Ridhusgatan 19

2 rum, 74 kvm , våning 4 av 5

Flexibel lägenhet med ett av Dragonfältets absolut bästa lägen!

Ljus och trivsam bostadsrätt med en planlösning som gör att den kan nyttjas både som en tvåa och som en trea. Bostadsrätten ligger på fjärde våningen och har med sina båda stora balkonger med fri sikt mot öster och väster ett av områdets absolut bästa lägen! I avgiften på 4684:- ingår allt: värme, vatten, tv och bredband.

Område
Dragonfältet
Adress
Ridhusgatan 19
Pris
2.195.000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
4.684 kr inkl värme, VA, hushållsel, kabel-TV och bredband
Andelstal
0, 2.99601
Byggnadsår
2002
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
0
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1740395371
Ventilation
Mekanisk
Hiss
Yes
Våning
4
Uppvärmning
0 kr
El
0 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
0 kr
Elförbrukning
0
Allmänt om området
Dragonfältet är ett område med historiska anor. Här red kavalleristerna från dragonregementet ut och hästarna gick och betade på den äng där det nu ligger ett bostadsområde och en park. Härifrån tar du dig snabbt och enkelt till centrum till fots eller med cykel. Även naturen finns nära, med promenadstråk vid älven och motionsspår och hinderbana i I20-skogen.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till centrum. Även goda bussförbindelser.
Närservice
Umeå centrum har ett brett utbud av mataffärer, restauranger, butiker samt motions- och idrottsanläggningar. Nära till stadshuset, polisstation, hälsocentral och hovrätt. Skolor och barnomsorg Hedlundaskolan (F-9) har fått utmärkelser för hållbar utveckling och utsedd till modellskola för sitt arbete med social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Dragonskolan är Umeås största gymnasium och även ett av Sveriges modernaste. Här finns också flera förskolor med både traditionella och alternativa pedagogiska inriktningar, som Montessori och Reggio Emilia.
Antal rum
2.5
Kökstyp
Kök
Beskrivning av interiör
Hall - Rymlig hall med ekparkettgolv samt nyligen tapetserade väggar. I anslutning till hallen finns ett rum med fönster som kan användas som klädkammare/kontor eller gästrum. Badrum - Stort, helkaklat badrum med elgolvvärme, duschhörna och fönster. Ny badrums inredning i form av kommod samt spegelskåp. Tvättpelare från 2017 är installerad. Sovrum - Till vänster om hallen finns lägenhetens stora sovrum. Väggarna är mörkt tapetserade på golvet ligger även här ekparkett och det finns plats för en dubbelsäng samt 3 garderober. Vardagsrum - Rymligt vardagsrum med ekparkettgolv samt tapetserade väggar här finns även utgång till en stor inglasad balkong med fritt läge mot väster. Kök - Kök med ekparkett. Köket är utrustat med frys, nyare kyl, nyare spis med häll, diskmaskin samt en inbyggd micro. Vitmålad skåpinredning. Kökets matplats rymmer ett matbord för sex personer, från köket har man utgång till en stor, fin balkong med österläge och utsikt mot stan. Lägenheten är välskött och har en mycket trevlig planlösning. Lägenheten betecknas som en tvåa men kan användas som en trea, förrådet som ligger inne i lägenheten används idag som ett gästrum och kontor.
Namn
Riksbyggen Brf Stallgården 3
Om föreningen
Brf Stallgården 3 byggdes 2002 och består av 25 st lägenheter i 2 st byggnader. Den är belägen på Dragonfältet och har adresserna Ridhusgatan 17, 19 och 23. Föreningen är andelsägare i Stallgårdens Samfällighetsförening tillsammans med Brf Stallgården 1 och Brf Stallgården 2. Samfälligheten förvaltar en gemensamhetsanläggning som omfattar: Kvartersgata med (vissa) p-platser, garagebyggnad sam soputrymme, kabel-TV och internetanslutning. Dessutom är föreningen delägare i en gemensamhetsanläggning omfattande en gemensam parkyta mellan de olika bostadsområdena på Dragonfältet.
Antal lägenheter
25
Renoveringar utförda och planeringar
2019 - Fasad (taköversyn). 2017 - Högtrycksspolning av avloppsledningar, OKV. 2016 - Byte kvicksilverarmaturer till led.
Parkering
Föreningen har parkeringsplatser (200 kr/mån) och garage (375 kr/mån) för uthyrning. Kö kan förekomma.
Kontaktperson
Riksbyggen

Planritning

Bilder

Karta

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.