Djupsundsudden 55

6 rum, 3 sovrum, 180 kvm
Välkomna till denna kompletta skärgårdsidyll där man verkligen får det mesta - Djupsundsudden 55 i Holmsund ligger ogenerat direkt vid havet med en mycket privat västertomt, men man är ändå bara i utkanten av samhället och har promenadavstånd till det mesta. Fastigheten har ett underbart strandläge med egen båthamn där man även kommer in med en lite större båt, huset är mycket rymligt och har stora glaspartier mot havet. Här erbjuds härligt stora altaner mot havet, såväl kakelugn som braskamin, fint kök, helkaklat badrum med bastu, ett stort inglasat uterum och ett högklassigt garage på 90 kvm, detta är idag avdelat med en gym/verkstadsdel men rymmer ändå lätt två bilar efter varandra. Utöver det fantastiska läget har huset en grönskande och mycket inbjudande tomt. Här bor man direkt vid havet utan att behöva göra avkall på samhällets bekvämligheter. Ta chansen till ett riktigt drömboende!

Område
Holmsund
Adress
Djupsundsudden 55
Pris
5.195.000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Byggnadsår
1976
Byggnadsår kommentar
Huset byggdes ut i slutet av 90-talet
Byggnadstyp
1-plansvilla
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Grundläggning
Betongplatta
Uppvärmning
Bergvärme, luftvärmepumpar, solfångare
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Avlopp till trekammarbrunn.
Övrigt om byggnaden
I augusti i år borrar Euroborr nya hål för bergvärme, huset kommer att levereras med detta inkopplat. Fastigheten är även försedd med 10 kvm solpaneler vilka enl uppgift ger en effekt av ca 5000 kw/år. Huset har också två luftvärmepumpar, dessa har bara använts som back upsystem. Slutligen finns det två fungerande eldstäder i huset, en kakelugn och en braskamin.
Renoveringar
I augusti i år borrar Euroborr nya hål för bergvärme, huset kommer att levereras med detta inkopplat. Fastigheten är även försedd med 10 kvm solpaneler vilka enl uppgift ger en effekt av ca 5000 kw/år. Huset har också två luftvärmepumpar, dessa har bara använts som back upsystem. Slutligen finns det två fungerande eldstäder i huset, en kakelugn och en braskamin.
Energi dekl.förbr
64
Fastighetsbeteckning
Holmsund 7:75
Övrigt
Huset har en taxerad yta på 70 + 60 kvm , denna av säljaren uppmätta ytan är 180 + 108 kvm fördelat på huvudbyggnad 180 kvm, garage med gym 90 kvm och uterum mellan byggnaderna 28 kvm. Köparen uppmanas att själv kontrollmäta ytorna.
Tomtarea
1526 kvm
Tomttyp
Strandtomt
Övrigt
Härlig strandtomt med västerläge, fastigheten har en egen båthamn med skyddande pirar, här har man tidigare haft sin åtta meters båt liggande. Nere vid hamnen har är det sand. Tomten är rik på grönska, här finns gräsmatta, stenlagda gångar, Rhododendron, äppelträd, syren, vinbär, rabarber, plommonträd, krusbär, spireor, aroniabuskar perennrabatter och prydnadsbuskar. Det finns gatlyse ned till tomten.
Taxeringsår
2018
Typkod
220
Byggnadsvärde
924.000 kr
Markvärde
1.212.000 kr
Skatt/avgift
8.049 kr
Värdeår
1976
El
18.516 kr
Vatten/Avlopp
5.000 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
900 kr
Renhållning
2.652 kr
Försäkring
3.500 kr
Övrigt
1.000 kr
Antal personer
2
Summa driftkostnader
31.568 kr
Kommentar
Slam 1000kr/år ligger under övrigt.
Försäkringsbolag
Länsförsäkringar
Belopp
0 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Nätbolag
Umeå Energi
Elleverantör
Umeå Energi/Kvarkenvind
Elförbrukning
20199 kwh
Allmänt om området
Holmsund är ett samhälle i Umeälvens mynning som tillsammans med Obbola utgör kommundelen Holmsund-Obbola. Här kan du njuta av havet och naturen på nära håll. I Holmsund finns det till exempel fina småbåtshamnar med båtuppläggningsplatser. Strövstigar, vandringsleder och badplatser gör havet tillgängligt för alla. Natur och fritid I Holmsund finns Storsjöhallen - en friskvårdsanläggning som erbjuder träningsformer för alla. Hit kan du ta med hela familjen och bada i Aquarena, som är Umeås upplevelsebad, och besöka gymmet eller något av de olika gruppträningspassen. I Storsjöhallen hittar du även friskvårdsbehandlingar, restaurang och ungdomsgård. I närheten finns även badplatser utomhus, så som Ljumvikens havsbad med minigolf och beachvolley-planer. I Holmsund finns totalt 2 mil vandringsleder. Dessutom finns det attraktiva kanot-, skoter-, och cykelleder, naturstigar, motionsspår och en skidbacke. Här hittar du även Umeås golfbana med 27 hål och Omberget med skidbacke och utsiktstorn.
