Fredrikshögsgatan 13

0 rum, sovrum, 222 kvm + 102 kvm

En mycket rymlig 40-talsvilla med härlig västertomt och uthyrningsmöjligheter

En mycket rymlig 40-talsvilla med härlig västertomt och stort garage och dubbel carport. Idag är det en stor lägenhet i bottenvåningen, en fin trea i mellanvåningen och två mindre lägenheter. Huset är väl underhållet, bergvärme är installerat. Villan har bästa tänkbara läge på centrala Haga nära både parker och centrum. Husets storlek och det facto att hela huset kan bli disponibelt för köparen ger denne stor flexibilitet att själv bestämma hur man vill nyttja detta fina, centralt belägna hus!

Område
Haga
Adress
Fredrikshögsgatan 13
Pris
7 595 000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Summa pantbrev
4 258 125 kr
Byggnadsår
1943
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 1998
Byggnadstyp
2 1/2-plansvilla med källare
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Uppvärmning
Bergvärme
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Övrigt om byggnaden
Inglasat uterum med kvällssol byggt 2000. Huset är omdränerat med platonmatta 1995 och 1998. Elen i huset byttes under perioden 1985-1989, jordfelsbrytare är installerad. Fasaden byttes och huset tilläggsisolerades 1983. Husets avloppsstammar blåstes ur av avloppsteknik för ca 15 år sedan. Bergvärmen borrades ned till 190 meter för ca 15 år sedan. Huset försågs med Tiivi aluminiumfönster 2001. Nuvarande plåttak lades ca 1980. Centraldammsugare är installerad i bottenvåningen och i källaren. Fastigheten är ansluten till Umenets bredbandsfiber.
Renoveringar
Inglasat uterum med kvällssol byggt 2000. Huset är omdränerat med platonmatta 1995 och 1998. Elen i huset byttes under perioden 1985-1989, jordfelsbrytare är installerad. Fasaden byttes och huset tilläggsisolerades 1983. Husets avloppsstammar blåstes ur av avloppsteknik för ca 15 år sedan. Bergvärmen borrades ned till 190 meter för ca 15 år sedan. Huset försågs med Tiivi aluminiumfönster 2001. Nuvarande plåttak lades ca 1980. Centraldammsugare är installerad i bottenvåningen och i källaren. Fastigheten är ansluten till Umenets bredbandsfiber.
Energi dekl.förbr
56
Fastighetsbeteckning
Jagaren 3
Övriga byggnader
Stor fristående garagebyggnad med stor dubbel carport framför. Garaget är byggt på femtiotalet och var tidigare då ett lastbilsgarage så det är högt invändigt. En renovering av garaget är påbörjad, golvet har grävts ut med tanke att anlägga ny platta, innertaket skulle också göras om vid denna renovering.
Tomtarea
1315 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Bilplats
Grusad uppfart till carport och garage. Även den norra sidan av huset har försetts med gruslagda bilplatser.
Övrigt
Uppvuxen trädgårdstomt med gräsmatta, äppelträd, syrener, tuijor, ormbunkar, perenner och prydnandsbuskar. Tomten omgärdas av staket och häck. En slinga för robotgräsklippare är installerad i trädgården.
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 610 000 kr
Markvärde
1 690 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Värdeår
1952
Uppvärmning
0 kr
El
37 390 kr
Vatten/Avlopp
14 133 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
2 900 kr
Försäkring
5 000 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
59 423 kr
Kommentar
Lägenheten i övervåningen har eget elabonnemang, denna elkostnad som beräknats till 2923:-/år är inte inkluderad i driftskostnaden.
Belopp
0 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Nätbolag
Umeå Energi
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
0 kwh
Allmänt om området
Stadsdelen Haga är ett omtyckt och populärt bostadsområde strax norr om Umeå centrum. Stadsdelen är en av Umeås äldre, och började byggas på 1920-talet. Här finns bland annat omtyckta Gammlia, fotbollsanläggning och trevliga parker. Natur och fritid Haga ligger även nära Gammlia, ett friluftsmuseum där du kan uppleva svensk kulturhistoria. På Gammlia finns också Västerbottens museum som samlar Svenska Skidmuseet och ett fiske- och sjöfartsmuseum. Det är här umeborna samlas för att fira midsommar och andra högtider. Här är det också nära till motionsspår och natur, med I20-skogen till väster och Gammliaskogen och Stadsliden till öster.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till centrala Umeå, Umeå universitet, Norrlands universitetssjukhus och Umeå Centralstation. God bussförbindelse.
Närservice
Längs Östra kyrkogatan som sträcker sig genom hela området finns mataffär, pizzeria, gym med mera. Skolor och barnomsorg Hagaskolan (F-9), Sandaliden (F-3). I området finns det gott om förskolor.
Beskrivning av interiör
Lägenheten i bottenvåningen, ca 111 kvm: Hall med parkett vid entrén och klinkergolv. Stort, ljust kök med plastmatta och paneltak. Köket är försett med en köksö på hjul och har ett platsbyggt hörnaskafferi. Vardagsrum med holmsundsparkett i ek. Sovrum med trägolv, här är det ett tre meter brett skjutgarderobssystem från 2008. Helkaklat badrum med elgolvvärme och dusch. Sovrum med parkettgolv och dubbel skjutgarderob. Tvättstuga med klinkergolv och elgolvärme. I tvättstugan finns arbetsbänk, tvättmaskin och bra förvaringslösningar. Från tvättstugan har man utgång till ett fint inglasat uterum med kvällssol. Den vidbyggda lägenheten i markplan på ca 27 kvm: Denna lägenhet är nyligen helrenoverad och håller hög standard med bland annat vattenburen golvvärme. Här finns ett allrum med en köksavdelning till höger, innanför köket finns ett badrum med dusch och wc. Lägenheten i övervåningen, ca 76 kvm: Hall med trägolv. Wc med duschhörna och högskåp. Det är vinyler på golv och vägg. Sovrum med trägolv. ljusa väggar och en hel garderobsvägg med 5 garderober. Vardagsrum med slipat trägolv. Sovrum med trägolv och utgång till balkong mot väster. Kök med platsbyggt skafferi, diskmaskin, spis, fläkt och kyl. Denna lägenhet är på ca 76 kvm. Lägenheten är idag uthyrd med blir ledig om köparen så önskar. Vindsvåning: Möblerbar hall med passage till stor kallvind. Loftgångsförråd. Hall. WC. Lägenheten har tillgång till dusch i källaren. Allrum med två stora fönster. Kokvrå med kyl, skafferi och spis med fläkt. Denna lägenhet är på ca 35 kvm. Källarvåningen: Nedre hall med förråd under trappen. Tvättstuga med avfuktare och duschkabin, innanför tvättstugan är det en stor klädkammare. Ett större och ett mindre förråd. Pannrum med bergvärmepump. Snickarbod. Trapphuset är dekormålat av konstnären David Sandström.

Bilder

Karta

Område

Stadsdelen Haga är ett omtyckt och populärt bostadsområde strax norr om Umeå centrum. Stadsdelen är en av Umeås äldre, och började byggas på 1920-talet. Här finns bland annat omtyckta Gammlia, fotbolls- och friidrottsanläggning och trevliga parker. Natur och fritid Haga ligger även nära Gammlia, ett friluftsmuseum där du kan uppleva…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.