Nipvägen 1

1 rum, 27 kvm , våning 2 av 3

Etta med stor inglasad balkong!

Välkommen till en ljus och välplanerad etta belägen på Teg/Böle! Lägenheten har under augusti 2020 fått nya tapeter i hall och allrum samt nytt golv i allrummet. Köket är renoverat med vita luckor och praktiska lösningar. Helkaklat badrum med dusch och golvvärme samt en stor inglasad balkong i söderläge. Med närhet till strandpromenad, nya Lundabron, buss som tar dig hela vägen till universitetet eller NUS via centrum så är detta ett perfekt alternativ för studenten eller för den som söker sin allra första bostad. Trivsam förening med förråd och tvättstuga i källarplan. Klar för inflyttning. Varmt välkomna på visning!

Område
Teg/Böle
Adress
Nipvägen 1
Pris
1.095.000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
2.289 kr Inkl värme, va, kabel-TV, bredband och balkongtillägg.
Andelstal
2.35442, 2.1139
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
0
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1797419602
Hiss
No
Våning
2
Uppvärmning
0 kr
El
1.800 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
1
Summa driftkostnader
1.800 kr
Kommentar
Bredband och kabel-TV kostar 210 kr/månad (obligatoriskt tillägg som är inräknat i den totala månadsavgiften). Balkongtillägg 250kr/mån - (obligatoriskt tillägg som är inräknat i den totala månadsavgiften).
Nätbolag
Kabel-TV via ComHem. Bredband via Bredbandsbolaget 100/100 Mbit/sek (ingår i avgiften), ip-telefoni. För utbud, se: www.comhem.se & www.bredbandsbolaget.se
Elförbrukning
0
Allmänt om området
Böle by är en medeltida jordbruksby vid Umeälvens södra strand. Böle by var på 1600-talet delad i en tät bykärna i söder och en gles gårdsrad utmed älven. På sina håll uppfördes herrgårdsliknande mangårdsbyggnader, som Böle överstelöjtnantsboställe, uppfört 1694. Eftersom det östra hemmanet i Böle under slutet av 1800- talet fungerade som militärboställe och dess domäner förhindrades Böle bys utveckling åt öster mot Teg. Teg ligger på södra sidan om Umeåälven och är uppdelad i två delar: öst- och västteg. Här finns idrottsplats för fotboll och hall för ishockey. Natur och fritid På Teg finns fina skogsområden med motionsspår alldeles intill. I närheten av Teg och nedanför Böle ligger de av umeborna mycket omtyckta Bölesholmarna, med badstrand och grillplatser mitt i Umeälven. Här hittar du även platser för fiske och fina promenad- och cykelstråk. I närheten finns populära Lundabron som invigdes hösten 2019 är en bro för gående och cyklister över Ume älv som förbinder Bölesholmarna och västra Umeå i höjd med Lundåkern. Bron är med sin längd på 179 meter Sveriges längsta hängbro för gående och cyklister.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Även goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.
Närservice
Mataffärer, banker, frisörer, bensinmackar, pizzerior, spelbutik, restauranger, konditori, blomsteraffär och apotek. Med bekvämt avstånd från området finns det nya handelsområdet vid entré syd där bland annat IKEA ligger. Skolor och barnomsorg Östtegsskolan (F-6), och Tegs centralskola (7-9). Tegs centralskola är Umeås största högstadium och erbjuder Norrlands största anläggning för spontanidrott, Qulan, byggd år 2006. Flera förskolor finns i området.
Antal rum
1
Kökstyp
kök
Beskrivning av interiör
Ljus hall med laminatgolv och ljusgrå nytapetserade väggar, garderob. Renoverat badrum med kakel och klinker, golvvärme, dusch, WC och handfat. Rum med nytt laminatgolv och ljusgrått nytapetserade väggar, sovalkov med plats för säng. Rummet har ett fint ljusinsläpp från fönster och balkongdörr, från rummet finns utgång till en stor inglasad balkong med härligt söderläge. I rummet finns en klädkammare med hyllor. Renoverat kök med vita köksluckor, bänkskiva i trä, underlimmad ho, praktiskt inbyggt diskställ ovanför diskhon, spis med häll och ugn, spisfläkt samt kyl/frys. Lägenhetens förråd är beläget i källaren. Lägenheten är belägen i ett lugnt och trivsamt område med bästa solläget på den stora balkongen.
Namn
Brf Forellen i Umeå
Om föreningen
BRF Forellen hittar du på Böle, husen byggdes 1959 och har under de senaste åren renoverats. Föreningen registrerades 2013. Föreningen består av tre stycken bostadshus som finns på Nipvägen 1,3 och 5. Totalt består varje hus av 10 lägenheter på två våningar samt vindsvåning. Totalt sett 32 lägenheter fördelade på 3 bostadshus. Gemensam tvättstuga placerad i källaren på Nipvägen 3. Förråd finns i källare i respektive hus, samt soprum i separat byggnad på gården.
Antal lägenheter
32
Renoveringar utförda och planeringar
Föreningen har de senaste åren genomfört omfattande renoveringar med nya treglasfönster och balkongdörrar, 22 nya badrum, relinat avloppstammarna, installerat nya tamburdörrar med tidningsfack bredvid samt postbox nere vid ingången, portkod till portarna, nya takkupor (12 st totalt) med förbättrad isolering samt hängrännor och stuprör, ny dränering kring alla husen med förbättrad asfaltering och gräsytor, förbättrad ventilation med centralfläktar på taken, nya ventiler och termostater till radiatorerna, nya garageportar (8 st). Föreningen har under året 2018 byggt nya större inglasade balkonger för de boende.
Parkering
Fri parkering på alla närliggande gator. Bilplats 295:-/mån, carport 450:-/mån, garage 600:-/mån, kö kan förekomma. Totalt 22 bilplatser med motorvärmare samt 7 stycken platser med skärmtak. Gemensamt finns det också 8 st garageplatser.
TV och bredband
Kabel-TV via ComHem. Bredband via Bredbandsbolaget 100/100 Mbit/sek (ingår i avgiften), ip-telefoni. För utbud, se: www.comhem.se & www.bredbandsbolaget.se
Ekonomi
Efter att ha antagit budgeten för verksamhetsåret 2019/2020 har styrelsen beslutat om att höja årsavgiften med 2,0% from 2019-07-01

Planritning

Bilder

Karta

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.