Smedsgatan 2

4 rum, 103 kvm , våning 1 av 3

Gavel 4:a, renoverad -18 och med inglasad balkong.

Gavel 4:a på populär adress! Inglasad balkong i bästa solläge (sydväst). Lägenheten är totalrenoverad från -18, nytt kök med öppnad planlösning, rejäl bänkskiva i rostfritt stål och en bred induktionshäll (90 cm). Duschrum från 2018, helkaklat och med golvvärme. Det finns förberett om man vill bygga en mindre bastu eller sätta in tvättmaskin/torktumlare med överskåp, mått 115 cm x 160 cm, golvbrunn finns. Välskött förening med god sammanhållning. Positivt resultat på ca 250' per år. Tre hyresrätter i föreningen, vilka genererar pengar till föreningen i form av hyra, och en klumpsumma den dagen de säljs. Varmförråd i samma byggnad medföljer lägenheten, ca 3x3 m stort. Uthyrningsrum finns att hyra för besökare från 200 kr/natt. Föreningen har en mycket trevligt uteplats med grill, som är till för de boende. Tvättstuga finns i samma hus. Carport i anslutning till huset. 850 meter till Renmarkstorget!

Område
Väst på stan
Adress
Smedsgatan 2
Pris
3 100 000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
5 517 kr inkl. bredband, värme, VA
Andelstal
6.0806, 0
Byggnadsår
1991
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
3976
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1864416631
Ventilation
Mekanisk
Hiss
Yes
Våning
1
Uppvärmning
0 kr
El
5 908 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
5 908 kr
Nätbolag
Kabel-TV grundutbud via Comhem ingår i avgiften. Bredband 100Mb via Com hem.
Elförbrukning
3976
Allmänt om området
Populära och expansiva Väst på stan ligger mellan E4:an i öst, Tvärån i väst och Umeälven i söder. Här finns flera byggnader som klarade sig undan den stora stadsbranden år 1888, däribland det gamla bankhuset "Smörasken", Umeås äldsta stenhus. Bland anrika byggnader med sirliga utsmyckningar finner du flera småbutiker, fler ju närmare stadskärnan du kommer. Här finns även Nolia mäss- och konferensanläggning, Umeå stadshus, Hovrätten för Övre Norrland och löjtnant Grahns gård. Natur och fritid Väst på stan bor du nära Umeälven och strandpromenaden, som du kan följa ända upp till Baggböle Herrgård. I Hedlundaparken hittar du en skogslekpark, en kryddträdgård och en minigolfbana.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Goda bussförbindelser till och från Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.
Närservice
I området finns en mataffär, och närmare centrum finns kiosk, närbutik och blomsterhandel. I centrala Umeå finns ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg Hedlundaskolan (F-6). Närmaste gymnasium är Dragonskolan. I området finns gott om förskolor med både traditionella och alternativa inriktningar, till exempel Montessori och Tellus (en förberedelseförskola för flyktingbarn).
Antal rum
4
Kökstyp
Kök
Beskrivning av interiör
Hall - Klinkergolv, tapet. Duschrum - Helkaklat duschrum från 2018 med golvvärme, grått klinkergolv och vitt kakel. WC, handfat, rejäl dusch med glasväggar. Sovrum 1 - Tarkettgolv, tapet. Två garderober. Kök - Borstad ek, tapet. Stilrent kök från 2018, rejäl bänkskiva i rostfritt stål, bred induktionshäll (90 cm), diskmaskin, fläkt, inbyggd varmluftsugn och micro, gott om arbetsyta. Ett kök för den som gillar matlagning! Sovrum 2 - Tarkettgolv, tapet. Vardagsrum - Parkettgolv, tapet. Utgång till inglasad balkong i sydväst. Sovrum 3 - Tarkettgolv, tapet. Balkong - Inglasad balkong, ligger i sydväst med sol fram till kvällen.
Namn
Riksbyggen brf Diamanten
Om föreningen
Föreningen har ett mycket bra läge mellan vackra Döbelnsplan och älven med strandpromenaden, det är bara några minuters promenad in till centrum.
Antal lägenheter
23
Parkering
Carportplats finns att hyra för 400:-/månad.
TV och bredband
Kabel-TV grundutbud via Comhem ingår i avgiften. Bredband 100Mb via Com hem.
Övrigt
Cykelförråd och en stor välutrustad tvättstuga finns i källaren. En stor och mycket fin gemensam uteplats med grillmöjlighet finns på innergården. Föreningen har ett kretsloppsrum för sophanteringen.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Populära och expansiva Väst på stan ligger mellan E4:an i öst, Tvärån i väst och Umeälven i söder. Här finns flera byggnader som klarade sig undan den stora stadsbranden år 1888, däribland det gamla bankhuset "Smörasken", Umeås äldsta stenhus. Bland anrika byggnader med sirliga utsmyckningar finner du flera småbutiker, fler…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.