Tjärhovsgatan 18

2 rum, 57 kvm , våning 3 av 3

Ljus vindslägenhet med helkaklat badrum och västerbalkong!

Välkommen till en ljus och bra planerad tvåa mellan broarna på Teg. Lägenheten har ett helkaklat badrum med golvvärme och genomgående fina ekgolv. Centralt och fint läge nära älven och centrum. Bör ses!

Område
Teg
Adress
Tjärhovsgatan 18
Pris
1.695.000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
3.273 kr inkl värme, VA, internet
Andelstal
2.58858, 2.91852
Fönster
3-glas
Energi dekl.förb
1663
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1733956170
Ventilation
Självdrag
Hiss
No
Våning
3
Uppvärmning
0 kr
El
2.558 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
2.558 kr
Nätbolag
Kabel-TV via fasta, markbundna nätet ingår på Jägarvägen och Tjärhovsgatan. Vill man ha fler kanaler får man själv teckna det. På Orrvägen ingår Comhem-abonnemang, som kommer att avslutas vid abonnemangsperiodens slut. Ett gemensamt bredbandsavtal via Riksnet har tecknats från 1 juli 2018. Kostnaden (ca 170 kr/månad) läggs på månadsavgiften. Hastighet ca 250 Mbit.
Elförbrukning
1663
Allmänt om området
Teg ligger på södra sidan om Umeåälven och är uppdelad i två delar: öst- och västteg. Här finns idrottsplats för fotboll och hall för ishockey. Med bekvämt avstånd från Teg finns det nya handelsområdet vid entré syd där bland annat IKEA ligger. Natur och fritid På Teg finns fina skogsområden med motionsspår alldeles intill. I närheten av Teg ligger de av umeborna mycket omtyckta Bölesholmarna, med badstrand och grillplatser mitt i Umeälven. Här hittar du även platser för fiske och fina promenad- och cykelstråk.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Även goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.
Närservice
Mataffärer, banker, frisörer, bensinmackar, pizzerior, spelbutik, restauranger, konditori, blomsteraffär, folktandvård, vårdcentral och apotek. Skolor och barnomsorg Böleängsskolan (F-6) Östtegsskolan (F-6), Engelska skolan (3-9) och Tegs centralskola (7-9). Tegs centralskola är Umeås största högstadium och erbjuder Norrlands största anläggning för spontanidrott, Qulan, byggd år 2006. Flera förskolor finns i området.
Antal rum
2
Kökstyp
kök
Beskrivning av interiör
Välkomnande hall med plats för ytterkläder, garderober och en klädkammare. Helkaklat badrum med duschvägg, golvvärme. Badrummet är förberett för tvättmaskin. Ljust kök med klinkergolv. Utrustat med spis, fläkt och kyl/frys. Vardagsrum med parkettgolv av ek. Härifrån finns utgång till västerbalkong med fin utsikt. Sovrum i ljusa färger och parkettgolv av ek. Bostadsrätten har ett mycket bra läge med närhet till älven och fina promenadstråk.
Namn
Brf Lavskrikan 678
Om föreningen
Brf Lavskrikan 678 i Umeå är en äkta bostadsrättsförening, som registrerades hos Bolagsverket 2016-12-16. Föreningen förfogar över 34 bostadsrätter och 7 hyresrätter belägna på fastigheten Lavskrikan 6, 7 och 8 med adresserna Jägarvägen 5, Tjärhovsgatan 18 och Orrvägen 8. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår EJ bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Hemförsäkring bekostas av bostadsrätts-/hyresrättsinnehavaren och är ett krav för medlemskap. Portkod till husen. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen, trappstädning och inre renhållning utförs av HSB Norr. Föreningen har en stabil ekonomi, enligt styrelsen 2018-08-21. Fritt att utnyttja gräsytorna på respektive gård. Det är även fritt att nyttja lusthuset vid Jägarvägen. En tvättstuga per adress inrymmande tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk. Det finns även tvättlinor utomhus samt piskställning.
Antal lägenheter
38
Renoveringar utförda och planeringar
År 2017 investerades i två avfuktare till tvättstugorna på Tjärhovsgatan och Orrvägen. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-02-10. De närmaste åren planerar styrelsen för följande större åtgärder: Belysning på parkering vid Orrvägen, byggande av gemensam uteplats, renovering av förråd och cykelparkering vid Tjärhovsgatan/Jägarvägen, renovering av lusthuset på Jägarvägen. Planerade åtgärder finansieras med överskott av hyresinbetalningar och eget kapital. Under 2018 har övergång till källsortering av hushållsavfall införts, vilket minskar kostnaderna för sophantering.
Parkering
På föreningens fastigheter finns 35 motorvärmarplatser, som kostar 350 kr/månad.
TV och bredband
Kabel-TV via fasta, markbundna nätet ingår på Jägarvägen och Tjärhovsgatan. Vill man ha fler kanaler får man själv teckna det. På Orrvägen ingår Comhem-abonnemang, som kommer att avslutas vid abonnemangsperiodens slut. Ett gemensamt bredbandsavtal via Riksnet har tecknats från 1 juli 2018. Kostnaden (ca 170 kr/månad) läggs på månadsavgiften. Hastighet ca 250 Mbit.
Övrigt
Förråd antingen i källaren eller på vinden. Morgontidning i fack vid lägenhetsdörr, övrigt i låst postfack vid entrédörr.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Teg ligger på södra sidan om Umeåälven och är uppdelad i två delar: öst- och västteg. Här finns idrottsplats för fotboll och hall för ishockey. Med bekvämt avstånd från Teg finns det nya handelsområdet vid entré syd där bland annat IKEA ligger. Natur och fritid På Teg finns fina skogsområden…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.