Kvarnvägen 6

6 rum, 4 sovrum, 192 kvm + 22 kvm

Klassisk välskött 30-talsvilla nära havet i Obbola

Välkomna till denna 30-tals trävilla vars form är så typisk för Obbola! Huset har ett mycket fint läge på en stor privat tomt varifrån man skymtar havet som ligger endast ca 150 meter bort, nere i havsviken har man tillgång till båtplats vid brygga. Det charmiga trähuset är välbevarat och har senare byggts ut i vinkel vilket idag ger huset gott om plats för den moderna familjens utrymmesbehov. Huset är mycket välhållet, här erbjuds bland annat ett fint renoverat kök, badrum med bastu, allrum med gjutjärnskamin, vidbyggt varmgarage samt även ett fint inglasat uterum med västerläge - detta uterum är utrustat med kamin. Bredbandsfiber via Umenet är installerat i huset, och de fyra sovrummen är stora och lite avskilda från varandra. Ett modernt värmesystem med luft/vattenvärmepump installerades 2017, så idag är driftskostnaden på fastigheten mycket låg. På gården finns två fina uteplatser, här finns även ett uthus och ett stort skärmtak med plats för båt, husbil eller andra fordon. Villan har ett mycket bra och barnvänligt läge i Obbola, det är bara några hundra meters promenad till mataffären, lika nära har man till förskola, skola F-9 och tempererat utomhusbad. Detta boende kombinerar på bästa sätt ett villaboende med drömmen om ett fritidshus nära havet. Ta chansen att se detta fina hus!