Kommunikation
Goda bussförbindelser till och från centrala Umeå och Norrlands universitetssjukhus. I Holmsund ligger Umeå hamn. Härifrån går det färjor till och från Vasa i Finland varje dag.
Närservice
I Holmsund finns mataffärer, spelbutik, bank, pizzeria och blomsteraffär. Skolor och barnomsorg Sandviksskolan (F-5). I populära byggnaden Trion finns Storsjöskolan (F-9) tillsammans med bibliotek och friskvårdsanläggning. I Holmsund finns det gott om förskolor.
Övrigt
På Holmsunds bibliotek arrangeras en mängd olika kulturevenemang för alla åldrar.
Antal rum
6
Antal sovrum
3
Beskrivning av interiör
Entrén till huset sker via en inbyggd farstukvist. Hall med vitmålat paneltak, ljusa väggar och klinkergolv och elgolvvärme, till höger breddar sig hallen till ett allrum, den fungerar också som en groventré mot uterum och tvättstuga, denna är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Till vänster om hallen finns ett wc med klinkergolv, kaklade väggar och vitt paneltak, även det har golvvärme. Rakt fram från hallen öppnar huset upp sig mot det härligt stora vardagsrummet med ekparkett, antik kakelugn och panoramafönster mot havet. Rummet har vitmålat paneltak och ljusa väggar, självklart finns här även en utgång till den stora västeraltanen mot havet. Till vänster om vardagsrummet finns ett rymligt matrum med ekparkett, detta kan även användas som ett sovrum. Rummet är försett med en dubbel skjutgarderob och har vitmålat paneltak. Liksom i vardagsrummet erbjuds man här en hänförande utsikt mot havet. Husets fina kök helrenoverades för åtta år sedan, det är praktiskt inrett med generöst med förvaringsskåp och bänkytor, här finns även en praktisk köksö med uppmurad med synligt rödtegel. I köket finns en 80 cm bred induktionshäll med rostfri kåpfläkt ovanför, ugn och micro är inbyggt i högskåp, den kombinerade kyl/frysen är extra rymlig. Stora delar av kökets väggar är klädda med vitt kakel, även detta tak har vitmålad panel. Det helkaklade badrummet är försett med wc, dusch och en finsk bastu. Från badrummet finns dörr till altanen vilket gör det nära till ett svalkande dopp efter bastubadandet. Från allrummet når man det stora inglasade uterummet, detta är försett med paneltak med infälld spotlightbelysning. Uterummets storlek ger plats åt många gäster, den västra sidans stora glaspartier ger rummet fin kontakt med havet. Via uterummet når man även garaget med tillhörande gym och verkstad. Garagebyggnaden på 90 kvm är hela 15,6 meter djup, den breda garageporten är 2,50 hög och garaget har en takhöjd på 2,70. Garaget är försett med vattenburen golvvärme. Ovan garaget finns ett förråd. Denna ekonomidel är rena drömmen för den motorintresserade. ÖV: Allrum med fin järnkamin och takkupa mot havet. Sovrum med ljus tapet och laminatgolv, i sovrummet finns en skjutgarderob. Sovrum med laminatgolv och tapet. Taket har ljuslaserad panel. En skjutgarderobsvägg avgränsar ett utrymme som idag används som kontor, det kan även användas som en praktisk klädkammare. Helkaklat wc med vikdusch. En före detta bastu i övervåningen används idag som en klädkammare. Huset är utrustat med centraldammsugare.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Holmsund är ett samhälle i Umeälvens mynning som tillsammans med Obbola utgör kommundelen Holmsund-Obbola. Här kan du njuta av havet och naturen på nära håll. I Holmsund finns det till exempel fina småbåtshamnar med båtuppläggningsplatser. Strövstigar, vandringsleder och badplatser gör havet tillgängligt för alla. Natur och fritid I Holmsund finns…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.