Ridhusgatan 14

3 rum, 78 kvm , våning 1 av 4

Drömtrean med uteplats mot föreningens innergård.

Längtar du efter radhuskänsla & samtidigt vill bo centralt samt med all bekvämlighet som en bostadsrätt ger? Missa då inte denna lägenhet som renoverades under 2018 samt har bästa läget på entréplan med uteplats mot föreningens lummiga och lugna innergård. Med ett mycket bra läge på Dragonfältet finner vi denna moderna trerummare med en takhöjd på 270 cm. Lägenheten har en trevlig planlösning med separat kök och matplats, utgång till altan med eftermiddagssol från vardagsrummet. Rymlig hall med klinkergolv samt stort badrum med dusch och tvättpelare. Två fina sovrum med parkettgolv i ek och ljust tapetserade väggar. Här bor du centralt i Umeå med närhet till stadskärnan, fina promenadstråk, matvarubutiker och gym. Varmt välkomna!

Område
Dragonfältet
Adress
Ridhusgatan 14
Pris
2 395 000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
5 224 kr inkl värme, VA, kabel-TV. hushållsel och internet
Andelstal
1.70672, 1.70669
Byggnadsår
2002
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
0
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1855720284
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Hiss
Yes
Våning
1
Uppvärmning
0 kr
El
0 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
0 kr
Nätbolag
Kabel-tv levereras av Com Hem. Internet levereras av T3.
Elförbrukning
0
Allmänt om området
Dragonfältet är ett område med historiska anor. Här red kavalleristerna från dragonregementet ut och hästarna gick och betade på den äng där det nu ligger ett bostadsområde och en park. Härifrån tar du dig snabbt och enkelt till centrum till fots eller med cykel. Även naturen finns nära, med promenadstråk vid älven och motionsspår och hinderbana i I20-skogen.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till centrum. Även goda bussförbindelser.
Närservice
Umeå centrum har ett brett utbud av mataffärer, restauranger, butiker samt motions- och idrottsanläggningar. Nära till stadshuset, polisstation, hälsocentral och hovrätt. Skolor och barnomsorg Hedlundaskolan (F-9) har fått utmärkelser för hållbar utveckling och utsedd till modellskola för sitt arbete med social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Dragonskolan är Umeås största gymnasium och även ett av Sveriges modernaste. Här finns också flera förskolor med både traditionella och alternativa pedagogiska inriktningar, som Montessori och Reggio Emilia.
Antal rum
3
Kökstyp
kök
Beskrivning av interiör
Hemtrevlig bostadsrätt som under 2018 genomgick en helrenovering med nya golv i hela lägenheten samt ytskikt, renoverat badrum och nya köksluckor samt vitvaror. Hall Rymlig hall med klinkergolv vid entrén. Klinkergolvet ansluter längre in i hallen mot det ekparkettgolv som ligger i övriga bostadsrum i lägenheten. Plats för ytterkläder och skor, väggarna är tapetserade. Badrum Stort badrum med WC och glasad duschhörna med takdusch. Våtrumsmatta i grått och våtrumsväggar i vitt. Badrumsinredning i mörkgrått samt spegelskåp med belysning, vädringsfönster, handdukstork. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Vardagsrum Vidare in i lägenheten finner vi ett öppet planerat vardagsrum med ljust tapetserade väggar. Plats för den stora soffgruppen samt mediamöblerna. Från vardagsrummet har man utgång till den trevliga altanen som vetter mot föreningens fina innergård med eftermiddagssol, perfekt för sommardagar och middagar utomhus. Kök och matplats Ljust och fint kök med gott om plats för middagsgruppen. Köket är försett med vita luckor och bänkskiva i ek laminat. Ovan köksbänken sitter vitt kakel på väggen. Köket är utrustat med vitvaror från 2018 som består av glashäll med ugn, inbyggd rostfri fläkt, micro i högskåp, diskmaskin samt två stycken kyl/frys. Sovrum Idag finns det två sovrum i lägenheten. Båda rummen har fina parkettgolv och tapetserade väggar, båda vetter mot norr vilket gör dom svala och behagliga under de varmaste sommardagarna. I det större av de två rummen finns en stor praktisk garderobsvägg med fina förvaringsmöjligheter. Även i det mindre sovrummet finns det en garderob.
Namn
Riksbyggen Brf Stallgården 2
Om föreningen
Riksbyggens brf Stallgården 2 är en förening belägen på Dragonfältet och är uppförd på fastigheten Dragonfältet 8 i Umeå samt fördelat på 3 byggnader med 56 lägenheter. Adresserna är Ridhusgatan 16 och 24. Föreningens styrelse jobbar aktivt med att utveckla boendet i enlighet med medlemmarnas intressen.
Antal lägenheter
56
Renoveringar utförda och planeringar
2020-2021 - Underhåll hissinredning och trapphus 2020 - Balkongtak, spolning av avlopp, energideklaration, OVK (ventilationskontroll). 2019 - Huskropp utvändigt, markytor, Installationer - trapphusbelysning samt kodlås ytterdörrar. 2018 - Installationer, byte värmeväxlare. 2016 - Installationer, (stolpamaturer) 2015 - 2016 - Installerat automatiska dörröppnare. Föreningens fina innergårdsmiljöer utvecklades ytterligare.
Parkering
Kallgarage med motorvärmare samt motorvärmare ute på parkeringsyta finns och tillhör Stallgårdens samfällighet som föreningen är "medlem i". Föreningen är andelsägare i Stallgårdens Samfällighetsförening tillsammans med Brf Stallgården 1 & 3. - Parkeringsplatser med motorvärmare: Hyra 200 kr/mån - Garageplats: Hyra 375 kr/mån Kö och uthyrning administreras av Riksbyggens servicecenter (0771-860860), nycklar till motorvärmare erhålls av lokalkontoret. Till garaget är det kodlås. Ev. sändare för att öppna garageport köper var och en själv hos Crawford. För besökande finns ett antal besöksparkeringar inom området. Varje lägenhet har 2 parkeringstillstånd för besökande gäster.
TV och bredband
Kabel-tv levereras av Com Hem. Internet levereras av T3.
Kontaktperson
Riksbyggen

Planritning

Bilder

Karta

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.