Sagovägen 63

1 rum, 28 kvm , våning 2 av 4

Etta på natursköna Tomtebo!

Ytsmart lägenhet med utrymme för sovdel, matplats samt vardagsrumsdel. Lägenheten är belägen en trappa upp i huset med fransk balkong. Fint badrum med bland annat golvvärme samt handdukstork. Låg månadsavgift! Juridisk person får köpa. Välkomna!

Område
Tomtebo
Adress
Sagovägen 63
Pris
1.095.000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
1.900 kr inkl värme, VA, hushållsel, internetuppkoppling
Andelstal
1.84486, 1.80109
Byggnadsår
2016
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
0
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1775290180
Ventilation
Mekanisk
Hiss
Yes
Våning
2
Uppvärmning
0 kr
El
1.800 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
1
Summa driftkostnader
1.800 kr
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
0
Allmänt om området
Tomtebo är ett av Umeås nyaste bostadsområden som ligger naturskönt vid Nydalasjöns sydspets, cirka 5 km från centrala Umeå. Tomtebo är ett område som utvecklas och bebyggs hela tiden, naturnära men ändå med stadsmässig karaktär. Här blandas flerfamiljshus och villor med bostads- och hyresrätter. Även tomter för eget byggande finns i området. Området ligger nära universitetsområdet, sjukhuset och träningsanläggningen Iksu. Natur och fritid Som boende på Tomtebo har du Nydalasjön runt knuten: ett omtyckt rekreationsområde med promenadvägar, grillplatser, motionsslingor, och äventyrslekpark. Längs sjön finns flera platser där du kan fiska, bada, grilla, spela beachvolley, leka eller klättra i äventyrsparken eller bara promenera och njuta av naturen. I närheten finns Grössjöns naturreservat: Ett stadsnära vildmarksområde med en grund fågelsjö, fågeltorn, gammelskog och hjortronmyrar. Flera markerade stigar med rastplatser, eldstäder och informationstavlor. Grössjön runt är en 4,5 km markerad stig. Vintertid kan du åka långfärdsskridskor och längdskidor på Nydalasjön. Vid Nydalasjöns norra sida finns även ett längdskidspår med konstsnö.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet, Umeå Östra resecentrum och Iksu, norra Europas största träningsanläggning. Även goda bussförbindelser.
Närservice
En mindre närbutik, frisör och två restauranger finns i området. Stora Coop som färdigställdes i slutet av 2018 finns i området. Vid Ålidhems centrum, cirka 1 km bort, finns mataffärer och apotek, Coop, Ica samt Lidl. Där hittar du även en restaurang med nattklubb. Strömpilens handelsområde ligger några kilometer bort. Här du finner bland annat stormarknad, klädbutik, blomsteraffär, systembolag, frisör och snabbmatsrestaurang Skolor och barnomsorg I området finns ett flertal förskolor samt skolor och fler planeras att byggas framöver. Exempelvis så finns förskolan Skatteelden, Tomtebogårds skola (F-3) och Sjöfruskolan (F-9) med flera. I närheten av Sjöfruskolan finns en stor sporthall.
Antal rum
1
Kökstyp
Kokvrå
Beskrivning av interiör
Hall med grått klinkergolv, avhängningsyta. Badrum - Spegelskåp med belysning, handfat med underskåp, WC samt dusch och handukstorkshängare. Grått klinkergolv samt delvis kaklade väggar. Badrummet har också elektrisk komfortvärme som betalas via hushållselen och är förberedda för installation av tvättmaskin. Kök/allrum - Parkettgolv i ek, vitmålade väggar. Köksdelen är utrustad med spis med häll, köksfläkt samt kyl/frys kombination. Köksdelen har kakel ovan bänkinredning. I anslutning till allrummet så finns garderob, städskåp samt linneskåp. Allrummet har fransk balkong. Närhet till buss samt Nydalasjön! Välkomna till Sagovägen 63
Namn
Brf Källan i Umeå
Om föreningen
Brf Källan består av två bostadshus om 23 lägenheter i vardera uppföra på fastigheten Vårdträdet 1 med adress Sagovägen 63 samt på fastigheten Källan 1 med adress Lyktvägen 3. Husen har ritats av White Arkitekter AB och består av 32 stycken tvåor om 39,4 kvm samt 14 stycken ettor med kokvrå om 28,3 kvm. Husen uppfördes under 2016 och har entré till lägenheterna via loftgång, samtliga lägenheter har fransk balkong. Postboxar i entréplanet. Tidningshållare för varje lägenhet på respektive våningsplan. Gemensam tvättstuga finns för de boende, en tvättstuga per byggnad. En överlåtelseavgift debiteras köparen. Sophantering, inklusive fastighetsnära källsortering i separat sophus gemensamt med intilliggande radhus i engemensamhetsanläggning.
Antal lägenheter
46
Parkering
Föreningen har totalt 23 p-platser fördelat mellan de två fastigheterna. Hyrs för 250 kr/månaden, separat kö.
Övrigt
Cykelparkering med skärmtak.
Ekonomi
Föreningen valde att höja årsavgiften med 9,5 % from 1/1-2019 detta är för att täcka de kostnader som föreningen enligt stadgarna ska täcka. Det är kostnaderna för fjärrvärme, el och snöröjning som har blivit större än planerat. Samtidigt kommer låneräntorna mest troligt att stiga så det är på dessa grunder som föreningen genomför avgiftshöjningen.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Tomtebo är ett av Umeås nyaste bostadsområden som ligger naturskönt vid Nydalasjöns sydspets, cirka 5 km från centrala Umeå. Tomtebo är ett område som utvecklas och bebyggs hela tiden, naturnära men ändå med stadsmässig karaktär. Här blandas flerfamiljshus och villor med bostads- och hyresrätter. Även tomter för eget byggande finns…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.