Loftvägen 1B

3 rum, 60 kvm , våning 1 av 2

Mycket fin Tomtebolägenhet med hög standard och egen uteplats i sydväst

Modern, genomgående ljus och trivsam trea med uteplats i sydvästligt läge. Lägenheten har en öppen och trevlig planlösning och är mycket smakfull, såväl kök som badrum helrenoverades 2016. Det är parkettgolv i hela lägenheten, takhöjden är hela 2,60 och de stora spröjsade fönstren ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Härifrån har man nära till såväl NUS och Universitet som Nydalasjöns fina rekreationsområde. I månadsavgiften på 4468:- ingår elström, bredband och bilplats. Välkommen till Loftvägen 1B!

Område
Tomtebo
Adress
Loftvägen 1B
Pris
1.295.000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
4.468 kr Inkl värme, VA, kabel-TV, bredband och bilplats.
Andelstal
2.53431, 2.53431
Byggnadsår
2001
Fönster
Isolerglas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
0
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1734507061
Ventilation
Mekanisk
Hiss
No
Våning
1
Uppvärmning
0 kr
El
0 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
0 kr
Nätbolag
TV: Gruppavtal tecknat med ComHem som ger varje lägenhet ett grundutbud av deras kanaler. Bredband: Gruppavtal tecknat med Telenor gäller alla lägenheter. Hastighet 250/100Mb För utbud, se: www.comhem.se & www.telenor.se
Elförbrukning
0
Allmänt om området
Tomtebo är ett av Umeås nyaste bostadsområden som ligger naturskönt vid Nydalasjöns sydspets, cirka 5 km från centrala Umeå. Tomtebo är ett område som utvecklas och bebyggs hela tiden, naturnära men ändå med stadsmässig karaktär. Här blandas flerfamiljshus och villor med bostads- och hyresrätter. Även tomter för eget byggande finns i området. Området ligger nära universitetsområdet, sjukhuset och träningsanläggningen Iksu. Natur och fritid Som boende på Tomtebo har du Nydalasjön runt knuten: ett omtyckt rekreationsområde med promenadvägar, grillplatser, motionsslingor, och äventyrslekpark. Längs sjön finns flera platser där du kan fiska, bada, grilla, spela beachvolley, leka eller klättra i äventyrsparken eller bara promenera och njuta av naturen. I närheten finns Grössjöns naturreservat: Ett stadsnära vildmarksområde med en grund fågelsjö, fågeltorn, gammelskog och hjortronmyrar. Flera markerade stigar med rastplatser, eldstäder och informationstavlor. Grössjön runt är en 4,5 km markerad stig. Vintertid kan du åka långfärdsskridskor och längdskidor på Nydalasjön. Vid Nydalasjöns norra sida finns även ett längdskidspår med konstsnö.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet, Umeå Östra resecentrum och Iksu, norra Europas största träningsanläggning. Även goda bussförbindelser.
Närservice
En mindre närbutik, frisör och två restauranger finns i området. Stora Coop som färdigställdes i slutet av 2018 finns i området. Vid Ålidhems centrum, cirka 1 km bort, finns mataffärer och apotek, Coop, Ica samt Lidl. Där hittar du även en restaurang med nattklubb. Strömpilens handelsområde ligger några kilometer bort. Här du finner bland annat stormarknad, klädbutik, blomsteraffär, systembolag, frisör och snabbmatsrestaurang Skolor och barnomsorg I området finns ett flertal förskolor samt skolor och fler planeras att byggas framöver. Exempelvis så finns förskolan Skatteelden, Tomtebogårds skola (F-3) och Sjöfruskolan (F-9) med flera. I närheten av Sjöfruskolan finns en stor sporthall.
Antal rum
3
Kökstyp
Kök
Beskrivning av interiör
Hall - Ljus och rymlig hall med parkettgolv i ek samt vitmålade väggar. I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare. Sovrum - Till vänster om hallen har vi lägenhetens sovrum. Med två stora fönster har rummet ett riktigt härligt ljusinsläpp, ekparkettgolv samt ljust tapetserade väggar. Badrum - Det renoverade badrummet (2016) är rymligt med duschväggar i glas, vitkaklade väggar, svart granitklinker med golvvärme, handfat med vit kommod, wc, spegel med belysning och bänk med överskåp samt tvättmaskin och torktumlare under. Infällda spotlights i taket samt vädringsfönster som släpper in ljus. Vardagsrum/kök - Rymligt allrum med kök och vardagsrum med öppen planlösning. Med en takhöjd på 260 cm samt stora fönster får man ett härligt ljusinsläpp och en mycket trivsam miljö. Matplatsen kan med enkelhet möbleras om för större sällskap. Köket är renoverat (2016) och har vita luckor, grått kakel ovan bänk samt kyl/frys, spishäll, inbyggnadsugn, fläkt, diskmaskin, diskho i svart samt en bänkskiva i laminat. Fina ekparkettgolv samt vitmålade väggar. Uteplats - Från vardagsrummet har man utgång till en egen delvis överbyggd uteplats med sydvästläge. Uteplatsen har stenplattor på marken och är inramad med ett staket. Lägenheten håller genomgående god standard och är mycket välskött, här är det bara att flytta in. Bostadsrätten har en mycket flexibel planlösning och används idag som en tvåa, den kan enkelt ändras till en trea genom att man monterar upp en mellanvägg i vardagsrummet så att man får ytterligare ett sovrum enligt bifogat ritningsförslag. Föreningen är mycket trivsam och ligger i ett lugnt och omtyckt område. Det är nära till busshållplats och Coops nya stora butik på Tomtebo.
Namn
HSB Brf BoKlok Tomtebo
Om föreningen
Bostadsrättsförening består av sju flerfamiljshus med sammanlagt 42 lägenheter, beläget på Tomtebo i Umeå. Husen är adresserad på Loftvägen 1-5 och 7. Odlingsmöjligheter finns via odlingslotter som tillhör föreningen. Gemensam grillplats. Mer info på föreningens hemsida: www.bokloktomtebo.se/
Antal lägenheter
42
Renoveringar utförda och planeringar
UTFÖRDA RENOVERINGAR 2014: Ventilationssystem genomgång, stuprännor renoverats. 2015: Byte av trasiga fasadskivor. 2016: Byte av samtliga ventilationsaggregat. 2018: Strykning av träpaneler samt vindskivor, målning balkongräcken. 2019: Skadade träpaneler har bytts ut. Lagning av balkongräcken, strykning av fönster och dörrars utsidor. Planerade åtgärder finansieras med uttag ur fond för yttre underhåll.
Parkering
Till varje lägenhet ingår en bilplats med motorvärmarstolpe. Ingår i månadsavgiften. På föreningens fastighet finns det totalt 42 parkeringsplatser.
TV och bredband
TV: Gruppavtal tecknat med ComHem som ger varje lägenhet ett grundutbud av deras kanaler. Bredband: Gruppavtal tecknat med Telenor gäller alla lägenheter. Hastighet 250/100Mb För utbud, se: www.comhem.se & www.telenor.se
Kontaktperson
HSB

Planritning

Bilder

Karta

Område

Tomtebo är ett av Umeås nyaste bostadsområden som ligger naturskönt vid Nydalasjöns sydspets, cirka 5 km från centrala Umeå. Tomtebo är ett område som utvecklas och bebyggs hela tiden, naturnära men ändå med stadsmässig karaktär. Här blandas flerfamiljshus och villor med bostads- och hyresrätter. Även tomter för eget byggande finns…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.