Godemansvägen 10

7 rum, 4 sovrum, 199 kvm + 100 kvm

Högklassig Grisbackavilla med generösa ytor och mycket bra läge!

Representativ familjevilla med mycket bra läge på populära Grisbacka, här bor man i ett generöst tilltaget hus med härlig södertomt i ett lugnt och omtyckt villakvarter. Villan är en dröm med gott om plats för den moderna familjen: Här erbjuds bland annat ett härligt stort kök som ligger i anslutning till ett allrum med murad öppen spis, från detta har man utgång till ett privat inglasat uterum som även det har öppen spis, två påkostade badrum varav det ena har bastu, ett stort vardagsrum i vinkel, ett rymligt allrum i källaren med stora fönster, detta kan användas som ett kontor eller ett tonårsrum, dubbelt varmgarage med djup dubbel carport och soliga altaner med söder och västerlägen. Umenets fiber är installerat. Välkomna på visning av denna inbjudande familjevilla!

Område
Grubbe
Adress
Godemansvägen 10
Pris
6.200.000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Summa pantbrev
4.000.000 kr
Byggnadsår
1971
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Fasad
Mexitegel och trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas & 2-glas
Bjälklag
Trä och betong
Tak
Betongpannor
Uppvärmning
Bergvärme
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fastighetsbeteckning
Vallen 2
Övriga byggnader
Fristående dubbelgarage med dubbel carport
Tomtarea
1132 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Övrigt
Uppvuxen trädgårdstomt med söderläge. Tomten har gräsmatta, äppelträd, röda och svarta vinbär, rabarber, syrener, aroniahäck, perenner m.m.
Taxeringsår
2018
Typkod
220
Byggnadsvärde
3.049.000 kr
Markvärde
1.343.000 kr
Skatt/avgift
8.349 kr
Värdeår
1971
Uppvärmning
0 kr
El
32.835 kr
Vatten/Avlopp
7.165 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
3.711 kr
Försäkring
4.000 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
2
Summa driftkostnader
47.711 kr
Belopp
0 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Nätbolag
Umeå Energi
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
29003 kwh
Allmänt om området
Välkommen till Grubbe - en samling anrika kvarter där människor har bott länge. Förr var Grubbe en by i Umeå landsförsamling, men numera är de gamla kvarteren en naturlig del av Umeå stad. Här blandas gamla stall med moderna radhus under storväxta trädkronor. Extra gott mår du nere vid älven eller längs de fina promenadstråken utmed älven och Tvärån. På Grubbe bor du stadsnära, men ändå lantligt. Området angränsar till Grisbacka i öster, Västerhiske och Umedalen i väster och kantas av Umeälven i söder. Dessa områden, som förr var byar, ligger så tätt att det under historien och fortfarande är svårt att dra någon skarp gräns dem emellan. Här ligger villaområden och hyreshus bredvid vidsträckta åkrar och gamla gårdar, och närheten till älven och skogsområden gör att den norrländska naturen aldrig är mer än ett stenkast bort. På Grubbe hittar du dessutom ett bra urval av skolor och förskolor. I området finns gott om plats för motionsaktiviteter och naturliv. Närheten till Umeälven gör att du har nära till bad eller fiske, och på grusvägarna och stigarna som leder kors och tvärs bland gamla gårdar och åkermarker kan du njuta av promenader och löprundor. Här finner du också den omtyckta eko-restaurangen Älvtåets gröna. På Grubbe finns möjligheter till aktiviteter för hela familjen. Förutom allt vad naturen har att erbjuda finns här också bland annat en tennisbana, en pulkabacke, skateboardpark och en fotbollsplan med konstgräs. Någon kilometer bort ligger Iksu spa där du kan gymma, gå på gruppträning, boka spa-behandlingar och njuta av solterapirummet under årets mörka månader. Här finns även restaurangen Bistro Le Garage.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till centrala Umeå. Goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Direktbuss till universitet och Norrlands universitetssjukhus under tidig på morgonen fram till midnatt.
