Haddingen 335

0 rum, 43 kvm
Välkomna till detta smultronställe med alldeles underbart strandläge i Haddingen, Tavelsjö! Här erbjuds en stor och slående vacker strandtomt med västerläge och sandstrand med egen båt/badbrygga. Ett flertal enkla mindre byggnader finns på tomten, de är av sommarstugekaraktär, vatten tas idag från sjön. Fastigheten har varit i familjens ägo i sedan 1950-talet och utgjort en idyllisk och självklar samlingsplats för familjen. Detta är ett tillfälle för er som söker ett fint fritidsboende nära stan, det kan även lämpa sig väl för nybyggnation, flera familjer bor permanent i närområdet.

Område
Tavelsjö
Adress
Haddingen 335
Pris
1 400 000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Byggnadsår
1959
Byggnadstyp
1 plan
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Grundläggning
Plintar
Uppvärmning
Direktel
Vatten och avlopp
Vatten saknas. Avlopp till äldre trekammarbrunn
Fastighetsbeteckning
Haddingen 2:31
Tomtarea
2500 kvm
Tomttyp
Strandtomt
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
144 000 kr
Markvärde
415 000 kr
Skatt/avgift
4 192 kr
Värdeår
1957
El
4 500 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
800 kr
Renhållning
995 kr
Försäkring
2 300 kr
Övrigt
500 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
9 095 kr
Kommentar
Vägavgiften är 1500:-/år, vägen vinterplogas. Sophämtning sker Maj-Okt.
Försäkringsbolag
Länsförsäkringar
Belopp
0 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Nätbolag
Umeå Energi
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
865 kwh
Allmänt om området
Tavelsjö är en tätort som ligger ca 2,5 mil från Umeå. Populärt område både på sommar och vinter på grund av den vackra Tavelsjön och den uppskattade Tavelsjöleden. I Tavelsjö finns ett rikt föreningsliv med många föreningar. Tavelsjö byanät, Tavelsjö AIK, Tavelsjö skoterklubb, Tavelsjö bygdegårdsförening är exempel på några av dessa aktiva föreningar. På vintern finns möjlighet att uppleva den populära Tavelsjö AIK isbana som plogas upp på sjön. Runt Tavelsjö finns en trevlig vandrings/cykel/ridled som är ca 20 km lång. Tavelsjö är kommunens klart största sjö och är känd för att erbjuda ett rikt och varierat fiske samt ett rikt djurliv, den sägs till och med husera ett alldeles eget odjur.
Närservice
I Tavelsjö finns det dagligvaruaffär, bensinstation, värdshus, kyrka och badstränder. Vid Sundlinska gården säljs fika och mat. I byn finns Blåeld trädgårdsbutik, idrottsplats och fotbollsplaner, det finns distriktssköterskemottagning och pensionärsboende. I byn finns förskola och skola för årskurserna 1-6 samt familjedaghem. Planer finns på alpin skidanläggning på Vallberget. Under vintertid plogar de upp en skridskobana runt sjön för de som vill åka skridskor, spark eller bara njuta av naturen. En mil från Tavelsjö ligger Kassjö där det finns anläggning för utförsåkning, skiduthyrning samt elljusspår.
Beskrivning av interiör
På den stora tomten på 2500 kvm finns ett flertal byggnader: 1) Det ursprungliga fritidshuset byggdes ca 1959. Det är byggt på plintgrund och har allrum, vardagsrum med öppen spis och köksavdelning. En avvikande lukt känns i huset. 2) En något senare fritidshusbyggnad på ca 45 kvm, även den på plintgrund. Stugan har hall, köksavdelning, allrum med öppen spis och ett sovrum. Huset har en kraftig sättning vid hallen. 3) En ytterligare stuga på plint, delvis byggd i timmer och är försedd med en kamin, stugan är på ca 25-30 kvm. Denna stuga stod tidigare där Samhällsvetarhuset står på Universitetsområdet och avbildas idag i Universitetets logotype. 4) En modern friggbod med sovstuga och förråd, totalt ca 15 kvm. 5) En fin bastustuga vid sjön, förstuga, dusch med varmvattenberedare samt en vedeldad bastu. 6) En förrådslänga med utedass sommarvatten är utdraget till byggnaden. Sammanfattningsvis: De äldre byggnaderna 1,2,3 och 6 är enkla byggnader. Samtliga byggnader är försedda med plåttak. Tomten har ett mycket fint strandläge och goda markförhållanden. Det finns en äldre trekammarbrunn på gården. Vatten tas från sjön. Egen sandstrand, sandbotten. 10-15 meter ut är det bra badjup för barn, sedan djupnar det snabbt av och blir ordentligt djupt.

Bilder

Karta

Område

Tavelsjö är en tätort som ligger ca 2,5 mil från Umeå. Populärt område både på sommar och vinter på grund av den vackra Tavelsjön och den uppskattade Tavelsjöleden.…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.