Bangatan 17

8 rum, 5 sovrum, 277 kvm + 93 kvm

Renoverad och utbyggd villa med ett mycket centralt läge och härlig trädgård!

Renoverad villa på Hagas bästa läge med insynsskyddad och mycket fint uppvuxen trädgårdstomt med växthus och inglasat uterum. Fantastisk utsikt över Hagas gamla byggnader och den vackra tågstationen samt Vicke Lindstrands kända glasskulptur. En trappa upp så har alla rum ljusinsläpp ifrån två håll vilket gör rummen ljusa och trevliga. Specialfönstren som installerats stänger ute nästan allt ljud vilket medför en lugn och harmonisk inomhusmiljö. Här erbjuds ni ett högklassigt boende med fin känsla och generösa takhöjder. Boarea på 277 kvm + 93 kvm i biytor. Separat lägenhet med egen ingång från gatan ger en nettointäkt på 8.220 kr/mån. Stort varmgarage på ca 40 kvm. Välkommen att boka visning på denna fina villa!

Område
Haga
Adress
Bangatan 17
Pris
9 500 000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Summa pantbrev
4 250 000 kr
Byggnadsår
1929
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 2010
Byggnadstyp
2.5 plan, med källare
Fasad
Ny träfasad 2011
Stomme
Trä
Fönster
3-glas nya 2011
Bjälklag
Trä
Tak
Plåttak från 2011
Grundläggning
Betongplatta
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Energi dekl.förbr
87
Fastighetsbeteckning
Lokföraren 14
Övriga byggnader
Fristående varmgarage på ca 40 kvm med vidbyggt förråd. Garagetaket kommer att läggas om till sommaren och bekostas av säljarna.
Tomtarea
732 kvm
Övrigt
Trädgårdstomt med olika avdelningar som är ritad av en trädgårdsarkitekt. Växthus och inglasat uterum samt uteplats. Trädgården är en privat oas av blommande grönska mitt i stan som dessutom är insynsskyddad.
Taxeringsår
2018
Typkod
223, Småhusenhet, bostadsbyggnad med lokaler
Byggnadsvärde
3 556 000 kr
Markvärde
1 349 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Värdeår
1943
Uppvärmning
25 654 kr
El
14 718 kr
Vatten/Avlopp
9 976 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
2 180 kr
Försäkring
4 000 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
56 528 kr
Belopp
0 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Nätbolag
Umeå Energi
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
13894 kwh
Allmänt om området
Stadsdelen Haga är ett omtyckt och populärt bostadsområde strax norr om Umeå centrum. Stadsdelen är en av Umeås äldre, och började byggas på 1920-talet. Här finns bland annat omtyckta Gammlia, fotbollsanläggning och trevliga parker. Natur och fritid Haga ligger även nära Gammlia, ett friluftsmuseum där du kan uppleva svensk kulturhistoria. På Gammlia finns också Västerbottens museum som samlar Svenska Skidmuseet och ett fiske- och sjöfartsmuseum. Det är här umeborna samlas för att fira midsommar och andra högtider. Här är det också nära till motionsspår och natur, med I20-skogen till väster och Gammliaskogen och Stadsliden till öster.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till centrala Umeå, Umeå universitet, Norrlands universitetssjukhus och Umeå Centralstation. God bussförbindelse.
Närservice
Längs Östra kyrkogatan som sträcker sig genom hela området finns mataffär, pizzeria, gym med mera. Skolor och barnomsorg Hagaskolan (F-9), Sandaliden (F-3). I området finns det gott om förskolor.
Antal rum
8
Antal sovrum
5
Beskrivning av interiör
Välkomnande och utbyggd hall från 2010 samt renoverad 2020 med klinkergolv och golvvärme. Tillträde till den fantastiska trädgården går via hallen Rum på ca 24 kvm med separat pentry, kyl och diskho. Utanför rummet finns ett helkaklat badrum med dusch/wc, golvvärme. Klädkammare. Renoverad lägenhet på ca 50 kvm med egen ingång från Bangatan, kök med matplats, kyl/frys -17, diskmaskin -20, spis och spiskåpa. Vardagsrum samt sovrumsdel. WC med dusch, våtrumsmatta, tvättmaskin -17. Hyresintäkt på 114.000 :- /år vilket ger ett netto efter skatt på ca 98.600 :-/år. Övre plan: Härligt allrum (utbyggt 2010) med ryggåstak och trägolv, fönster åt tre håll ger ett mycket ljust och tilltalande intryck. Här har man utsikt över Haga och de fina husen som ligger där. Helkaklat badrum från 2004 med golvvärme och bubbelbadkar. Rymligt och renoverat kök med grå köksinredning, trägolv, kyl -18 och frys -18, Inductionspis med två ugnar -19, spiskåpa samt diskmaskin. Vardagsrum med vacker kakelugn som ger både värme och hög trivselfaktor, parkettgolv av ek. Allrum i fil med vardagsrummet - golv av oljad ek. Vind: Stort sovrum med laminatgolv. Badrum med dusch/wc. Sovrum med trägolv. Större sovrum med trägolv och ingång till "walk in closet". Källarplan: Rymlig och fin källare med stor tvättstuga, klinkergolv, tvättmaskin -17, torktumlare -19, tvättbänk. Två rymliga allrum samt ett rymligt förråd. Huset byggdes ut 2010 och har ny fasad från 2011, nya treglasfönster och nytt yttertak från 2011. Uppvärmning via fjärrvärme, bredband finns indraget via Umeå Energi. Fin uppvuxen trädgårdstomt som är insynsskyddad och med fina uteplatser, växthus och inglasat uterum. Rymligt varmgarage på ca 40 kvm + förråd.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Stadsdelen Haga är ett omtyckt och populärt bostadsområde strax norr om Umeå centrum. Stadsdelen är en av Umeås äldre, och började byggas på 1920-talet. Här finns bland annat omtyckta Gammlia, fotbolls- och friidrottsanläggning och trevliga parker. Natur och fritid Haga ligger även nära Gammlia, ett friluftsmuseum där du kan uppleva…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.