Lievägen 7

11 rum, sovrum, 268 kvm

Renoverat hyreshus med fina lägenheter - bra beläget på Grubbe!

Välskött hyreshus byggt 1959 med bra läge på Grubbe. Lägenheten på 86 kvm kan bli ledig för köparen. Hyreshuset inrymmer idag 4 lägenheter med en total yta på ca 268 kvm samt ett varmbonat dubbelgarage. Rymlig källare med betongvalv. Stammar och vvs är från 1989. Huset är ommålat 2020. Totala hyresintäkter på 307.000:-/år.

Område
Grubbe
Adress
Lievägen 7
Pris
5.950.000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Summa pantbrev
1.479.000 kr
Fastighetsbeteckning
Åsnan 16
Tomtarea
839 kvm
Taxeringsår
2019
Typkod
320
Byggnadsvärde
0 kr
Markvärde
0 kr
Skatt/avgift
0 kr
Uppvärmning
0 kr
El
0 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
0 kr
Belopp
0 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Elförbrukning
0 kwh
Allmänt om området
Välkommen till Grubbe - en samling anrika kvarter där människor har bott länge. Förr var Grubbe en by i Umeå landsförsamling, men numera är de gamla kvarteren en naturlig del av Umeå stad. Här blandas gamla stall med moderna radhus under storväxta trädkronor. Extra gott mår du nere vid älven eller längs de fina promenadstråken utmed älven och Tvärån. På Grubbe bor du stadsnära, men ändå lantligt. Området angränsar till Grisbacka i öster, Västerhiske och Umedalen i väster och kantas av Umeälven i söder. Dessa områden, som förr var byar, ligger så tätt att det under historien och fortfarande är svårt att dra någon skarp gräns dem emellan. Här ligger villaområden och hyreshus bredvid vidsträckta åkrar och gamla gårdar, och närheten till älven och skogsområden gör att den norrländska naturen aldrig är mer än ett stenkast bort. På Grubbe hittar du dessutom ett bra urval av skolor och förskolor. I området finns gott om plats för motionsaktiviteter och naturliv. Närheten till Umeälven gör att du har nära till bad eller fiske, och på grusvägarna och stigarna som leder kors och tvärs bland gamla gårdar och åkermarker kan du njuta av promenader och löprundor. På Grubbe finns möjligheter till aktiviteter för hela familjen. Förutom allt vad naturen har att erbjuda finns här också bland annat en tennisbana, en pulkabacke, skateboardpark och en fotbollsplan med konstgräs. Någon kilometer bort ligger Iksu spa där du kan gymma, gå på gruppträning, boka spa-behandlingar och njuta av solterapirummet under årets mörka månader. Här finns även restaurangen Bistro Le Garage.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till centrala Umeå. Goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Direktbuss till universitet och Norrlands universitetssjukhus under tidig på morgonen fram till midnatt.
Närservice
Backenvägen, som sträcker sig genom hela Grubbe, är kantad av små livsmedelsbutiker, klädaffärer, bagerier och blomsteraffärer. Här hittar du även en och annan pizzeria och hamburgerrestaurang. I de angränsande områdena finns dessutom populära Ica Kvantum Kronoparken, stormarknader och byggvaruhus. Tre kilometer österut hittar du Umeå centrum med fullskaligt utbud av butiker, restauranger, pubar och kulturliv. Skolor och barnomsorg På Grubbe finns Grubbeskolan (7-9) och Grisbacka skola (F-6). Folkbiblioteket finns i Grubbeskolan och erbjuder aktiviteter för både barn och vuxna. I området finns det även gott om förskolor. På Backen finns Backenskolan (F-6)
Antal rum
11
Beskrivning av interiör
Våning 1 : 3:a på 86 kvm (hyra 7758 kr/månad) med balkong och trappa ner till tomten. 2:a på 48 kvm (4166 kr/månad) med balkong och trappa ner till tomten. Våning 2 : 3:a på 70 kvm (hyra 6700 kr/månad) med balkong. 3:a på 64 kvm (hyra 5770 kr/månad) med balkong. Nya ventiler och termostater i alla element 2016. Ovk gjord 2016-06-08 av Energiretur. Stammar och vvs från 1989. Nya kyl/frys (självavfrostande) i tre lägenheter 2015. Två spisar från 2015 och en från 2017. Miele diskmaskin i en lgh 2019. Tvättstuga med torktumlare och tvättmaskin. Tvättmaskin från 2014. Båda av märket Miele.

Bilder

Karta

Område

Välkommen till Grubbe - en samling anrika kvarter där människor har bott länge. Förr var Grubbe en by i Umeå landsförsamling, men numera är de gamla kvarteren en naturlig del av Umeå stad. Här blandas gamla stall med moderna radhus under storväxta trädkronor. Extra gott mår du nere vid älven…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.