Västra Kyrkogatan 3

3 rum, 84 kvm , våning 1 av 3

Central trea vid stadskyrkan ovanför älven - öppen spis samt fint badrum och kök

Fin central trea med perfekt centralt läge på Västra kyrkogatan 3. Här bor man efter en lugn återvändsgata vid stadskyrkan strax ovanför älven. Lägenheten är väldisponerad och har balkong med västerläge. I vardagsrummet finns en öppen spis och en fint avdelad matplats. Ett modernt kök installerades 2010, badrummet är helkaklat och försett med golvvärme. Bredband är installerat, köparen kan omgående hyra en parkeringsplats för endast 140:-/månad. Takhöjden är 2,50. Föreningen är välskött och har mycket god ekonomi. Välkomna att boka visning av denna trevliga bostadsrätt!

Område
Centrum
Adress
Västra Kyrkogatan 3
Pris
2 795 000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
5 484 kr inkl värme, VA och basutbud TV (Comhem)
Andelstal
0, 5.8623
Byggnadsår
1962
Fönster
Moderna 3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
3429
Övrigt
Föreningen har beställt nya ytterdörrar till lägenheterna och dessa monteras i December. Trapphusen kommer att målas om i samband med detta.
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1886468072
Ventilation
Mekanisk
Hiss
No
Våning
1
Uppvärmning
0 kr
El
4 904 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
4 904 kr
Nätbolag
Com Hem är leverantör av TV och ett grundutbud av kanaler ingår i hyran. Hyresgästen kan själva välja att utöka abonnemanget mot en tillkommande kostnad. Internet beställs individuellt från Com Hem eller Umeå Energi Umenet.
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
3429
Allmänt om området
Umeå växer, och i centrala stan ligger många vackra äldre hus bredvid moderna, nybyggda höghus. Njut av ett stort och brett utbud av butiker och gallerior, restauranger och pubar, caféer och museer. Eller ta med dig en filt och en picknickkorg och sätt dig i någon av parkerna som ligger längs Umeälven. Umeå är Europas kulturhuvudstad 2014, vilket märks genom det rika och tillgängliga kulturlivet med bland annat Gitarrmuseet, Bildmuseet, Norrlandsoperan, stadsbiblioteket och den populära skateparken Sparken, mötesplatsen för Umeås unga. Trots det centrala läget har man bekvämt gångavstånd till I20-området med motionsspår för skidåkning och löpning samt skogspromenader med bär och svampplockning.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Lokalbussar går från Vasaplan och region- och länsbussar går från busstationen i närheten av Umeå Centralstation. Du tar dig enkelt med tåg från Umeå Centralstation och Umeå Östra till bland annat Vännäs, Örnsköldsvik, Lycksele, Luleå, Kiruna och Sundsvall. Flygbussen tar dig till flygplatsen på 20 minuter. Parkeringsmöjligheter finns i parkeringshus och på parkeringar utomhus.
Närservice
Affärer och restauranger I centrala Umeå finns ett brett utbud av stora butikskedjor och mindre lokala butiker. Stort utbud av pubar, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg De flesta skolor finns i angränsande stadsdelar. Östermalmsskolan (F-6), Hedlundaskolan (F-9), Minervaskolan (F-9), Hagaskolan (F-9). Gymnasieskolorna som finns i närheten är Dragonskolan, nya Maja Beskow, Midgårdsskolan, Thorén Business School och Internationella gymnasiet. Det finns även förskolor i angränsande stadsdelar. Umeå universitetet ligger endast 2 km bort.
Antal rum
3
Kökstyp
Kök
Beskrivning av interiör
Hall med parkettgolv. Vardagsrum med ekparkettgolv. I vardagsrummet finns en fin plats för en matgrupp och en vacker murad öppen spis. Från rummet har man utgång till en balkong med västerläge. Modernt ljust kök med bänkskivor i röd granit. Köket är utrustat med spis med induktionshäll, fläkt, diskmaskin, kyl/frys och skafferi. Köket har ekparkettgolv, vita väggar och en ljus mönstrad fondväggstapet. Påkostad helkaklat badrum med golvvärme. Badrummet har vikdusch och tvättavdelning med tvättmaskin och tumlare. Golvet är i röd granit, väggarna är klädda i vitt kakel. I badrummet finns wc, tvättställ med underskåp och belyst spegel, elektrisk handukstork samt ett vägghängt skåp. I taket sitter det infälld spotlightbelysning. Sovrum med ekparkett och ljusgrå väggar. Ena kortsidan av rummet har en skjutgarderobsvägg med Elfainredning. Sovrum med ekparkett och vita väggar. Även detta sovrums kortsida har en skjutgarderobsvägg med Elfainredning. Alla väggar och tak i lägenheten utom de i badrummet är ommålade 2021 av Smetanas måleri. Fönsterbänkarna är i röd granit. All el i lägenheten drogs om för ca 10 år sedan.
Namn
Brf Ran 2
Om föreningen
Det finns två tvättstugor i föreningen. Det finns också en paviljong med grillplats på den gemensamma innergården som kan bokas av de boende, här finns röda och svarta vinbär samt rabarbern, det finns även egna odlingsmöjligheter för den intresserade. Förråd till lägenheterna finns på vinden och i källaren, här finns även cykelförråd. På gården finns cykelbod. Föreningen tillämpar källsortering där man sorterar matsopor, hushållsavfall, glas, tidningar m.m.
Antal lägenheter
16
Renoveringar utförda och planeringar
Föreningen har upprättat en underhållsplan, underhållet de kommande 10 åren har i den beräknats till 200.000:-/år vilket det budgeterats för. Större underhåll som genomförts de senare åren: 2005 Fönsterbyte till treglasfönster 2012 Nytt Yttertak byggnaden på Storgatan 2017 besiktning och underhåll av balkonger 2019 OVK-besiktning, energideklaration, sanering tankrum källare, slutfaktura målning från 2018. 2020 Översyn vindsisolering, översyn asfaltsbaserad tätskikt i tunnel, utbyte av radiatorventiler, äldre termostater, byte tryckstyrda pumpar, injustering värmesystem. Projektering och byggnadstillstånd ny bostad VK3. 2021 En källarlokal har konverterats till en bostadsrätt. Den nya bostadsrätten har sålts med överskott och förbättrat föreningens likviditet ytterligare.
Parkering
Föreningen har 21 parkeringsplatser varav två är gästparkeringar. Alla platser har motorvärmare och nio av dem finns under tak.
TV och bredband
Com Hem är leverantör av TV och ett grundutbud av kanaler ingår i hyran. Hyresgästen kan själva välja att utöka abonnemanget mot en tillkommande kostnad. Internet beställs individuellt från Com Hem eller Umeå Energi Umenet.
Övrigt
Föreningen är lågbelånad och har mycket god ekonomi, i årsredovisningen 2020 anges föreningens skuldsättning till låga 2259:-/kvadratmeter. Se mer om föreningen på dess fina hemsida brf-ran-2.se

Planritning

Bilder

Karta

Område

Umeå växer, och i centrala stan ligger många vackra äldre hus bredvid moderna, nybyggda höghus. Njut av ett stort och brett utbud av butiker och gallerior, restauranger och pubar, caféer och museer. Eller ta med dig en filt och en picknickkorg och sätt dig i någon av parkerna som ligger…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.