Paradisgränd 2

2 rum, 68 kvm , våning 1 av 5

Rymlig marktvåa med egen uteplats och bra läge på Umedalen!

Välkommen till en ljus och öppet planerad tvåa i markplanet med egen uteplats på Paradisgränd 2, Umedalen. Här bor du med fina grön- och strövområden som nära granne. IKSU spa har du inom bekvämt gångavstånd. I månadsavgiften ingår idag värme, VA, kabel-TV och internet. Välkommen att boka visning!

Område
Umedalen
Adress
Paradisgränd 2
Pris
1 425 000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
4 877 kr inkl värme, VA, bredband och kabel-TV
Andelstal
1.15256, 1.15289
Byggnadsår
1991
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
972
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1880733319
Ventilation
Mekanisk
Hiss
Yes
Våning
1
Uppvärmning
0 kr
El
3 846 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
3 846 kr
Nätbolag
Bredband och kabel-TV ingår i månadsavgiften.
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
972
Allmänt om området
Umedalen ligger cirka 5 km väster om Umeå, med bär- och svampmarker in på knutarna. De byggnader som en gång var Umedalens sjukhus är idag omsorgsfullt renoverade och inhyser numera kontor, restauranger, bibliotek, vårdcentral, sporthall, livsmedelsbutiker, daghem och en skola. Det moderna Umedalen har vuxit fram med ena foten på landet och den andra i stan. Natur och fritid På Umedalen bor du nära naturen, med vidsträckta skogar i norr och Umeälven i söder. Det är nära till strandpromenaden, till motionsspår och till fågeltillhållet Prästsjön. Det har byggts en ny äventyrslekpark bredvid sporthallen Musköten. Skulpturparken på Umedalen lockar årligen tiotusentals besökare. Den invigdes år 2004 och utökas med nya verk vartannat år. På Iksu spa kan du ladda upp eller varva ner. Här finns möjlighet till gruppträning, individuell träning och personlig träning. Här kan du även fika, prova på ljusterapi, njuta av värmen i solsimulatorn eller prova massage och olika spa-behandlingar.
Kommunikation
Goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.
Närservice
Affärer och restauranger På Umedalen finns en närbutik och på området Klockarbäcken alldeles intill finns byggvaruhus och elektronikkedja. Äter gott gör du på den välrenommerade franska bistron Le Garage. Skolor och barnomsorg Backenskolan (F-6), Västangårdsskolan (F-9), Waldorfskolan (F-9), Montessoriskolan (F-6), Hannaskolan (F-9). Gymnasieskolor i området är Waldorfskolan och NTI-gymnasiet. I området finns det flera förskolor.
Antal rum
2
Kökstyp
Kök
Beskrivning av interiör
Rymlig hall med plats för ytterkläder, fyra garderober. Badrum med kakel på väggen och våtrumsmatta på golvet, badkar samt förberett för tvättmaskin. Vardagsrum med parkettgolv av ek. Ljust kök med vita köksluckor, spis med häll -07, fläkt, kyl -07, frys-07, bänkdiskmaskin i ett skåp. Utgång till uteplats med eftermiddagssol. Rymligt sovrum med ljus matta.
Namn
Riksbyggen Brf Backenhus nr 2
Om föreningen
Backenhus 2 ligger 6 km väster om Umeå tätort, på Umedalen. Föreningen består av 78 lägenheter som byggdes under åren 1991-1992. I området finns det 10 bostadshus, 4 st radhus med 3 lägenheter i 2 plan, 4 st radhus med 4 lägenheter, samt 2 st 5-våningshus med 25 lägenheter i varje. I föreningen finns samlingslokal, bastu, gästrum, tvättstuga med dubbla maskiner, torkskåp och mangel samt grovtvättstuga. För mer info besök föreningens hemsida: http://backenhus2.umedalen.ac/
Antal lägenheter
78
Renoveringar utförda och planeringar
Renoverad lekpark med belysning. Yttertaken är bytta på de låga husen. Ventilationen i lägenheterna 2016 och låsen på ytterdörrarna 2016. Husen i föreningen målades om 2019.
Parkering
Garageplats går att hyra för 400 kr/mån. Parkeringsplats för 190 kr/mån samt carportplats för 300 kr/mån. Separata kösystem tillämpas.
TV och bredband
Bredband och kabel-TV ingår i månadsavgiften.
Kontaktperson
Riksbyggen Umeå

Planritning

Bilder

Karta

Område

Umedalen ligger cirka 5 km väster om Umeå, med bär- och svampmarker in på knutarna. De byggnader som en gång var Umedalens sjukhus är idag omsorgsfullt renoverade och inhyser numera kontor, restauranger, bibliotek, vårdcentral, sporthall, livsmedelsbutiker, daghem och en skola. Det moderna Umedalen har vuxit fram med ena foten på…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.