Klövervägen 1

6 rum, 4 sovrum, 186 kvm + 40 kvm

Rymlig villa i 1 1/2 plan med låg driftkostnad och barnvänligt läge !

Gedigen och mycket rymlig villa med barnvänligt läge i område utan störande genomfartstrafik. Möjlighet finns att inreda upp till fem sovrum (idag tre sovrum samt stort allrum). Rymligt kök med matplats. Tomten angränsar mot skogsområde och ligger med närhet till idrottsplats och elljusspår. Bergvärme från 2012 ger låg driftkostnad. Bredband!

Område
Sävar
Adress
Klövervägen 1
Pris
3.295.000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Summa pantbrev
500.000 kr
Byggnadsår
1976
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Takpannor
Grundläggning
Betongplatta
Uppvärmning
Bergvärme 2012
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fastighetsbeteckning
Sävar 61:158
Tomtarea
996 kvm
Uteplats
Uteplats med eftermiddagssol. Inglasat uterum med västerläge.
Taxeringsår
2018
Typkod
220
Byggnadsvärde
1.588.000 kr
Markvärde
499.000 kr
Skatt/avgift
8.049 kr
Värdeår
1976
El
13.991 kr
Vatten/Avlopp
4.600 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
1.600 kr
Försäkring
3.500 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
23.691 kr
Belopp
0 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
13407 kwh
Allmänt om området
Välkommen till Sävar – en rofylld och naturnära ort cirka 15 km nordost om Umeå. Sävar är en av Umeås äldsta orter och det var här Sverige år 1809 förlorade Finland i det sista större slaget i finska kriget. Långt tillbaka var Sävar en gammal bondby, men i slutet av 1700-talet startade sågverket Sävar bruk och Sävar växte och blev ett brukssamhälle. Sävar är idag ett barnvänligt område som passar dig som vill ha nära till naturen – samtidigt som du snabbt och enkelt kan ta dig till Umeå, med ett fullskaligt utbud av butiker, restauranger, pubar och kulturliv. Bebyggelsen präglas av småhus och villor, men här finns också trivsamma lägenhetshus. I Sävar trivs både gammal som ung.
Kommunikation
Från Sävar är det bekvämt pendlingsavstånd till Umeå. Den som vill cykla kan enkelt följa cykelvägen hela vägen in till Umeå. Om du hellre åker buss är det goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.
Närservice
I Sävar centrum finns bland annat mataffär, bibliotek, restaurang, bensinstation, blomsteraffär, frisör, apotek och hälsocentral. I Umeå, 15 km från Sävar, finns ett fullskaligt utbud av butiker, restauranger, pubar och kulturliv. Skolor och barnomsorg Sävar skola (F-9), även bibliotek. Flera förskolor i området.
Övrigt
Närheten till naturen är något som Sävarborna uppskattar. Här hittar du både upplysta motionsspår och fina skogsstigar för promenader eller bär- och svampplockning. Genom bygden flyter Sävarån, som bjuder in till exempelvis kanotpaddling och fiske. I utkanten av Sävar finns också Segasjön där du hittar en mysig badplats med grillmöjligheter, vilket gör sjön till en perfekt utflyktsplats för såväl barn som vuxna. Bara 15 minuter bort kan du dessutom njuta av havet. I Sävar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter som simhall, hockeyplan och idrottshall. I simhallen finns också ett gym och gruppträningsmöjligheter för dig som gillar att träna. Hembygdsföreningen, kyrkan och idrottsklubbarna erbjuder också många möjligheter att engagera sig.
Antal rum
6
Antal sovrum
4
Beskrivning av interiör
Rymlig och välkomnande hall med plats för ytterkläder. Stort kök med matplats, köksinredningen är platsbyggd med furuluckor, induktionshäll, fläkt, diskmaskin, ugn, kyl, frys. Innanför köket ligger tvättstugan med tvättmaskin, tumlare och tvättbänk. Utgång till inglasat uterum. Groventré med plats för ytterkläder. Wc, pannrum med bergvärmepump. Rymligt varmgarage med ny garageport från 2018. Vardagsrum med trägolv. Sovrum med trägolv. Renoverat badrum från 2016 med ny inredning och våtrumsmatta, badkar. Sovrum med plastmatta. Öv: Stort allrum med trägolv, rummet är idag avdelat i två sektioner - här kan man med fördel sätta upp ett par väggar och istället få två sovrum och ett allrum. Badrum med dusch/wc - ny våtrumsmatta på väggen 2016. Sovrum med ljus plastmatta. Huset är ett lösvirkeshus som uppfördes av nuvarande ägare 1975/1976. Bergvärmen installerades 2012. Fiber är indraget via Sävarnet. Huset målades om 2015/2016 då södra fasaden också byttes. Altan, inglasat uterum mot väster byggdes 1998/1999. (förberett för vattenburen golvvärme, ej inkopplad). Fin tomt med hörnläge mot väster angränsande mot skogsområde. Lättskött tomt med gräsmatta och blommor av sorten, Bergenian, Björkspirea och Mossfloxen.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Välkommen till Sävar – en rofylld och naturnära ort cirka 15 km nordost om Umeå. Sävar är en av Umeås äldsta orter och det var här Sverige år 1809 förlorade Finland i det sista större slaget i finska kriget. Långt tillbaka var Sävar en gammal bondby, men i slutet av…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.