Mariehemsvägen 3J

4 rum, 106 kvm , våning 3 av 3
Mycket fin gavelfyra med härlig rymd i omtyckta och välskötta HSB BRF Mariehem. Lägenheten har ett bra läge i området nära Mariehemsängarna, Nydalaområdet och Mariehems centrum, det är bara en kort promenad till Universitet och NUS. Bostadsrättens storlek gör den luftig med väl tilltaget nyrenoverat kök, modernt badrum med tvättavdelning och stort vardagsrum. Mycket stabil förening med låga avgifter, om man lägger 15 % kontant blir boendekostnaden bara ca 6500:-/månad + amortering. Välkommen på visning!

Område
Mariehem
Adress
Mariehemsvägen 3J
Pris
1.975.000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
5.090 kr inkl värme, VA, kabel-Tv, preliminär avgift el och bredband
Andelstal
0.75824, 0.75824
Byggnadsår
1966
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
0
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1718118733
Hiss
No
Våning
3
Uppvärmning
0 kr
El
0 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
0 kr
Nätbolag
Kabel-TV via ComHem, internet via Bredband2 100/100Mbit/s. För utbud, se: www.comhem.se & www.bredband2.se
Elförbrukning
0
Allmänt om området
Mariehem ligger cirka 4 km från Umeå centrum och cirka 2 km från universitetsområdet. Här är det nära till både stadens aktiviteter och naturupplevelser. Bebyggelsen består mestadels av bostads- och hyresrätter, men här finns även radhus, kedjehus och villor. Natur och fritid Mariehem ligger mellan Mariehemsängarna och Nydalaområdet. Mariehemsängarna erbjuder bland annat en fotbollsplan, fint skidspår och en bana för frisbee-golf. På Bräntberget finns skidbacke med lift och pulkbacke. Ovanför Mariehemsängarna ligger Gammliaskogen med dess ströv och rekreationsområden med högklassiga elljusspår där man nyligen hållit skid-sm. Vid Nydalaområdet finns elljusspår, fiskebryggor, äventyrslekpark, 4H-gård och grillplatser. Intill Nydalasjön ligger det tempererade utebadet Umelagun som erbjuder både vattenrutschkanor och uthyrning av bastuflottar. Vintertid kan du åka långfärdsskridskor och längdskidor på Nydalasjön.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet, Umeå Östra resecentrum och Iksu, norra Europas största träningsanläggning. Även goda bussförbindelser.
Närservice
På Mariehems centrum finns nya Coop, apotek, kiosk, pizzerior och frisör. På andra sidan av gatan finns Ica Kvantum, Burger King, kafé, apotek, gymnastikens hus samt ett mattsportscentrum som öppnar i vår. Längre norrut på området hittar du hälsocentral och gym. Fritidsgård finns på Bräntbergsskolan. Skolor och barnomsorg; Språkskolan (F-9), Bräntbergsskolan (7-9), Mariehemsskolan (F-6), Mariebergsskolan (F-6). I området finns det gott om förskolor.
Antal rum
4
Kökstyp
kök
Beskrivning av interiör
Hall med klinker och golvvärme direkt vid entrén, längre in i hallen ligger ett bokparkettgolv. Till höger om hallen är det ett sovrum med laminatgolv, ljusa väggar och en blommig fondväggstapet. Till vänster om hallen ligger en passage med wc och tvättställ med underskåp och spegel. Rakt fram i passagen ligger ett badrum med tvättmaskin och dusch. Badrummet är helrenoverat 2010 med fina vinyler på golv och vägg, tvättstapel med tvättmaskin och tumlare, ny kommod, nytt överskåp och nytt wc. Badrummet har fönster, handukstork och elgolvvärme. Till vänster om badrummet finns ett sovrum med laminatgolv och en dubbelgarderob. Till höger om badrummet finns ett sovrum med ett mörkt laminatgolv och tre garderober. Från detta sovrum når man en rymlig klädkammare som också har två garderober och ett linneskåp. Klädkammaren har genomgång till hallen. Köket är mycket stort och försett med ny köksinredning från Ballingslöv. Köksinredningen är vit, bänkskivorna är i grått laminat med infälld diskho, ovan bänkarna sitter kakelmosaik, under överskåpen är spotlightbelysning infälld. Köket är utrustat med fullstor kyl och frys, diskmaskin, inbyggd micro, induktionshäll, varmluftsugn och fläkt. Golvet är i grått laminat i själva köket, matplatsen har ett ljusare laminatgolv. Väggarna är även de ljusa med en blommönstrad fondvägg vid matplatsen. Vardagsrummet har parkettgolv och är mycket rymligt, ljuset flödar fint i rummet med stora fönsterpartier i två vädersträck. Från vardagsrummet har man utgång balkongen som har söderläge. Om man har behov av ett fjärde sovrum kan vardagsrummet delas av utan att det kommer att kännas litet. Lägenheten är genomgående välskött med moderna färgval och håller en god standard.
Namn
HSB Brf Mariehem
Om föreningen
HSB Brf Mariehem består av 164 bostadsrätter belägna på Mariehemsvägen 1-3. Föreningen har dessutom 4 stycken hyresrätter. Föreningen har ett bra läge alldeles vid Mariehemsängarna och även nära till universitet och sjukhus. För de boende finns bland annat snickarbod, ett fint gym samt en möteslokal. Övernattningsrum finns på Mariehemsvägen 1, detta byggdes 2018 och rymmer fyra personer. För de som så önskar finns möjlighet att ha en kolonilott på innergården. Föreningen bildades i samband med att husen byggdes på 60-talet och har en väldigt låg belåning.
Antal lägenheter
164
Renoveringar utförda och planeringar
Gjorda renoveringar: Stamrenovering i våtutrymmen gjordes 1998 Köksavloppen 2010. Nya fönster sattes in 2009. Elsystemen i lägenheterna byttes ut 2013 Nya tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugorna 2014 Byte av kallvattenledning 2015 Nytt tak 2016 Relining 2016 Byte av låssystemet 2017 Byte av värmecentraler 2017 Under 2017 byggdes även en extra hyreslägenhet som föreningen hyr ut samt en gästlägenhet som föreningens medlemmar kan hyra till sina långväga gäster. Nya gavelfasader och tilläggsisolering i samband med detta 2019 Under 2019 har man även bytt lägenheternas ytterdörrar.
Parkering
108 carportar, 32 parkeringsplatser med motorvärmare, 24 parkeringsplatser utan motorvärmare, 24 parkeringsplatser för husvagnar/släp samt 20 gästparkeringar. Det finns särskilda MC-förråd. Parkeringsplats kostar 100-150 kr/månad. Carport kostar 310 kr/månad. Kö kan förekomma till respektive plats.
TV och bredband
Kabel-TV via ComHem, internet via Bredband2 100/100Mbit/s. För utbud, se: www.comhem.se & www.bredband2.se
Kontaktperson
HSB

Planritning

Bilder

Karta

Område

Mariehem ligger cirka 4 km från Umeå centrum och cirka 2 km från universitetsområdet. Här är det nära till både stadens aktiviteter och naturupplevelser. Bebyggelsen består mestadels av bostads- och hyresrätter, men här finns även radhus, kedjehus och villor. Natur och fritid Mariehem ligger mellan Mariehemsängarna och Nydalaområdet. Mariehemsängarna erbjuder…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.