Åkervägen 1

4 rum, 3 sovrum, 129 kvm + 59 kvm

Enplansvilla med garage i barnvänligt område!

Varmt välkomna till denna enplansvilla som är belägen i ett barnvänligt och lugnt område i Hörnefors. Huset, som är i gott men äldre skick har under de senaste åren genomgått mindre renoveringar och förbättringsåtgärder vilket skapat en riktigt trivsam, samt lite retro känsla, i hemmet. Huset har idag tre sovrum samt ett badrum och en WC. Fina sociala ytor som luftigt vardagsrum med utgång till en härlig altan och trädgård som bjuder in till massa lek och härliga dagar utomhus. Till huset finns ett varmgarage och rymligt förråd. Lekplats, badplats och förskola finns på en kort promenad härifrån. Välkommen hem!

Område
Hörnefors
Adress
Åkervägen 1
Pris
2 195 000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Summa pantbrev
1 530 000 kr
Byggnadsår
1978
Byggnadstyp
1-plansvilla med garage
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Tak
Plåt
Grundläggning
Betongplatta
Uppvärmning
Luft-luftsvärmepump samt direktverkande el.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Energi dekl.förbr
145
Fastighetsbeteckning
Hörneå 8:685
Övriga byggnader
Varmgarage ca 26 kvm och hobbyrum ca 16 kvm.
Tomtarea
1168 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Övrigt
På tomten finns två välvuxna bärbuskar, en rödvinbärsbuske och en krusbärsbuske samt fina blomstrande häckar längs baksidan. Ett centralt placerat trädgårdsland med grusade gångar och plats för ett litet bord och ett par stolar. Trädgården är belägen i ett bra solläge vilket har gjort att säljarna kunnat odlat bl.a. pumpa, tomater, zucchini och kryddväxter. Bakom det lilla växthuset finns ett jordgubbsland.
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
916 000 kr
Markvärde
298 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Värdeår
1978
Uppvärmning
22 843 kr
El
0 kr
Vatten/Avlopp
8 460 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
2 000 kr
Försäkring
3 630 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
4
Summa driftkostnader
36 933 kr
Kommentar
Uppvärmningskostnaden inkluderar även hushållsel, el till varmvatten, direktverkande elvärme samt fastighetsel.
Belopp
0 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Nätbolag
Umeå Energi
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
17099 kwh
Allmänt om området
Hörnefors är ett samhälle som ligger 30 km från Umeå centrum och endast ett stenkast från havet. här bor det ca 4400 personer. Naturen är nära och friluftsmöjligheterna är goda. Här finns fina platser för bad och fiske.
Kommunikation
Till Umeå åker du smidigt på E4 från Hörnefors. Busstrafiken erbjuder bra pendlingsmöjligheter med en restid på cirka 25 min. I och med de nya snabbtågen på Botniabanan når du Umeå på 12 minuter.
Närservice
Hörnefors erbjuder det mesta du behöver. Här finns till exempel mataffärer, restauranger, simhall och utomhusbassänger, havsbad, bibliotek, äldreboende, apotek, hälsocentral och familjecentral. Skola Hörnefors centralskola (F-9). Skolan ligger vackert vid skogskanten och ett stenkast från havet. Här finns tillgång till simhall, konstgräsplan och skidspår. Det finns även dagbarnvårdare som alternativ till förskolor i Hörnefors.
Antal rum
4
Antal sovrum
3
Beskrivning av interiör
Hall - Rymlig hall med plastmatta på golvet som fortsätter in i köket, målade väggar. Luftvärmepump (från 2018). Kök – Direkt till höger från hallen möts vi av köket som renoverades delvis 2019. Köket har ljusa luckor, bänkskiva i laminat samt kyl & frys, spis med häll, diskmaskin, fläktkåpa. Plastmatta på golvet samt tapetserade väggar. I köket finns gott om plats för middagsbordet och från matplatsen har man vy mot framsidan av huset. Vardagsrum – Stor och ljust vardagsrum med flera fönster som vetter mot husets baksida samt stora altan. På golvet ligger originalparkettgolvet i ek, väggarna är ljust tapetserade och man rymmer soffgruppen samt en matgrupp i rummet. Altan - Stor delvis överbyggd altan som nås via vardagsrummet via de nya altandörren från 2018. Här kan man sitta och njuta av eftermiddagssolen. Altanen byggdes 2020 och altantaket byggdes 2021. Sovrum 1 - Huset har idag tre sovrum. Detta rum som ligger längst in i huset har tre garderober och ett linneskåp, nytt laminatgolv (2021) samt tapetserade väggar. Sovrum 2 – Detta är husets största sovrum, väggarna är ljusblått tapetserade och det finns tre garderober. Sovrum 3 – Ett mindre sovrum som renoverats och fått nytt laminatgolv (2021), vitmålat tak samt ljust tapetserade väggar. I sovrummet finns en garderob. Badrum - I anslutning till hallen finns ett badrum och en gästtoalett. Båda rummen är i originalutförande. Det stora badrummet har plastmatta samt våtrumstapet. Inredningen består av ett badkar, WC, handfat och spegelskåp samt fönster. Gästtoaletten som är direkt innanför entrén är inrett med plastmatta på golv och tapet på väggarna, WC, fönster, handfat och spegel. Tvättstuga – Rymligt separat utrymme som finns innanför köket. Här finns tvättmaskin samt tvättho fönster mot baksidan och skåp. Varmvattenberedare från NIBE (2018). Förråd och garage - Efter tvättstugan finns två extra förvaringsutrymmen med hyllor. Här har det tidigare funnit ett duschutrymme som inte används idag. Via denna väg nås varmgaraget som är tillräckligt stort för att rymma familjebilen samt snickarbänken. Innanför garaget finns ett extra förvaringsutrymme. Trivsamt hus i ett barnvänligt område med lekplats, badplats och förskola en kort promenad från huset.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Hörnefors är ett samhälle som ligger 30 km från Umeå centrum och endast ett stenkast från havet. här bor det ca 4400 personer. Naturen är nära och friluftsmöjligheterna är goda. Här finns fina platser för bad och fiske.…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.