Kolgårdsvägen 12

7 rum, 5 sovrum, 201 kvm + 45 kvm

Representativ familjevilla med uppvuxen tomt på Gimonäs

Välkomna till denna herrgårdsliknande tvåplans Gimonäsvilla! Det vackra huset är rymligt och perfekt anpassat för den moderna familjens behov - villan har tilltagen takhöjd och hela fem sovrum, täljstenskaminer i såväl kök som vardagsrum, stort badrum med ångbastu, genomgående vattenburen golvvärme, inlglasat uterum, 45 kvadratmeters verkstadsgarage med automatport, dubbel carport med fin stenläggning på uppfarten och mycket mer. Umenets bredbandsfiber är naturligtvis installerat. Trädgården är uppvuxen och insynsskyddad med häck mot gatan. Här finns gräsmatta, lönn, äppelträd, ek, björk, pil, bärbuskar, en trädgårdsdamm och perenna blommor. Det är nära till handelscentra och promenadavstånd till NUS, Universitet, skola 1-9 och förskolor. Om ni söker ett större hus i detta område - ta chansen att se denna fina villa!

Område
Gimonäs
Adress
Kolgårdsvägen 12
Pris
4.795.000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Summa pantbrev
3.485.000 kr
Byggnadsår
1993
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 2016
Byggnadstyp
2-plansvilla
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Grundläggning
Torpargrund
Uppvärmning
Fjärrvärme installerat 2019
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Övrigt om byggnaden
Huset har genomgående vattenburen golvvärme. Det finns två fina täljstenskaminer installerade. Huset försågs dessutom med en ny luftvärmepump 2018, denna kan även nyttjas som AC.
Renoveringar
Huset har genomgående vattenburen golvvärme. Det finns två fina täljstenskaminer installerade. Huset försågs dessutom med en ny luftvärmepump 2018, denna kan även nyttjas som AC.
Fastighetsbeteckning
Linbanan 2
Övrigt
Huset är taxerat till 165 + 43 kvm, den av säljaren uppmätta ytan är 201 + 45 kvm. Köparen uppmanas att själv kontrollmäta ytan.
Övriga byggnader
På gården finns ett gårdshus som kan användas som gästbostad sommartid. Gårdshuset är försett med en stor solig altan. Från huset når man det fina inglasade uterummet med kvällsol.
Tomtarea
940 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Övrigt
Tomten är lummig och insynsskyddad med en tät häck mot gatan. Det finns gräsmatta, fontän, perenna växter och blommor, syren, ek, lönn, pil, björk och bärbuskar.
Taxeringsår
2018
Typkod
220
Byggnadsvärde
2.522.000 kr
Markvärde
1.047.000 kr
Skatt/avgift
8.049 kr
Värdeår
1995
El
15.940 kr
Vatten/Avlopp
10.200 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
2.000 kr
Försäkring
3.500 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
49.707 kr
Belopp
0 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Nätbolag
Umeå Energi
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
17070 kwh
Allmänt om området
Gimonäs är ett populärt bostadsområde som ligger nära både universitetet, sjukhuset och Strömpilen shoppingcentrum. Här bor du nära naturen med fina grönområden och naturreservatet Grössjön bara några kilometer bort. På Gimonäs kan du motionera i upplysta spår, promenera längs Umeälven, spela tennis eller spela fotboll på någon av fotbollsplanerna i närheten.
Kommunikation
Gimonäs ligger 4 km söder om centrum längs älven. Goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.
Närservice
Gångavstånd till Strömpilen där du finner bland annat stormarknad, klädbutik, blomsteraffär, systembolag, frisör och snabbmatsrestaurang. Skolor och barnomsorg Carlshöjdsskolan (F-9). Förskolan Grönstenen och Stengången.
Antal rum
7
Antal sovrum
5
Beskrivning av interiör
Entrén till huset är välkomnande med en överbyggd stenlagd gång längs carport och garage fram mot den överbyggda farstukvisten. BV: Generöst tilltagen hall med golvklinker. Redan i hallen slås man av husets takhöjd. Från hallen nås ett helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel,. Badrummet har moderna vikduschväggar och en elektrisk handukstork. Rakt fram från hallen nås det ljusa och rymliga köket med vitmålad skåpinredning och vitmålade träboaseringar. Köket är utrustat med ny fullstor kyl och frys (2019), diskmaskin, hällspis och fläkt. Köket rymmer ett större matbord framför den fina Contura täljstenskaminen, fast belysning är infälld i taket. . Från köket når man det rymliga vardagsrummet med matsalsdel. Vardagsrummet har ljus färgsättning och ekparkettgolv. Här finns en större Handöl täljstenskamin, i taket är några spots infällda. Till vänster om hallen finns ett sovrum med ljusa väggar och en fondtapet, på golvet ligger det ett eklaminatgolv. Till höger om hallen ligger tvättstugan, denna är utrustad med tvättpelare med tvättmaskin (2015) och tumlare. Bredvid maskinerna har man en rostfri ho. Fjärrvärmeväxlaren från 2019 är placerad bredvid tvättpelaren. till vänster om tvättstugan finns en klädkammare. När man passerat genom tvättstugan når man en hall. Till höger om hallen finns ett sovrum med egen utgång till gården. Till vänster om hallen finns en vinkällare. Från denna avdelning tar man sig vidare ut till det fina inglasade uterummet med kvällsol. Rakt fram från hallen ligger husets praktiska groventré, den är rymlig och praktisk, här finns bland annat två dubbla skjutgarderober och en vanlig dubbelgarderob, här sitter det även en bred hatthylla. Från groventrén nås det 45 kvadratmeter stora verkstadsgaraget med automatport och sidodörr, framför garaget är det en dubbel carport. Garaget har golvvärme och starkströmsuttag. Från groventrén kan man också nå husets vedförråd. ÖV: Allrum med utgång till den stora balkongen mot innergården. Stort sovrum med vita väggar och en fondvägg, laminatgolv och två garderober. Sovrum med vita väggar, laminatgolv och en garderobsmöbel. Rymligt sovrum med ekparkett och ett tredelat skjutgarderobssystem med speglar efter ena väggen. Mycket stort badrum med Tylö ångbastu (fungerar naturligtvis även som en vanlig dusch), wc, handukstork och tvättställskommod med förvaringsskåp. Badrummet har ett mörkt vinylgolv och vita kaklade väggar. Tack vare de generösa takhöjderna i rummen får huset en luftig känsla. Det är genomgående vattenburen golvvärme i alla rum i huvudbyggnaden. Centraldammsugare är installerad. Många av fönstren är försedda med markiser.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Gimonäs är ett populärt bostadsområde som ligger nära både universitetet, sjukhuset och Strömpilen shoppingcentrum. Här bor du nära naturen med fina grönområden och naturreservatet Grössjön bara några kilometer bort. På Gimonäs kan du motionera i upplysta spår, promenera längs Umeälven, spela tennis eller spela fotboll på någon av fotbollsplanerna i…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.