Mariehemsvägen 164

3 rum, 93 kvm , våning 7 av 7

Toppvåningslägenhet med trevligt läge och inglasad balkong med västerläge!

Här kommer möjlighet att köpa en sällansåld toppvåningslägenhet med ryggåstak och hela 4,3 m i takhöjd. Lägenheten erbjuder en öppen planlösning med fina samvaroytor samt en stor inglasad balkong i västerläge på Mariestrand. Idag har lägenheten två sovrum men möjlighet att dela av det största sovrummet för att skapa ytterligare ett sovrum finns. Lägenheten har en öppen och trevlig planlösning med ett hemtrevligt kök från Marbodal med vita hushållsmaskiner. Ett stort helkaklat badrum med golvvärme, tvättmaskin och torktumlare under bänk samt en gäst toa vid entrén. Hiss finns hela vägen upp till våningsplanet. Föreningen är bildad i samband med att husen byggdes på 2006-2007, föreningen består av 95 lägenheter. Inom föreningen finns även möjlighet att hyra övernattningsrum och bastu. Ekonomin är god och man har en engagerad och positiv styrelse som jobbar för föreningens bästa. Lediga carportsplatser, p-platser och parkering med el-bils laddare finns (enligt avstämning med föreningen 8/2-2021). Närhet till Nydalasjöns fina grön- och strövområden. Välkommen till Mariehemsvägen 164.

Område
Mariestrand
Adress
Mariehemsvägen 164
Pris
2 695 000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
5 978 kr Inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Andelstal
0, 1.25026
Byggnadsår
2007
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
0
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1831894576
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Hiss
Yes
Våning
7
Uppvärmning
0 kr
El
0 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
0 kr
Nätbolag
Bredband, telefoni och TV via Telia. För utbud, se: www.telia.se
Elförbrukning
0
Allmänt om området
Mariehem ligger cirka 4 km från Umeå centrum och cirka 2 km från universitetsområdet. Här är det nära till både urbana aktiviteter och naturupplevelser. Bebyggelsen består mestadels av studentbostäder och bostads- och hyresrätter, men här finns även mindre radhus. Natur och fritid Mariehem ligger mellan Mariehemsängarna och Nydalaområdet. Mariehemsängarna erbjuder bland annat en fin bana för frisbee-golf, och vid Nydalaområdet finns elljusspår, fiskebryggor, äventyrslekpark och grillplatser. Intill Nydalasjön ligger det tempererade utebadet Umelagun som erbjuder både vattenrutschkanor och uthyrning av bastuflottar. Vintertid kan du åka långfärdsskridskor och längdskidor på Nydalasjön, och pulka och slalom på Bräntberget.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet, Umeå Östra resecentrum och Iksu, norra Europas största träningsanläggning. Även goda bussförbindelser.
Närservice
På Mariehems centrum finns en kiosk, pizzerior och frisör. På andra sidan av gatan har Ica Kvantum öppnat. Där finns också Burger King, kafé och Gymnastikens hus. Längre norrut på området hittar du hälsocentral, apotek och gym. Fritidsgård finns i Bräntbergsskolan. Skolor och barnomsorg Språkskolan (F-6), Bräntbergsskolan (7-9), Mariehemsskolan (F-6), Mariebergsskolan (F-6). I området finns det gott om förskolor.
Antal rum
3
Kökstyp
kök
Beskrivning av interiör
Välkommen till 7:e våningen som är beläget högst upp i huset, kliv in genom lägenhetens dörr och möts av en fantastiskt fin rymd då lägenheten med sin generösa takhöjd på 4,3 meter som högst samt öppna planlösning genast visar upp vardagsrum, matplats och kök. Genomgående parkettgolv i ek tillsammans med modernt färgsatta väggar ger en enhetlig och trivsam känsla i bostaden. I anslutning till hallen finns en gästtoa. Gästtoa: Gästtoa med WC, vitt kaklade väggar samt mörkgrå golvmatta, handfat och spegel. Kök: Det hemtrevliga köket kommer från Marbodal och luckorna är cappucchino-färgade, det sitter vitt kakel på väggen och finns ett fönster ovanför diskbänken, bänkskiva i mörk sten liknande laminat. Köket är utrustat med vita vitvaror som består av kyl, frys, fläkt, spis med häll, diskmaskin. Gott om bänkyta och ypperlig förvaring i köksskåp, skafferi och lådor. I anslutning till köket under ryggåstak så finns det plats för den större matgruppen som är belägen med fönster ut mot den inglasade balkongen. Vardagsrum: Vardagsrummet har gott om plats för hela familjen under högtider eller trevliga middagar. Stora fönster mot föreningens innergård ger ett härligt ljus alla tider på dagen. Här ryms både en soffgrupp med tillhörande möbler och annat möblemang efter behov. På golvet ligger samma ekparkettgolv som i övriga lägenheten och väggarna är målade i ljus kulör. Balkong: Från vardagsrummet nås den stora inglasade balkongen som har ett trevligt läge med vy över föreningens område. På balkongen har man sol större delen av dagen då den är belägen i västerläge. Bra ytor som ger plats för bord med tillhörande stolar. Balkongen är inredd med trall på golvet samt monterade persienner i taket för de varmaste dagarna. Även en fast och platsbyggd bänk finns på balkongen. Badrum: Från den inre hallen nås lägenhetens stora badrum, där möter helkaklade väggar i vitt ett svart klinker med underliggande golvvärme. Här finns wc, handfat, tvättmaskin och torktumlare samt dusch och ett vädringsfönster. Sovrum: Lägenheten har två sovrum. Det ena lite större har garderober och fasta skåp längs med ena väggen. Stort och rymligt rum med plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Detta rum kan delas av för att skapa ytterligare ett sovrum, se skiss på planritning. I det mindre sovrummet finns två garderober och här har man utsikt mot Nydalasjön. I båda sovrummen ligger samma ekparkettgolv som i övriga lägenheten och väggarna är tapetserade i grått. Lägenheten ligger i perfekt läge på Mariestrandsområdet med både närhet till trevliga promenadstråk runt Nydala, god kommunikation till universitet, natur och city. Varmt välkomna!
Namn
Riksbyggen Brf Sångfågeln 1
Om föreningen
BRF Sångfågeln 1 är en av sju bostadsrättföreningar som ligger på det natursköna området Mariestrand nära Nydalasjön. Husen inrymmer totalt 95 lägenheter. Byggnaderna är upphörda 2006-2007 och är adresserad på Mariehemsvägen 150-166. Inom föreningen finns även möjlighet att övernattningsrum och bastu. För mer info besök föreningens hemsida: www.sf1.se/
Antal lägenheter
95
Parkering
Inom föreningen finns möjlighet att hyra carport eller p-plats. Carport kostar för närvarande 355 kronor per månad, carport med förrådsdel 377 kronor per månad medan p-plats kostar 215 kronor per månad. Kö kan förekomma till respektive plats.
TV och bredband
Bredband, telefoni och TV via Telia. För utbud, se: www.telia.se
Kontaktperson
Riksbyggen

Planritning

Bilder

Karta

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.