Sofiehemsvägen 45

3 rum, 88 kvm , våning 1 av 3

Ljus lägenhet i markplan med bra läge i stabil förening på Sofiehem!

Fin och välhållen trea med bra läge på Sofiehem med bekvämt gångavstånd till både universitets- och sjukhusområdet. Stabil förening med mycket god ekonomi, låg belåning och låga avgifter - denna lägenhet i markplan byggdes år 2000 och har ett ljust kök, helkaklat badrum med golvvärme samt två sovrum och vardagsrum, alla med parkettgolv. Välkommen att boka visning!

Område
Sofiehem
Adress
Sofiehemsvägen 45
Pris
1.695.000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
4.470 kr Inkl värme, va. Hushållsel tillkommer med 327 :-/månad. Bredband kostar 150 :-/månad.
Andelstal
11.13668, 11.13668
Byggnadsår
1960
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
0
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1800653805
Hiss
No
Våning
1
Uppvärmning
0 kr
El
0 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
0 kr
Nätbolag
Föreningen har internet (fiber) från Sofiehems Antennförening, avtal med Riksnet för närvarande. Bostadsrättsinnehavaren bekostar internet själv 900 kr/halvår.
Elförbrukning
0
Allmänt om området
Sofiehem är en stadsdel belägen i sydöstra delen av Umeå, mellan Ålidhem, sjukhuset, Gimonäs och Umeälven. Här finns mindre villor blandade med mindre hyreshus. Nära universitetssjukhuset och universitetet. Nära strövområden och Strömpilen handelsområde.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Det är goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, vilket även det ligger inom bekvämt gång och cykelavstånd. Via vackra Kolbäcksbron tar du dig snabbt och smidigt över till flygplatsen samt IKEA och Avion.
Närservice
Gångavstånd till Strömpilen där du finner bland annat stormarknad, klädbutik, blomsteraffär, systembolag, frisör och snabbmatsrestaurang. Skolor och barnomsorg Sofiehemsskolan F-5. I området finns det flera förskolor.
Antal rum
3
Kökstyp
Kök
Beskrivning av interiör
Hall med dragdörrsgarderob för ytterkläder. Sovrum med parkettgolv och tre garderober. Rymligt vardagsrum med parkettgolv och ljusa väggar. Helkaklat bardum med golvvärme, duschhörna med vikvägg, handdukstork och förberett för tvättmaskin. Ljust kök med vita köksluckor, parkettgolv, spis med häll, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Rymlig klädkammare och ett förråd. Stabil förening med mycket god ekonomi. Bredband är indraget och kostar 150 :-/mån.
Namn
HSB Brf Konsumenten
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Konsumenten består av 14 lägenheter där alla är upplåtna med bostadsrätt och en lokal som uthyres, byggåret var 1960. Lägenhetsförråd finns på vinden. I källaren finns också en gemensam träningslokal för de boende samt gemensam tvättstuga. Tvättstugan är renoverad under 2012 med bland annat nya vitvaror. Det gamla pannrummet används som hobbyrum för t.ex målning och snickeri. Gemensam uteplats med föreningens möbler finns på gården för de boende. Styrelsen anordnar årligen vår- och höststädningar där de boende i föreningen tillsammans städar upp och gör det fint i trädgården De boende i föreningen hjälps åt med diverse underhållsarbeten som till exempel trappstädning och inre renhållning genom ett rullande schema.
Antal lägenheter
14
Renoveringar utförda och planeringar
Stambyte 1998 Balkongerna renoverades 2009 Trapphus Målat 2012 Sopstation byggdes 2013 Inköp av ny tvättmaskin 2014 Inköp av nytt torkskåp 2015 beskärning av större träd 2016 Målning av fasad mot vägen samt inköp av nya utemöbler 2017 Inköp av ny torkrumlare, byte till nya motorvärmarstolpar 2018
Parkering
Idag finns det 8 p-platser som för närvarande kostar 150 kronor/mån. Kö kan förekomma till respektive plats.
TV och bredband
Föreningen har internet (fiber) från Sofiehems Antennförening, avtal med Riksnet för närvarande. Bostadsrättsinnehavaren bekostar internet själv 900 kr/halvår.
Kontaktperson
HSB
Ekonomi
Föreningen har mycket god ekonomi och har kunnat besluta att hålla månadsavgifterna oförändrade senaste åren. Lånen uppgår till 532kr/kvm (2017) inom föreningen vilket gör den näst intill skuldfri!

Planritning

Bilder

Karta

Område

Sofiehem är en stadsdel belägen i sydöstra delen av Umeå, mellan Ålidhem, sjukhuset, Gimonäs och Umeälven. Här finns mindre villor blandade med mindre hyreshus. Nära universitetssjukhuset och universitetet. Nära strövområden och Strömpilen handelsområde.…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.