Olof Palmes Gata 41

3 rum, 74 kvm

Mycket fin trea med två stora balkonger!

Klockren trea med mycket bra läge på Dragonfältet. Lägenheten har en öppen planlösning med påkostat kök från Ballingslöv, två balkonger varav en mot väster och föreningens lummiga innergård och en mot öster med förmiddagssol. Två fina sovrum samt ett helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Bostaden är belägen 1 trappa upp med hiss till våningsplanet utanför lägenhetsdörren. Här bor du centralt i Umeå med närhet till stadskärnan, fina promenadstråk, matvarubutiker och gym. Varmt välkomna!

Område
Dragonfältet
Adress
Olof Palmes Gata 41
Pris
2 295 000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
5 170 kr inkl värme, VA, bredband och kabel-TV
Andelstal
1.23437, 1.23437
Byggnadsår
2004
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
0
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1847327970
Ventilation
Mekanisk
Hiss
Yes
Uppvärmning
0 kr
El
7 556 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
1 321 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
2
Summa driftkostnader
8 877 kr
Kommentar
Föreningen har individuell el-mätning. Driftkostnaden visar de faktiska kostnaderna säljaren haft senaste 12 månaderna.
Nätbolag
Bredband kostar 100 kr/månad. Obligatorisk avgift som är inräknad i den totala månadsavgiften. Kabel-TV
Elförbrukning
0
Allmänt om området
Dragonfältet är ett område med historiska anor. Här red kavalleristerna från dragonregementet ut och hästarna gick och betade på den äng där det nu ligger ett bostadsområde och en park. Härifrån tar du dig snabbt och enkelt till centrum till fots eller med cykel. Även naturen finns nära, med promenadstråk vid älven och motionsspår och hinderbana i I20-skogen.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till centrum. Även goda bussförbindelser.
Närservice
Umeå centrum har ett brett utbud av mataffärer, restauranger, butiker samt motions- och idrottsanläggningar. Nära till stadshuset, polisstation, hälsocentral och hovrätt. Skolor och barnomsorg Hedlundaskolan (F-9) har fått utmärkelser för hållbar utveckling och utsedd till modellskola för sitt arbete med social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Dragonskolan är Umeås största gymnasium och även ett av Sveriges modernaste. Här finns också flera förskolor med både traditionella och alternativa pedagogiska inriktningar, som Montessori och Reggio Emilia.
Antal rum
3
Kökstyp
Kök
Beskrivning av interiör
Hall Rymlig hall med svart klinkergolv golvvärme (el) vid entrén. Klinkergolvet ansluter längre in i hallen mot det ekparkettgolv som ligger i övriga bostadsrum i lägenheten. Plats för ytterkläder och skor, väggarna är tapetserade. Badrum Stort badrum med WC och glasad duschhörna. Svart och vitrutigt klinkergolv med golvvärme (el). Påkostad badrumsinredning i valnöt. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Vardagsrum Vidare in i lägenheten finner vi ett öppet planerat vardagsrum med ljust tapetserade väggar. Plats för den stora soffgruppen samt mediamöblerna. Från vardagsrummet har man utgång till den stora västerbalkongen som vetter mot föreningens fina innergård, perfekt för sommardagar och middagar utomhus. Kök och matplats Fin köksinredning från Ballingslöv (2009), köket är försett med vita luckor med frisidor och detaljer i ek. Överskåpen är försedda med underliggande infälld spotlightbelysning. Ovan köksbänkarna sitter en gråsvart mosaik. Köket är utrustat med induktionshäll (2017), inbyggd rostfri fläkt, micro och ugn i högskåp, diskmaskin (2018), kyl med direktkopplat vatten och kolsyrepatron samt frys med ismaskin. Matplatsen rymmer ett stort matbord, med öppet mellan matplatsen och vardagsrummet. Sovrum Idag finns det två sovrum i lägenheten. Båda rummen har fina parkettgolv och tapetserade väggar, båda vetter mot öster och mot den trevliga innergården. I det större av de två rummen finns en stor praktisk garderobsvägg med fina förvaringsmöjligheter. I det större sovrummet finns dessutom utgång till en balkong med förmiddagssol - perfekt för morgonkaffet på balkongen!
Namn
Riksbyggen Brf Dragonen 2
Om föreningen
Brf Dragonen 2 byggdes 2004 och består av 77 bostadsrätter med adresserna Olof Palmes gata 29 - 47, udda nummer.
Antal lägenheter
77
Renoveringar utförda och planeringar
Utfört underhåll: Inköp av nya möbler till den gemensamma gården. Installationer Markytor Målning av fasader
Parkering
Parkeringsplats kostar 245 kr/månad (19st) och garage 495 kr/månad. (92 garageplatser i Dragonskolans källare). Kö kan förekomma till respektive plats.
TV och bredband
Bredband kostar 100 kr/månad. Obligatorisk avgift som är inräknad i den totala månadsavgiften. Kabel-TV
Kontaktperson
Riksbyggen

Planritning

Bilder

Karta

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.