Tjärhovsgatan 18

4 rum, 91 kvm , våning 2 av 3

Gavelfyra mellan broarna på Teg!

Välkommen till en ljus och bra planerad fyra mellan broarna på Teg. Lägenheten har ett ljust kök från 2015 med rostfria hushållsmaskiner, helkaklat badrum med golvvärme och genomgående fina golv. Balkong i fantastiskt solläge i söder mot den fina innergården. Centralt och fint läge nära älven och centrum. Parkering finns!

Område
Teg
Adress
Tjärhovsgatan 18
Pris
3 295 000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
5 282 kr Inkl värme, VA, bredband.
Andelstal
4.22198, 3.72923
Byggnadsår
1954-1958
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Centralvärme
Energi dekl.förb
3482
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1888256774
Ventilation
Självdrag
Hiss
No
Våning
2
Uppvärmning
0 kr
El
4 952 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
4 952 kr
Nätbolag
Kabel-TV via fasta, markbundna nätet ingår på Jägarvägen och Tjärhovsgatan. Vill man ha fler kanaler får man själv teckna det. På Orrvägen ingår Comhem-abonnemang, som kommer att avslutas vid abonnemangsperiodens slut. Ett gemensamt bredbandsavtal via Riksnet har tecknats från 1 juli 2018. Kostnaden (ca 170 kr/månad) läggs på månadsavgiften. Hastighet ca 250 Mbit.
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
3482
Allmänt om området
Teg ligger på södra sidan om Umeälven och är uppdelad i två delar: öst- och västteg. Här finns idrottsplats för fotboll och hall för ishockey. Med bekvämt avstånd från Teg finns det nya handelsområdet vid entré syd där bland annat IKEA ligger. Natur och fritid På Teg finns fina skogsområden med motionsspår alldeles intill. I närheten av Teg ligger de av umeborna mycket omtyckta Bölesholmarna, med badstrand och grillplatser mitt i Umeälven. Här hittar du även platser för fiske och fina promenad- och cykelstråk. I närheten finns populära Lundabron som invigdes hösten 2019. Lundabron är en bro för gående och cyklister över Ume älv som förbinder Bölesholmarna och västra Umeå i höjd med Lundåkern. Bron är med sin längd på 179 meter Sveriges längsta hängbro för gående och cyklister.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Även goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.
Närservice
Mataffärer, bank, frisörer, bensinmackar, pizzerior, restauranger, konditori, folktandvård, gym, vårdcentral och apotek. Skolor och barnomsorg Böleängsskolan (F-6) Östtegsskolan (F-6), Engelska skolan (3-9) och Tegs centralskola (7-9). Tegs centralskola är Umeås största högstadium och erbjuder Norrlands största anläggning för spontanidrott, Qulan, byggd år 2006. Flera förskolor finns i området.
Parkering
Bilplats med motorvärmare kostar 367 kr/månad finns ledigt.
Antal rum
4
Kökstyp
Kök
Beskrivning av interiör
Hall med avhängningsyta för ytterkläder och garderober, parkettgolv av ek. Sovrum med parkettgolv av ek och två garderober. Ljust kök från 2015 med köksö, vita skåpluckor och rostfria hushållsmaskiner. Induktionshäll 2017, spiskåpa 2015, inbyggnadsugn 2015, micro 2015, diskmaskin 2015, kyl 2015 samt frys 2015. Sovrum med parkettgolv av ek. Helrenoverat badrum från 2016 med kakel och klinker, golvvärme, handfat med kommod samt duschvägg. Sovrum med parkettgolv av ek. Rymligt vardagsrum med parkettgolv av ek och utgång till balkong i söderläge mot den fina innergården. Bostadsrätten har ett mycket bra läge mellan broarna med närhet till älven och fina promenadstråk.
Namn
Brf Lavskrikan 678
Om föreningen
Brf Lavskrikan 678 i Umeå är en äkta bostadsrättsförening, som registrerades hos Bolagsverket 2016-12-16. Föreningen förfogar över 34 bostadsrätter och 7 hyresrätter belägna på fastigheten Lavskrikan 6, 7 och 8 med adresserna Jägarvägen 5, Tjärhovsgatan 18 och Orrvägen 8. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår EJ bostadsrättstillägg. Hemförsäkring bekostas av bostadsrätts-/hyresrättsinnehavaren och är ett krav för medlemskap. Portkod till husen. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen, trappstädning och inre renhållning utförs av HSB Norr. Föreningen har en stabil ekonomi, enligt styrelsen 2018-08-21. Fritt att utnyttja gräsytorna på respektive gård. Det är även fritt att nyttja lusthuset vid Jägarvägen. En tvättstuga per adress inrymmande tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk. Det finns även tvättlinor utomhus samt piskställning.
Antal lägenheter
41
Renoveringar utförda och planeringar
År 2017 investerades i två avfuktare till tvättstugorna på Tjärhovsgatan och Orrvägen. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-02-10. De närmaste åren planerar styrelsen för följande större åtgärder: Belysning på parkering vid Orrvägen, byggande av gemensam uteplats, renovering av förråd och cykelparkering vid Tjärhovsgatan/Jägarvägen, renovering av lusthuset på Jägarvägen. Planerade åtgärder finansieras med överskott av hyresinbetalningar och eget kapital. Under 2018 har övergång till källsortering av hushållsavfall införts, vilket minskar kostnaderna för sophantering.
Parkering
På föreningens fastigheter finns 35 motorvärmarplatser som kostar 387 kr/månad.
TV och bredband
Kabel-TV via fasta, markbundna nätet ingår på Jägarvägen och Tjärhovsgatan. Vill man ha fler kanaler får man själv teckna det. På Orrvägen ingår Comhem-abonnemang, som kommer att avslutas vid abonnemangsperiodens slut. Ett gemensamt bredbandsavtal via Riksnet har tecknats från 1 juli 2018. Kostnaden (ca 170 kr/månad) läggs på månadsavgiften. Hastighet ca 250 Mbit.
Övrigt
Förråd antingen i källaren eller på vinden. Morgontidning i fack vid lägenhetsdörr, övrigt i låst postfack vid entrédörr.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Teg ligger på södra sidan om Umeåälven och är uppdelad i två delar: öst- och västteg. Här finns idrottsplats för fotboll och hall för ishockey. Med bekvämt avstånd från Teg finns det nya handelsområdet vid entré syd där bland annat IKEA ligger. Natur och fritid På Teg finns fina skogsområden…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.