Skäret 250

3 rum, 49 kvm

Fritidshus på strandtomt med västerläge i skäret, Täfteå

Fritidshus på en stor västertomt med ett fantastiskt fint strandläge på Skäret i Täfteå! Huset är en enkel sommarstuga, men läget är mycket bra, tomten är på hela 2112 kvm och gällande detaljplan medger byggnation av hus på 150 kvm. Bredbandsfiber är installerat i huset. I området bor ett flertal grannar permanent, det tar bara femton minuter till stan. Ta chansen att förverkliga drömmen om ett stadsnära boende vid havet!

Område
Täfteå
Adress
Skäret 250
Pris
1 850 000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Byggnadsår
1948
Byggnadstyp
1-plan
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Grundläggning
Plintar
Uppvärmning
Direkt El
Vatten och avlopp
Kommunalt/enskilt sommarvatten. Avlopp saknas. Man får ansöka om tillstånd för att anlägga ett nytt enskilt avlopp.
Fastighetsbeteckning
Täfteå 7:30
Tomtarea
2122 kvm
Tomttyp
Strandtomt
Övrigt
Tomten har gräsmatta. Nere vid havet finns en liten strand.
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
222 000 kr
Markvärde
918 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Värdeår
1948
El
3 000 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
2 438 kr
Renhållning
995 kr
Försäkring
2 500 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
8 933 kr
Belopp
0 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Nätbolag
Umeå Energi
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
62 kwh
Allmänt om området
Täfteå är en före detta fiskarby 12 kilometer öster om Umeå med lite drygt 1000 invånare. Här bor du nära havet. På och omkring ön Rovågern finns ett populärt fritidsområde, här finns även en omtyckt fiskekrog. Idrottsklubben Täfteå IK engagerar många av byns invånare i bland annat fotboll, innebandy och skidor. Det finns aktiviteter för alla åldrar från bollek och skidskola för de allra yngsta till motionsspår för de vuxna. På Täfteå IK:s idrottsanläggningar finns fotbollsplaner, elljusspår, tennisbana, idrottshall och ett modernt gym (Täfteå Gym & Fitness)
Kommunikation
Goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Bredband, tv och telefoni via fiberoptik i hela byn.
Närservice
I Täfteå finns en Icabutik och Gym. På Ersboda handelsområde som ligger cirka 10 km bort finns det bland annat stormarknader, systembolag, apotek och elektronik- och klädaffärer. Även Strömpilen samt Avion ligger ca 10 km från Täfteå. Skolor och barnomsorg I Täfteå finns skola F6, i området finns det flera förskolor.
Antal rum
3
Antal sovrum
2
Beskrivning av interiör
Huvudbyggnad: Storstuga med kök, matplatsen har utsikt mot vattnet. I köket finns kyl/frys och spis. Den öppna spisen måste kontrolleras innan eldning. Till höger om allrummet finns ett sovrum som är ett genomgångsrum. Innanför detta rum är det ytterligare ett sovrum. Vid infarten till gården finns det ett enkelt kallgarage/förråd. På baksidan av garaget finns en hygienutrymme med separett. Nere vid vattnet finns en fin friggebod med stor solaltan, en ombyggnation av friggeboden till vedeldad bastu har påbörjats. Fritidshuset uppfördes i slutet av 40-talet och håller enkel standard idag, det har ett påtagligt underhållsbehov, alternativet är rivning. Fastigheten är ansluten till sommarvatten via områdets vattenförening, föreningen är ansluten till kommunalt vatten. Bredband är anslutet. Gällande planbestämmelser medger byggnation av ett hus på 150 kvm. Saxat ur områdesbestämmelserna för området: På tomt får endast en huvudbyggnad samt komplementbyggnader (gäststuga, uthus) uppföras med en sammanlagd bruttoarea av högst 150 kvm. Gäststuga får inte överstiga 25 kvm. Övrig information: Ett par hundra meter från fastigheten finns möjlighet att hyra bra båtplats. Skärets vägförening Ordf. Kjell Grenholm Kostnad 1.644/år Rovögerns vägsamfällighet Ordf. Olof Degerfeldt Kostnad 794/år Inre täftefjärdens ekonomiska vattenförening Ordf. Ronny Johansson Kostnad beror på vattenförbrukningen, mätning av denna sker. Vakin fritidshus avgift sopor: Grundavgift 545 Gemensamma soptunnor 450/säsong Tot: 995/år

Planritning

Bilder

Karta

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.