Falkvägen 7

6 rum, 4 sovrum, 124 kvm + 62 kvm

Rymligt välplanerat hus med perfekt läge för barnfamiljen

Välkomna till detta rymliga och välplanerade hus med mycket barnvänligt läge! Här bor man mot en stor skyddad innergårdspark med bollplan och lekplats. Mariehemsängarna, Gammliaskogen och Bräntberget ligger inom ett par minuters promenadavstånd. Här bor man också helt nära Universitetet, NUS och flera förskolor och skolor. Huset har en mycket bra planlösning med fyra alternativt fem sovrum, ett mycket stort varmgarage på hela 57 kvm som tidigare använts som företagsdel, 1000Mb bredband och en solig västeraltan. Huset har varit i samma familjs ägo sedan det byggdes, här har man verkligen trivts. Ta chansen att se detta trevliga och välbelägna hus!

Område
Mariehem
Adress
Falkvägen 7
Pris
4 695 000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Summa pantbrev
683 400 kr
Byggnadsår
1969
Byggnadstyp
2-plans kedjehus med källare
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
Moderna 3-glas Norsjöfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Grundläggning
Källare
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Övrigt om byggnaden
Huset konverterades till fjärrvärme 2007, då drog man in ett helt nytt vattenburet värmesystem. Huset är anslutet till bredbandsfiber via Mariehemsgårds IT-förening, via Bahnhof levereras idag 1000Mb. Årsavgiften till IT-föreningen är 2000:-. Föreningens hemsida är https://mariehem.net/
Renoveringar
Huset konverterades till fjärrvärme 2007, då drog man in ett helt nytt vattenburet värmesystem. Huset är anslutet till bredbandsfiber via Mariehemsgårds IT-förening, via Bahnhof levereras idag 1000Mb. Årsavgiften till IT-föreningen är 2000:-. Föreningens hemsida är https://mariehem.net/
Fastighetsbeteckning
Örnklon 8 + 1/25 av Örnklon 26
Övriga byggnader
Mycket stort vidbyggt varmgarage. Detta garage är utbyggt då det tidigare används som en företagsdel. Garaget är hela 14,5 meter djupt och ca 57 kvm stort. Det är försett med vatten, avlopp, starkströmsuttag och fjärrstyrd takskjutsport. I trädgården finns ett förråd.
Tomtarea
489 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Uteplats
Västeraltan med eftermiddagssol på husets entrésida Balkong mot innergården
Övrigt
Uppvuxen villaträdgård. På framsidan har man gräsmatta, prydnadsträd och perennrabatter. Mot grannen och gatan är det en häck. På innergårdssidan finns gräsmatta och en vacker apel, här finns även svarta och röda vinbär, krusbär, rabarber och pallkragar för jordgubbar.
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 413 000 kr
Markvärde
844 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Värdeår
1969
Uppvärmning
18 518 kr
El
10 949 kr
Vatten/Avlopp
7 600 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
2 000 kr
Renhållning
2 100 kr
Försäkring
3 500 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
2
Summa driftkostnader
44 667 kr
Belopp
0 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Nätbolag
Umeå Energi
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
7906 kwh
Allmänt om området
Mariehem ligger cirka 4 km från Umeå centrum och cirka 2 km från universitetsområdet. Här är det nära till både stadens aktiviteter och naturupplevelser. Bebyggelsen består mestadels av bostads- och hyresrätter, men här finns även radhus, kedjehus och villor. Natur och fritid Mariehem ligger mellan Mariehemsängarna och Nydalaområdet. Mariehemsängarna erbjuder bland annat en fotbollsplan, fint skidspår och en bana för frisbee-golf. På Bräntberget finns skidbacke med lift och pulkbacke. Ovanför Mariehemsängarna ligger Gammliaskogen med dess ströv och rekreationsområden med högklassiga elljusspår där man nyligen hållit skid-sm. Vid Nydalaområdet finns elljusspår, fiskebryggor, äventyrslekpark, 4H-gård och grillplatser. Intill Nydalasjön ligger det tempererade utebadet Umelagun som erbjuder både vattenrutschkanor och uthyrning av bastuflottar. Vintertid kan du åka långfärdsskridskor och längdskidor på Nydalasjön.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet, Umeå Östra resecentrum och Iksu, norra Europas största träningsanläggning. Även goda bussförbindelser.
Närservice
På Mariehems centrum finns nya Coop, apotek, kiosk, pizzerior, skrädderi med kemtvätt och frisör. På andra sidan av gatan finns Ica Kvantum, Burger King, kafé, apotek, gymnastikens hus samt ett mattsportscentrum som öppnar i vår. Längre norrut på området hittar du hälsocentral och gym. Fritidsgård finns på Bräntbergsskolan. Skolor och barnomsorg; Språkskolan (F-9), Bräntbergsskolan (7-9), Mariehemsskolan (F-6), Mariebergsskolan (F-6). I området finns det gott om förskolor.
Antal rum
6
Antal sovrum
4
Beskrivning av interiör
Entré till huset sker via en hall med laminatgolv. Från entrén kommer man via en halvtrapp upp till första våningsplanet. Till höger om trappen finns ett dressing room med fyra fasta garderober och ett wc. Detta rum har tidigare varit ett sovrum och kan enkelt ändras tillbaka till detta. Kök med matplats. Matplatsen har vitmålad boasering och ljus tapet. Köksinredningen har moderna vita luckor. I köket finns kyl/frys, diskmaskin, hällspis med fläkt samt ett skafferi. Stort vardagsrum med utgång till balkong med nedsläpp till innergården. Vardagsrummet har slipat ekparkettgolv och ljus tapet. Övre plan: En vitmålad trapp med grå matta leder upp till den övre hallen. Trapphuset är fönsterförsett, det sitter vitmålad väv på väggarna. Sovrum ett är stort och försett med en garderob, Sovrummet har plastmatta och ljus tapet, Sovrum två har utgång till en österbalkong med tak, denna balkong vetter mot innergården. Även detta rum är stort, det är försett med två dubbelgarderober och ett linneskåp, det har plastmatta och ljus tapet. Sovrum tre har plastmatta och ljus tapet. Mellan sovrum tre och fyra är det en stor klädkammare med dubbelgarderob och en lång förvaringsstång för kläder, ovan denna är det en hylla. Sovrum fyra har plastmatta, rosa boasering och ljus tapet ovan denna. Badrum som tidigare har haft ett badkar, detta är nu borttaget och badrummet används idag bara som ett wc. Badrummet är försett med våtrumsvinyler, det håller en äldre standard. Källarplan: Nedre hall med ett förråd under trappen. Stort allrum med nålfiltsmatta, boaseringar och tapetserade väggar. Tvättstuga med tvättmaskin , torktumlare samt rostfri bänk. Innanför tvättstugan finns ett stor torkrum med dusch. Pannrum/förråd, här sitter även fjärrvärmecentralen. I detta rum finns fyra garderober och en frysbox.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Mariehem ligger cirka 4 km från Umeå centrum och cirka 2 km från universitetsområdet. Här är det nära till både stadens aktiviteter och naturupplevelser. Bebyggelsen består mestadels av bostads- och hyresrätter, men här finns även radhus, kedjehus och villor. Natur och fritid Mariehem ligger mellan Mariehemsängarna och Nydalaområdet. Mariehemsängarna erbjuder…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.