Område
Obbola
Adress
Kvarnvägen 6
Pris
3.545.000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Summa pantbrev
802.000 kr
Byggnadsår
1930
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 1982
Byggnadstyp
1½-plansvilla i vinkel, delvis källare
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Grundläggning
Betongplatta, källare och torpargrund
Uppvärmning
Luft-vattenvärmepump från 2017
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Övrigt om byggnaden
Huset är anslutet till bredbandsfiber via Umenet. Villans energiförbrukning är låg, det nya värmesystemet med Luft-vattenvärmepump är mycket effektivt.
Renoveringar
Huset är anslutet till bredbandsfiber via Umenet. Villans energiförbrukning är låg, det nya värmesystemet med Luft-vattenvärmepump är mycket effektivt.
Fastighetsbeteckning
Smedjan 7
Övriga byggnader
På gården finns en uthusbyggnad på ca 10 * 4 meter, här finns även ett stort skärmtak som rymmer en husbil eller en båt. Nere i viken nedanför huset har man tillgång till en båtplats vid brygga.
Tomtarea
1186 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Uteplats
Vid entrén finns en uteplats med söderläge. Även vid det fina uterummet finns det en uteplats, denna har västerläge.
Övrigt
Tomten är uppvuxen med gräsmatta, vinbärsbuskar, prydnadsbuskar, pilträd och perenner.
Taxeringsår
2018
Typkod
220
Byggnadsvärde
1.511.000 kr
Markvärde
561.000 kr
Skatt/avgift
8.349 kr
Värdeår
1948
Uppvärmning
0 kr
El
19.102 kr
Vatten/Avlopp
6.000 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
1.600 kr
Försäkring
3.500 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
2
Summa driftkostnader
30.202 kr
Belopp
0 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Nätbolag
Umeå Energi
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
17650 kwh
Allmänt om området
Obbola är en trivsam ö i Umeälvens delta, cirka 15 km söder om Umeå, som tillsammans med Holmsund utgör kommundelen Holmsund-Obbola. Här kan du njuta av naturen på nära håll. Strövstigar, vandringsleder och badplatser gör havet tillgängligt för alla. I Obbola finns det även fina småbåtshamnar med båtuppläggningsplatser för båtentusiasten och här finns Umeås segelbåtshamn. Natur och fritid I Obbola finns även Olasjöhallen och SCA Arena. I Olasjöhallen bedrivs främst aktiviteter för innebandy, gymnastik och bollkul, andra lek-, tränings- och tävlingsaktiviteter med barn och ungdomar. SCA Arena (http://multiarenan.se/) består bl. a. av boulepark, cykelleder och motionsspår. I Holmsund, några kilometer från Obbola, finns Storsjöhallen - en friskvårdsanläggning som erbjuder träningsformer för alla. Hit kan du ta med hela familjen och bada i Aquarena, som är Umeås upplevelsebad, och besöka gymmet eller något av de olika gruppträningspassen. I Obbola finns badplatser utomhus, en tempererad bassäng, sandstränder vid Fläse, Vitskärsudden och den närbelägna segelbåtshamnen. I Holmsund-Obbola finns totalt 2 mil vandringsleder. Dessutom finns det attraktiva kanot-, skoter-, och cykelleder, naturstigar och motionsspår. Här hittar du även Umeås golfbana med 27 hål och Omberget med skidbacke och utsiktstorn.
Kommunikation
Goda bussförbindelser till och från centrala Umeå och Norrlands universitetssjukhus. Bussen går även förbi Strömpilens handelsområde och flygplatsen. I Holmsund ligger Umeå hamn. Härifrån går det färjor till och från Vasa i Finland varje dag.
Närservice
I Obbola finns mataffär, pizzeria, trädgårdsmästeri, fiskbutik "Salteriet" med uteservering under sommaren. Nära till Holmsund där det finns mataffär, bank, pizzeria och blomsteraffär. Skolor och barnomsorg Obbolaskolan (F 9). Förskolorna Hallbacken och Karusellen.
Övrigt
På Obbolaskolan finns även ett bibliotek där det arrangeras en mängd olika kulturevenemang för alla åldrar.
Antal rum
6
Antal sovrum
4
Beskrivning av interiör
Hall med avhängningsytor. Ett etage från hallen leder upp till den del av huset som är byggd i två plan. I samma etage som hallen finns ett avskilt sovrum med laminatgolv, paneltak och fyra fasta garderober. Här finns även ett renoverat badrum (2012) med plastmatta på golv och tresposkivor på vägg. Badrummet har vikdusch, kommod med fyra lådor, sidoskåp, belyst spegel och wc. Från badrummet finns genomgång till den rymliga tvättstugan som har rostfri bänk, modern tvättmaskin samt väggfasta skåp. Här finns en extrafrys som ingår i köpet. Från tvättstugan har man utgång till innergården och även genomgång till det vidbyggda varmgaraget. Via etaget kommer man upp i en övre hall. Från denna nås det fina köket som helrenoverades 2009 med en grå/vit/beige inredning från Kallholmen i Skellefteå. Köket är utrustat med spis med häll (70 cm), rostfri kåpfläkt, diskmaskin, kyl och frys samt skafferi med belysning. Väggarna är klädda i ljus pärlspont, väggen med fönster är försedd med en svartvit fondväggstapet. Från den övre hallen nås sedan ett stort sovrum med trägolv och tre garderober. Från detta sovrum har man utgång till det inglasade uterummet med västerläge, i detta fina uterum finns det en gjutjärnskamin. Från hallen nås slutligen ett rymligt vardagsrum med ekparkett. Övre plan: Stort allrum med plastmatta och gjutjärnskamin. Från allrummet har man utgång till balkong. Badrum med wc och bastu, badrummet har vinyl på golv och vägg. Sovrum med plastmatta och två garderober. Sovrum med klädkammare och två fasta garderober. Båda sovrummen i övervåningen är rymliga. Källare: Förråd och pannrum. De flesta bostadsrummen i huset har paneltak. Hela villan målades om utvändigt i juni 2020. Huset och gården är generellt mycket välskött, här är det bara att flytta in!

Planritning

Bilder

Karta

Område

Obbola är en trivsam ö i Umeälvens delta, cirka 15 km söder om Umeå, som tillsammans med Holmsund utgör kommundelen Holmsund-Obbola. Här kan du njuta av naturen på nära håll. Strövstigar, vandringsleder och badplatser gör havet tillgängligt för alla. I Obbola finns det även fina småbåtshamnar med båtuppläggningsplatser för båtentusiasten.…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.