Brännlandsvägen 54

9 rum, 6 sovrum, 389 kvm

Representativ herrgård med fantastisk atmosfär!

Här kommer möjligheten att förvärva ett stycke historia anno 1850 i form av en renoverad herrgård på hela 389 kvm i två plan. Flera generösa sällskapsutrymmen och tilltalande detaljer, sal med vacker kakelugn, rymligt allrum med ryggåstak och synliga timmerväggar samt pampig eldstad. Bergvärme. Bör ses!

Område
Brännland
Adress
Brännlandsvägen 54
Pris
4.995.000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Summa pantbrev
2.030.000 kr
Byggnadsår
1929
Byggnadstyp
2 plan
Fasad
Trä
Stomme
Timmer
Fönster
2-glas
Tak
Tegel
Grundläggning
Torpargrund
Uppvärmning
Bergvärme
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Övrigt om byggnaden
Solaltan mot syd-sydvästläge. Balkong från två av sovrummen.
Renoveringar
Solaltan mot syd-sydvästläge. Balkong från två av sovrummen.
Energi dekl.förbr
153
Fastighetsbeteckning
Brännland 7:19
Övriga byggnader
Paviljong - renoverad 2017 med ny el indraget. Två garageplatser finns till denna fastighet (del i samfälligheten).
Tomtarea
2136 kvm
Övrigt
Mycket fint uppvuxen tomt med träd och buskar samt en grusad gång in mot entrén. Flaggstång.
Taxeringsår
2018
Typkod
220
Byggnadsvärde
2.870.000 kr
Markvärde
684.000 kr
Skatt/avgift
8.049 kr
Värdeår
1929
El
28.364 kr
Vatten/Avlopp
4.000 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
9.600 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
5.000 kr
Övrigt
3.000 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
49.964 kr
Belopp
0 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
26619 kwh
Allmänt om området
Fotbollsintresserade Brännlandsbor är engagerade i Sörfors IF som har klubbstuga och fotbollsplaner just på andra sidan Umeälven. Vid skolan finns en grusplan, som spolas vintertid, och vid annan plats i Brännland finns en beachvolleybollplan samt en boulebana. Den vackra dalgången vid älven är en riktig sommardröm att vandra efter, älvsträckan nedströms Sörforsbron från Brännland till Baggböle - den så kallade "torrfåran" - lämpar sig utmärkt för sportfiske av främst lax och öring.[9] Längs med älven på Brännlandssidan finns en vandringsled med två grillplatser, och flera badställen. Skoterlivet i området är livligt, från Brännland utgår flera skoterleder.
Närservice
Skola F-5 finns i byn.
Antal rum
9
Antal sovrum
6
Beskrivning av interiör
Huvudentré och välkomnande hall med marmorgolv. Allrum med fint plankgolv och golvvärme, vacker trappa designad av Bengt Lidström som går upp till allrummet på övre planet. Utgång till solaltan mot söder. Stor sal med mycket vacker kakelugn och fina plankgolv. Rymligt kök med matplats och öppenspis med insats, köksö, rostfria hushållsmaskiner från 08/09 induktionsspis, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Groventré med tvättstuga som helrenoverades 2018 med golvvärme Här finns tvättmaskin, tumlare, tvättbänk samt wc. Sovrum med plankgolv. Öv: Väldigt fint och rymligt allrum med högt i tak (ryggåstak) synliga timmerväggar och breda plankgolv samt en vacker öppen spis. Sovrum med plankgolv och ingång till badrum med klinkergolv, badkar och wc. Utgång till balkong. Sovrum med linoleumgolv. Kontor/sovrum med dragdörrsgarderober. Renoverat badrum med dusch/wc. Sovrum med trägolv, utgång till balkong. Sovrum med linoleummatta. Herrgården uppfördes ca 1850 och renoverades genomgående på 1960-talet och har många tilltalade detaljer såsom breda plankgolv, platsbyggda garderober, vackra eldstäder, synliga timmerväggar, ryggåstak samt en elegant trappa designad av Bengt Lidström. Golvvärme i stora delar av bottenvåningen, uppvärmning via bergvärme ger en låg förbrukning på totalt ca 26.600 kwh/år.

Bilder

Karta

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.