Skolgatan 16

1 rum, 22 kvm , våning 2 av 3

Central 1:a med låg avgift och bra kommunikation

Välkommen till en välplanerad och hemtrevlig etta på andra våningen i centrala Umeå. Bostaden är nyrenoverad 2017 och utrustad med helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme även i hallen. Parkettgolv ligger i resterande lägenhet med ett genomtänkt kök och fransk balkong. Nya fönster har satts in vilka ger ett fint ljusinsläpp och gör att man inte störs trots det centrala läget. Lägenheten ligger endast ett par minuters promenad från centrum och grönområden, med både park och Umeälven ett stenkast bort! Busshållplatsen just utanför byggnaden tar dig med enkelhet till Umeå Universitet på snabba 15 minuter. Föreningen är både välskött och uppskattad med en låg avgift motsvarande 1591 kr/månad. Tvättstuga finnes i samma port och vindsförråd medföljer bostaden, det finns även p-plats med stolpe tillgänglig i skrivande stund. Föreningen är ombildad till bostadsrättsförening år 2017 och består idag av nio bostadsrätter och två hyresrätter. Hyresrätterna är dolda tillgångar för föreningen, där de uthyrda lägenheterna är två treor om 78 kvm var. Föreningen har dessutom år 2019 gjort ett överskott motsvarande 128.000 kr exklusive avskrivningar. Vidare kan tilläggas att fastigheten har nytt yttertak, nya treglasfönster samt att stamrenovering har genomförts (relining) och fiber upp till 1000/1000mbit har dragits in.

Område
Väst på stan
Adress
Skolgatan 16
Pris
1 350 000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
1 591 kr Värme, vatten och basutbud TV ingår i avgiften. Bostadsrättsinnehavaren har eget abonnemang för el.
Andelstal
5.26, 4.1199
Byggnadsår
1965
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
874
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1837990376
Hiss
No
Våning
2
Uppvärmning
0 kr
El
2 583 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
2 583 kr
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
874
Allmänt om området
Populära och expansiva Väst på stan ligger mellan E4:an i öst, Tvärån i väst och Umeälven i söder. Här finns flera byggnader som klarade sig undan den stora stadsbranden år 1888, däribland det gamla bankhuset "Smörasken", Umeås äldsta stenhus. Bland anrika byggnader med sirliga utsmyckningar finner du flera småbutiker, fler ju närmare stadskärnan du kommer. Här finns även Nolia mäss- och konferensanläggning, Umeå stadshus, Hovrätten för Övre Norrland och löjtnant Grahns gård. Natur och fritid Väst på stan bor du nära Umeälven och strandpromenaden, som du kan följa ända upp till Baggböle Herrgård. I Hedlundaparken hittar du en skogslekpark, en kryddträdgård och en minigolfbana.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Goda bussförbindelser till och från Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.
Närservice
I området finns en mataffär, och närmare centrum finns kiosk, närbutik och blomsterhandel. I centrala Umeå finns ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg Hedlundaskolan (F-6). Närmaste gymnasium är Dragonskolan. I området finns gott om förskolor med både traditionella och alternativa inriktningar, till exempel Montessori och Tellus (en förberedelseförskola för flyktingbarn).
Antal rum
1
Kökstyp
Kök
Beskrivning av interiör
Nyrenoverad lägenhet med ett fräscht intryck, gångavstånd in till centrum. Klinkergolv med golvvärme, målade väggar och inbyggd garderob. Helkaklat duschrum med golvvärme. Takdusch med vikdörrar, WC och handfat. Allrum med plats för säng, bord, soffa om önskas. Stilrent parkettgolv och vitmålade väggar. Fransk balkong mot skolgatan. Kök med vita köksluckor, spis, spisfläkt, samt kyl/frys.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Populära och expansiva Väst på stan ligger mellan E4:an i öst, Tvärån i väst och Umeälven i söder. Här finns flera byggnader som klarade sig undan den stora stadsbranden år 1888, däribland det gamla bankhuset "Smörasken", Umeås äldsta stenhus. Bland anrika byggnader med sirliga utsmyckningar finner du flera småbutiker, fler…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.