Skolgatan 124A

2 rum, 52 kvm , våning 2 av 2

Trevlig 2:a Östa på stan.

Charmig tvåa Öst på stan med många fina originaldetaljer kvar så som vackra trägolv i samtliga rum, rejäl takhöjd, kök med skafferi och köksluckor från byggåret. Badrummet är modernt och stamrenoverad 2015 med bekvämligheter så som golvvärme, kombinerat tvätt- och torkmaskin. Balkong i västerläge och tillhörande parkeringsplats gör detta till en riktig pärla. Universitetet, centrum och NUS ligger inom promenadavstånd. Varmt välkomna på visning.

Område
Öst på stan
Adress
Skolgatan 124A
Pris
1 795 000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
3 221 kr inkl värme, vatten och kabel-TV. Bostadsrättsinnehavaren har eget abonnemang för el. Bredband kostar 449kr/månad
Andelstal
0, 0.10338
Byggnadsår
1947
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
1199
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1876334337
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
No
Våning
2
Uppvärmning
0 kr
El
3 299 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
2
Summa driftkostnader
3 299 kr
Nätbolag
Tv via Comhem. Bredbandsfiber är installerat.
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
1199
Allmänt om området
Öst på stan är ett mycket eftertraktat och populärt område med centralt läge mellan centrum och universitetet och sjukhuset. Här är bebyggelsen blandad med många vackra äldre hus och nyare lägenhetshus. Öst på stan finns många mindre butiker, gallerier, och caféer. I söder angränsar Umeälven med vackra promenadstråk. Här bor du nära Konstnärligt campus där Bildmuseet, Arkitekthögskolan, Designhögskolan och gymmet Iksu Plus huserar.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet och Umeå Östra resecentrum. Även goda bussförbindelser till andra stadsdelar.
Närservice
Öst på stan finns några mindre butiker. Det tar bara några minuter att gå eller cykla in till Umeå centrum med stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg Östermalmsskolan (1-6). Minervaskolan (F-9). I området finns det gott om förskolor.
Antal rum
2
Kökstyp
kök
Beskrivning av interiör
Varmt välkomna till denna mindre bostadsrättsförening belägen i ett lugnt område öst på stan. Huset som byggdes 1947 har under de senaste åren genomgått många bra renoveringar som förbättrat boendekvalliten för föreningens medlemmar. Stig in i lägenheten och möts av en hall med originalgolv i trä samt smakfullt tapetserade väggar, utrymme för kappa och skor finns till höger och rakt fram från entrén finns en inbyggd garderob. Badrummet som ligger i anslutning till hallen stamrenoverades 2015 via föreningen och är inrett med ett mörkt klinkergolv med golvvärme, vita kakelplattor på väggarna samt duschväggar i glas, WC, kommod med spegelskåp ovanför samt kombinerad tvättmaskin från 2017. Trivsamt allrum med tapetserade väggar samt en vitmålad fondvägg med träpanel, på golvet finns ett klassiskt Holmsundsekparkettgolv från byggåret. Köket - som har köksluckor och köksstommar kvar från byggåret är otroligt charmigt och välhållet. Vitvarorna består av fläkt, spis med ugn, en mindre kyl samt en frys och ett skafferi. I köket finns det plats för en matgrupp. Sovrum som även detta har trägolv och högt i tak rymmer dubbelsängen, byrå samt har utgång till balkongen. I anslutning till sovrummet finns en mindre klädkammare. Balkong - Via sovrummet så når man lägenhetens balkong. Balkongen är belägen med ett perfekt västerläge vilket ger sol från eftermiddagen till kvällen. Bostaden erhåller ett stort förråd på vindsplan samt ytterligare att förråd i källarplan. Otroligt charmig och trivsam lägenhet i en stabil förening med låga avgifter! Bör ses.
Namn
Brf Tärnan 8
Om föreningen
Mindre förening som bildades 2014. Föreningens byggnad är från 1947 och består av 8 lägenheter, 2 uthyrda lokaler samt 2 uthyrda förråd. Till varje lägenhet hör en parkeringsplats.
Antal lägenheter
8
Renoveringar utförda och planeringar
2021 - Inköp av utemöbler 2020 - Byte av takrännor 2019 - Dränering 2016 - Ommålning av fasad, grund och källarfönster 2015 - Stamrenovering 2015 - Fönsterrenovering 2015 - Renovering undercentral, ventilationsbesiktning. Nya termostater och ny värmeväxlare är installerade.
Parkering
Bilplats med motorvärmare finns till samtliga bostadsrätter. Vill man inte ha och betala för sin parkeringsplats så är det upp till en själv att hyra ut den platsen.
TV och bredband
Tv via Comhem. Bredbandsfiber är installerat.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Öst på stan är ett mycket eftertraktat och populärt område med centralt läge mellan centrum och universitetet och sjukhuset. Här är bebyggelsen blandad med många vackra äldre hus och nyare lägenhetshus. Öst på stan finns många mindre butiker, gallerier, och caféer. I söder angränsar Umeälven med vackra promenadstråk. Här bor…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.