Hagaplan 5B

6 rum, 3 sovrum, 216 kvm + 35 kvm

Representativ stadsvilla på Haga med underbar rymd och härlig atmosfär!

Varmt välkomna till denna arkitektritade stadsvilla på nedre Haga endast 150 meter från Hagaparken! En mycket tilltalande och lättskött fastighet som uppfördes 2008 med genomgående högsta standard och exklusiva materialval, villan håller en nivå som man sällan sett i Umeå! Här finns ett härligt vardagsrum med över fyra meters takhöjd och vacker öppenspis som kan avnjutas både från vardagsrummet och det inglasade och ljusa allrummet. I vardagsrummet finns också uppgång till ett loft som används till allrum samt ett sovrum och wc/dusch. Huset karaktäriseras av dess ljusa, luftiga, vackra och funktionella ytor med härliga sällskapsytor där den centralt placerade öppna spisen skapar stor mysfaktor. Villan har idag tre sovrum, vardagsrum samt två fina allrum. Helkaklat badrum med bubbelbadkar, separat dusch och bastu. På tomten finns ett varmbonat dubbelgarage. Den arkitektritade trädgården är stor, lummig och lättskött med fina solaltaner i flera väderstreck. Det här är en villa att trivas i som inbjuder till stora sällskap och festliga bjudningar. Ta chansen att att boka visning av detta unika hus!

Område
Haga
Adress
Hagaplan 5B
Pris
8.800.000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Summa pantbrev
4.500.000 kr
Byggnadsår
2008
Byggnadstyp
1 plan med loft
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Katepal Dubbel svart
Grundläggning
Betongplatta
Uppvärmning
Golvvärme - fjärrvärme
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fastighetsbeteckning
Spjutet 11
Övriga byggnader
Varmbonat dubbelgarage på ca 40 kvm med automatiska Crawfordportar, luftvärmepump. Garagegolvet är belagt med Epoxy.
Tomtarea
616 kvm
Uteplats
Fina stenlagda uteplatser
Taxeringsår
2018
Typkod
220
Byggnadsvärde
4.002.000 kr
Markvärde
1.279.000 kr
Skatt/avgift
8.349 kr
Värdeår
2008
Uppvärmning
14.500 kr
El
15.523 kr
Vatten/Avlopp
1.716 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
1.340 kr
Försäkring
4.000 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
37.079 kr
Belopp
0 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Elförbrukning
0 kwh
Allmänt om området
Stadsdelen Haga är ett omtyckt och populärt bostadsområde strax norr om Umeå centrum. Stadsdelen är en av Umeås äldre, och började byggas på 1920-talet. Här finns bland annat omtyckta Gammlia, fotbollsanläggning och trevliga parker. Natur och fritid Haga ligger även nära Gammlia, ett friluftsmuseum där du kan uppleva svensk kulturhistoria. På Gammlia finns också Västerbottens museum som samlar Svenska Skidmuseet och ett fiske- och sjöfartsmuseum. Det är här umeborna samlas för att fira midsommar och andra högtider. Här är det också nära till motionsspår och natur, med I20-skogen till väster och Gammliaskogen och Stadsliden till öster.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till centrala Umeå, Umeå universitet, Norrlands universitetssjukhus och Umeå Centralstation. God bussförbindelse.
Närservice
Längs Östra kyrkogatan som sträcker sig genom hela området finns mataffär, pizzeria, gym med mera. Skolor och barnomsorg Hagaskolan (F-9), Sandaliden (F-3). I området finns det gott om förskolor.
Antal rum
6
Antal sovrum
3
Beskrivning av interiör
Välkomnande och rymlig hall med klinkergolv och enstavigt parkettgolv i ek. Ljust kök med bänkskivor av granit öppet in mot matplatsen och vardagsrummet med dryga 4 meters takhöjd och den vackra öppna spisen, rostfria hushållsmaskiner med inductionshäll, spiskåpa, varmluftsugn med ångfunktion, inbyggd micro, integrerad diskmaskin, kyl, frys, separat vinkyl. Enstavig parkett från Kährs. I anslutning till köket finns den ljusa matplatsen. Härligt vardagsrum där det fina pulpettaket når upp till över fyra meters takhöjd och en vacker öppenspis som kan ses både från vardagsrummet och från det intilliggande allrummet. Vacker enstavig oljad ekparkett från Kährs. Allrum med fönsterpartier som går från golv till tak där man också kan njuta av den fina öppna spisen - utgång till altanen. Från vardagsrummet finns en ektrappa upp till loftet som används som allrum - härifrån ser du ner till vardagsrummet. I från loftet når du ett till sovrum och ett badrum med dusch/wc där det även finns garderobsyta och förvaring. Wc med kakel och klinker. Från hallen har du ingång till det stora sovrummet med egen "walk in closet" även detta rum har pulpettak med generös takhöjd. Helkaklat badrum med spotlights i taket, vägghängd wc, bubbelbadkar, separat dusch och en fin bastu. Tvättavdelning med silestone bänkskiva, tvättho, tvättmaskin och tumlare. Groventré med klinkergolv och plats för ytterkläder. Innanför entrén ligger ett rymligt sovrum med egen utgång till altan. Walk in closet med exklusiv garderobsinredning. Vattenburen golvvärme, ljusmålade trätak, centraldammsugare och bredband finns indraget. Överlag finns det gott om utrymme för förvaring. Det finns access till vind i både villan och garaget.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Stadsdelen Haga är ett omtyckt och populärt bostadsområde strax norr om Umeå centrum. Stadsdelen är en av Umeås äldre, och började byggas på 1920-talet. Här finns bland annat omtyckta Gammlia, fotbolls- och friidrottsanläggning och trevliga parker. Natur och fritid Haga ligger även nära Gammlia, ett friluftsmuseum där du kan uppleva…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.