Älvans väg 15C

6 rum, 5 sovrum, 116 kvm + 7 kvm

Barnvänligt radhus på Tomtebo med bästa läge mot skog

Trivsamt radhus med ett av områdets bästa lägen på populära och barnvänliga Tomtebo, tomten ansluter mot ett skogsparti. God standard med två kaklade badrum med golvvärme, modernt kök, bredband, genomgående parkett och 2,50 i takhöjd. De två uteplatserna ger möjlighet till sol från morgon till kväll. Radhuset ligger nära NUS, Universitetet, IKSU och Nydalasjön. Välkommen att boka visning!

Område
Tomtebo
Adress
Älvans väg 15C
Pris
3.450.000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Summa pantbrev
2.461.156 kr
Byggnadsår
2005
Byggnadstyp
2 plan
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grundläggning
Betongplatta
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fastighetsbeteckning
Lyktgubben 19
Övriga byggnader
Vid entrén till huset finns det ett förråd.
Tomtarea
221 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Bilplats
Det finns en carport i länga där man har en bilplats med motorvärmaruttag, dessutom kan man parkera en bil vid gårdsuppfarten, där finns ett också ett motorvärmaruttag.
Övrigt
Gräsmatta, perenner och syrenbuskar. Tomten som ansluter mot ett skogsparti har ett av områdets bästa lägen, altanen på framsidan har förmiddagssol och dagsol, den stora altanen mot skogen har eftermiddags och kvällsol.
Taxeringsår
2018
Typkod
220
Byggnadsvärde
1.713.000 kr
Markvärde
635.000 kr
Skatt/avgift
8.349 kr
Värdeår
2005
El
5.168 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
18.000 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
3.000 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
37.965 kr
Kommentar
I samfällighetsavgiften ingår vatten, Internetfiber och TV (Telia), sophämtning, sandning, skottning, carport, gemensam utebelysning, lekpark och fonderingar för samfälligheten.
Försäkringsbolag
Ica Försäkringar
Belopp
0 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Nätbolag
Umeå Energi
Elförbrukning
3812 kwh
Allmänt om området
Tomtebo är ett av Umeås nyaste bostadsområden som ligger naturskönt vid Nydalasjöns sydspets, cirka 5 km från centrala Umeå. Tomtebo är ett område som utvecklas och bebyggs hela tiden, naturnära men ändå med stadsmässig karaktär. Här blandas flerfamiljshus och villor med bostads- och hyresrätter. Även tomter för eget byggande finns i området. Området ligger nära universitetsområdet, sjukhuset och träningsanläggningen Iksu. Natur och fritid Som boende på Tomtebo har du Nydalasjön runt knuten: ett omtyckt rekreationsområde med promenadvägar, grillplatser, motionsslingor, och äventyrslekpark. Längs sjön finns flera platser där du kan fiska, bada, grilla, spela beachvolley, leka eller klättra i äventyrsparken eller bara promenera och njuta av naturen. I närheten finns Grössjöns naturreservat: Ett stadsnära vildmarksområde med en grund fågelsjö, fågeltorn, gammelskog och hjortronmyrar. Flera markerade stigar med rastplatser, eldstäder och informationstavlor. Grössjön runt är en 4,5 km markerad stig. Vintertid kan du åka långfärdsskridskor och längdskidor på Nydalasjön. Vid Nydalasjöns norra sida finns även ett längdskidspår med konstsnö.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet, Umeå Östra resecentrum och Iksu, norra Europas största träningsanläggning. Även goda bussförbindelser.
Närservice
En mindre närbutik, frisör och två restauranger finns i området. Stora Coop som färdigställdes i slutet av 2018 finns i området. Vid Ålidhems centrum, cirka 1 km bort, finns mataffärer och apotek, Coop, Ica samt Lidl. Där hittar du även en restaurang med nattklubb. Strömpilens handelsområde ligger några kilometer bort. Här du finner bland annat stormarknad, klädbutik, blomsteraffär, systembolag, frisör och snabbmatsrestaurang Skolor och barnomsorg I området finns ett flertal förskolor samt skolor och fler planeras att byggas framöver. Exempelvis så finns förskolan Skattelden, Tomtebogårds skola (F-3) och Sjöfruskolan (F-9) med flera. I närheten av Sjöfruskolan finns en stor sporthall.
Antal rum
6
Antal sovrum
5
Beskrivning av interiör
Entrén till huset sker via en praktisk hall med grått klinkergolv med golvvärme och avhängningsmöjligheter i ett tredelat, spegelförsett skjutgarderobssystem. Ljust och rymligt björkkök med kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin och hällspis med fläkt. De höga fönstren i köket ger ett fint ljusflöde in i rummet. Innanför köket finns en tvättstuga med tvättmaskin (2018), torktumlare och tvättho. Helkaklat badrum med badkar. Badrummet har ljust klinker på golvet, väggarna har vitt kakel, bakom toaletten är det mörkt kakel. Handfatet har en vit kommod, ovan detta sitter en belyst spegel. Vardagsrum med utgång till den stora altanen mot skogen där man har eftermiddags och kvällsol. Vardagsrummet har delats av med ett femte sovrum, denna mellanvägg är satt upp så att den enkelt kan demonteras om man inte behöver detta extrarum. Båda rummen har ekparkettgolv och ljusa väggar. Hela bottenvåningen har ekparkettgolv och vattenburen golvvärme. ÖV: Övre hall. Hallen har en vindslucka med fast stege upp till ett rymligt vindsförråd. Helkaklat badrum med vikdusch och elgolvvärme. Badrummet har grått klinkergolv och vitt kakel, tvättstället är försett med kommod och ovan detta sitter det ett belyst spegelskåp, det finns dessutom ett förvaringsskåp i badrummet. Stort sovrum med fransk balkong och två garderober. Sovrum med två garderober. Stort sovrum med egen klädkammare och en garderob. Sovrummet har vita väggar och en mörkt mönstrad fondvägg där sängen står placerad. Mindre sovrum/arbetsrum med utgång till balkong. Hela övervåningen har ekparkettgolv. Huset har genomgående stora fönster och ljus färgsättning.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Tomtebo är ett av Umeås nyaste bostadsområden som ligger naturskönt vid Nydalasjöns sydspets, cirka 5 km från centrala Umeå. Tomtebo är ett område som utvecklas och bebyggs hela tiden, naturnära men ändå med stadsmässig karaktär. Här blandas flerfamiljshus och villor med bostads- och hyresrätter. Även tomter för eget byggande finns…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.