Östra Prinsgatan 36 B

2 rum, 65 kvm , våning 2 av 2

Idylliskt läge Väst på stan nära centrum!

Välplanerad tvåa med rymlig balkong mot sydväst mot innergården i omtyckta Brf Utgård. Lägenheten är ljus och ligger en trappa upp. Föreningen har god ekonomi och har ett prunkande idylliskt läge med lantlig känsla. Lägenheten ligger lugnt och fint väst på stan med promenadavstånd till centrum. Välkomna på visning!

Område
Väst på stan
Adress
Östra Prinsgatan 36 B
Pris
1 995 000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
3 889 kr inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband. Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget abonnemang för el.
Andelstal
1.65358, 1.65358
Byggnadsår
1983
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
1500
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1857500040
Ventilation
Mekanisk
Hiss
No
Våning
2
Uppvärmning
0 kr
El
3 169 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
3 169 kr
Nätbolag
Internet via Bredbandsbolaget www.bredbandsbolaget.se
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
1500
Allmänt om området
Populära och expansiva Väst på stan ligger mellan E4:an i öst, Tvärån i väst och Umeälven i söder. Här finns flera byggnader som klarade sig undan den stora stadsbranden år 1888, däribland det gamla bankhuset "Smörasken", Umeås äldsta stenhus. Bland anrika byggnader med sirliga utsmyckningar finner du flera småbutiker, fler ju närmare stadskärnan du kommer. Här finns även Nolia mäss- och konferensanläggning, Umeå stadshus, Hovrätten för Övre Norrland och löjtnant Grahns gård. Natur och fritid Väst på stan bor du nära Umeälven och strandpromenaden, som du kan följa ända upp till Baggböle Herrgård. I Hedlundaparken hittar du en skogslekpark, en kryddträdgård och en minigolfbana.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Goda bussförbindelser till och från Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.
Närservice
I området finns en mataffär, och närmare centrum finns kiosk, närbutik och blomsterhandel. I centrala Umeå finns ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg Hedlundaskolan (F-6). Närmaste gymnasium är Dragonskolan. I området finns gott om förskolor med både traditionella och alternativa inriktningar, till exempel Montessori och Tellus (en förberedelseförskola för flyktingbarn).
Antal rum
2
Kökstyp
kök
Beskrivning av interiör
Hall med parkettgolv och plats för ytterkläder och en garderob. Rymligt vardagsrum som går att dela av för att få ett extra sovrum. Parkettgolv av ek. Badrum med våtrumsmatta, duschvägg, wc, tvättmaskin. Sovrum med parkettgolv av ek och fem garderober. Kök med ljusa luckor och parkettgolv av ek. Köket är utrustat med spis med häll och två ugnar, fläkt, diskmaskin, kyl samt frys. Utgång till balkong mot syd-sydväst.
Namn
HSB Brf Utgård
Om föreningen
HSB:s brf Utgård är belägen väst på stan med promenadavstånd in till centrum samt närhet till älven och dess strövområden. Föreningen innehåller 55 st lägenheter. Samtliga lägenheter i tvåvåningshus som ger en lantlig känsla nästan mitt i stan. De boende i föreningen har tillgång till gemensam tvättstuga, hobbyrum, cykelförråd samt föreningslokal med gästrum.
Antal lägenheter
55
Renoveringar utförda och planeringar
UTFÖRDA RENOVERINGAR Fasadrenovering Ny carport och cykelskjul Nya tätningslister i fönster Byte låssystem 2014 Byte av balkongräcken och stolpar 2014
Parkering
Parkeringsplats och carport finns att hyra för 134 kr respektive 245-261 kr/mån. Kö kan förekomma.
TV och bredband
Internet via Bredbandsbolaget www.bredbandsbolaget.se
Kontaktperson
HSB

Planritning

Bilder

Karta

Område

Populära och expansiva Väst på stan ligger mellan E4:an i öst, Tvärån i väst och Umeälven i söder. Här finns flera byggnader som klarade sig undan den stora stadsbranden år 1888, däribland det gamla bankhuset "Smörasken", Umeås äldsta stenhus. Bland anrika byggnader med sirliga utsmyckningar finner du flera småbutiker, fler…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.