Smedsgatan 2

2 rum, 52 kvm , våning 2 av 3

Härlig tvårummare med stor balkong i västerläge fri sikt!

Äntligen har ni chansen att köpa en optimal tvåa på populära Smedsgatan! Lägenhet renoverades 2017 med mycket trevliga val av ytskikt. Lägenheten har ett stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats, från vardagsrummet har man tillgång till lägenhetens härliga balkong som är belägen i bästa västerläget med kvällssol och utsikt över en innergård. Köket som också renoverades 2017 är i modern stil med vita luckor, häll, rostfri fläktkåpa och vitt kakel på väggarna. Lägenheten har ett bra sovrum som ligger i anslutning till en walk in closet. Badrummet ligger praktiskt placerat vid hallen och är utrustat med duschväggar, wc, handfat med kommod samt spegel. Lugnt och trivsam förening med låga avgifter - centralt belägen väst på stan. Varmt välkomna!

Område
Väst på stan
Adress
Smedsgatan 2
Pris
1.795.000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
3.173 kr inkl värme, VA, kabel-TV
Andelstal
4.29907, 4.29907
Byggnadsår
1991
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
0
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1724473410
Ventilation
Mekanisk
Hiss
Yes
Våning
2
Uppvärmning
0 kr
El
0 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
0 kr
Nätbolag
Kabel-TV grundutbud via Comhem ingår i avgiften. Bredband 100Mb via Com hem, betalas separat och kostar ca 300:-/mån. .
Elförbrukning
0
Allmänt om området
Populära och expansiva Väst på stan ligger mellan E4:an i öst, Tvärån i väst och Umeälven i söder. Här finns flera byggnader som klarade sig undan den stora stadsbranden år 1888, däribland det gamla bankhuset "Smörasken", Umeås äldsta stenhus. Bland anrika byggnader med sirliga utsmyckningar finner du flera småbutiker, fler ju närmare stadskärnan du kommer. Här finns även Nolia mäss- och konferensanläggning, Umeå stadshus, Hovrätten för Övre Norrland och löjtnant Grahns gård. Natur och fritid Väst på stan bor du nära Umeälven och strandpromenaden, som du kan följa ända upp till Baggböle Herrgård. I Hedlundaparken hittar du en skogslekpark, en kryddträdgård och en minigolfbana.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Goda bussförbindelser till och från Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.
Närservice
I området finns en mataffär, och närmare centrum finns kiosk, närbutik och blomsterhandel. I centrala Umeå finns ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg Hedlundaskolan (F-6). Närmaste gymnasium är Dragonskolan. I området finns gott om förskolor med både traditionella och alternativa inriktningar, till exempel Montessori och Tellus (en förberedelseförskola för flyktingbarn).
Antal rum
2
Kökstyp
kök
Beskrivning av interiör
Välkommen till ert nya hem på Smedsgatan 2. Här kan ni flytta in i en superfin bostad utrustad med allt man kan tänkas behöva i ett modernt och bekvämt boende. Kliv in genom lägenheten och möts av en hall där det finns gott om både förvarings utrymme och avhängnings möjligheter. Redan i hallen finner vi det enstaviga och stilrena parkettgolvet som ligger genomgående i resten av lägenheten. Väggarna är krispigt vitmålade och stora fina dörröppningar leder oss vidare in till lägenhetens vardagsrum. Vardagsrummet är luftigt och du rymmer lätt soffgruppen och om man önskar en till matgrupp för tillfällen med större middagssällskap. Stora fönster i västerläge ger ett fantastisk ljus om kvällarna in i lägenheten. Via vardagsrummet nås balkongen som är belägen i väster vilket ger utrymme för härliga sommarkvällar på balkongen. Köket är stilrent inrett med stora lådor som sörjer för bekväm förvaring. På väggen bakom fläktkåpan är kaklet satt ända upp till tak vilket ger en modern och luftig känsla i köket. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, en rejäl rostfri kyl/frys och en integrerad diskmaskin. Det rymliga badrummet består av helkaklade ytor i form av vitt kakel på väggarna och ett marmorerat klinkergolv med underliggande golvvärme. Badrummet är utrustat med tak dusch och duschvägg, wc, handfat med kommod samt badrumsskåp. Varmt välkomna till denna trivsamma, centralt belägna tvåan på Smedsgatan!
Namn
Riksbyggen brf Diamanten
Om föreningen
Föreningen har ett mycket bra läge mellan vackra Döbelnsplan och älven med strandpromenaden, det är bara några minuters promenad in till centrum.
Antal lägenheter
23
Parkering
Carportplats finns att hyra för 400:-/månad.
TV och bredband
Kabel-TV grundutbud via Comhem ingår i avgiften. Bredband 100Mb via Com hem, betalas separat och kostar ca 300:-/mån. .
Övrigt
Cykelförråd och en stor välutrustad tvättstuga finns i källaren. En stor och mycket fin gemensam uteplats med grillmöjlighet finns på innergården. Föreningen har ett kretsloppsrum för sophanteringen.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Populära och expansiva Väst på stan ligger mellan E4:an i öst, Tvärån i väst och Umeälven i söder. Här finns flera byggnader som klarade sig undan den stora stadsbranden år 1888, däribland det gamla bankhuset "Smörasken", Umeås äldsta stenhus. Bland anrika byggnader med sirliga utsmyckningar finner du flera småbutiker, fler…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.