Närservice
Backenvägen, som sträcker sig genom hela Grubbe, är kantad av små livsmedelsbutiker, klädaffärer, bagerier och blomsteraffärer. Här hittar du även en och annan pizzeria och hamburgerrestaurang. I de angränsande områdena finns dessutom populära Ica Kvantum Kronoparken, stormarknader och byggvaruhus. Tre kilometer österut hittar du Umeå centrum med fullskaligt utbud av butiker, restauranger, pubar och kulturliv. Skolor och barnomsorg På Grubbe finns Grubbeskolan (7-9) och Grisbacka skola (F-6). Folkbiblioteket finns i Grubbeskolan och erbjuder aktiviteter för både barn och vuxna. I området finns det även gott om förskolor. På Backen finns Backen skolan (F-6)
Antal rum
7
Antal sovrum
4
Beskrivning av interiör
Entrén till huset är uppbyggd och ytterdörrspartiet är indraget en bit vilket ger ett litet tak över ingången. Rymlig hall med avhängningsytor, ljust mönstrad tapet. Härligt, stort vardagsrum med matrumsdel i vinkel. Ljus tapet. Sovrum med vävtapet, paneltak och ekparkett. Rummet har en fast garderob. Groventré/tvättstuga med avhängningsytor, garderober, skåp och städskåp. Rostfri tvättbänk, tvättmaskin och torkskåp. Från groventrén nås ett WC. Rymligt kök med modern, ljus inredning från 2009 i björk. Här finns en köksö där det finns plats att sitta och äta, köksöns ena sida är försedd med ett lådsystem. Köket är utrustat med hällspis och rostfri kåpfläkt, integrerad diskmaskin samt fullstor kyl och frys från 2016 i rostfritt. Matplatsen har plats för ett stort matbord. Från köket är det öppet mot allrummet som har en härlig murad öppen spis och utgång till det mycket trevliga och privata, inglasade uterummet. Även uterummet har en murad öppen spis. Hela bottenvåningen har genomgående ekparkett och vita paneltak. Trapporna till övre plan och källaren är i ek. Övervåning: Stort allrum med mjuk matta, ljus tapet och vitmålat paneltak. Sovrum med ljus matta, ljus tapet och vitmålat paneltak. Detta sovrum används idag som en walk in closet och har två fasta garderober med överskåp. Sovrum med ekparkett och randig tapet i vitt och grått. Vitmålat paneltak. Sovrum med parkettgolv och utgång till överbyggd balkong mot väster. Ljust mönstrad tapet och vitmålat paneltak. Sovrummet har egen klädkammare och dörr till det helrenoverade badrummet (2016) med vitt kakel, mörkgrå golvvinyl, dubbla handfat med kommod och belyst spegel. I badrummet finns en vattenburen handdukstork samt en vikduschvägg i glas. Källarplan: Hall med parkettgolv och paneltak. Pannrum med bergvärmepanna. Stort allrum alternativt bostadsrum/kontor med klinkergolv och uppbyggd avsats med trägolv, här har man idag ett kontor. Allrummet har även en klinkrad del där det finns ett stort bubbelbadkar. Detta luftiga rum har stora glaspartier mot hallen och fullstora fönster, taket har vitmålad panel. Rummet hade tidigare en pool, denna är idag överbyggd. Mitt emot kontorsrummet finns ett helrenoverat badrum (2019) med wc med vikdusch samt en fin bastu. Duschrummet har kaklade väggar samt våtrumsvinyl på golvet. Rymligt hobbyrum med mjuk matta. Förråd med ekparkett. Stort förråd med betonggolv. Detta är en genomgående högklassig villa med mycket tilltalande planlösning och god standard. Såväl bredband som tv tas in via Umenets fiber.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Välkommen till Grubbe - en samling anrika kvarter där människor har bott länge. Förr var Grubbe en by i Umeå landsförsamling, men numera är de gamla kvarteren en naturlig del av Umeå stad. Här blandas gamla stall med moderna radhus under storväxta trädkronor. Extra gott mår du nere vid älven…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.