Lövstigen 45

5 rum, 3 sovrum, 109 kvm + 20 kvm

Fräscht gavelradhus med bästa läge på Haga

Område
Haga
Adress
Lövstigen 45
Pris
3.795.000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Summa pantbrev
3.187.500 kr
Byggnadsår
1958
Byggnadstyp
2 1/2 plans radhus
Fasad
Puts
Stomme
Betong
Fönster
3-glas
Bjälklag
Betong
Tak
Plåt
Grundläggning
Betongplatta
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fastighetsbeteckning
Nybruket 15
Övriga byggnader
Vidbyggt eget garage. Gemensamt cykelförråd och soprum. Samfälligheten har gemensamma trädgårdsredskap, gräsklippare och trimmer.
Tomtarea
170 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Bilplats
Garage ligger precis vid gaveln. Man kan även parkera framför garaget och framför entrén där det finns motorvärmaruttag.
Uteplats
Uteplats i västerläge mot en insynsskyddad trädgårdstomt.
Övrigt
På framsidan är det en grusad uppfart där man kan parkera, vid ingången ligger det marksten. I trädgården mot väster finns gräsmatta, plommonträd, snöbollsbuske, smultron, pallkragar och perenner.
Taxeringsår
2018
Typkod
220
Byggnadsvärde
1.263.000 kr
Markvärde
948.000 kr
Skatt/avgift
8.349 kr
Värdeår
1958
El
7.557 kr
Vatten/Avlopp
5.100 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
4.000 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
2.800 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
34.950 kr
Kommentar
I samfällighetsavgiften ingår renhållning och snöröjning. Huset är anslutet till bredbandsfiber via Umenet.
Belopp
0 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Nätbolag
Umeå Energi
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
0 kwh
Allmänt om området
Stadsdelen Haga är ett omtyckt och populärt bostadsområde strax norr om Umeå centrum. Stadsdelen är en av Umeås äldre, och började byggas på 1920-talet. Här finns bland annat omtyckta Gammlia, fotbolls- och friidrottsanläggning och trevliga parker. Natur och fritid Haga ligger även nära Gammlia, ett friluftsmuseum där du kan uppleva svensk kulturhistoria. På Gammlia finns också Västerbottens museum som samlar Svenska Skidmuseet och ett fiske- och sjöfartsmuseum. Det är här umeborna samlas för att fira midsommar och andra högtider. Här är det också nära till motionsspår och natur, med I20-skogen till väster och Gammliaskogen och Stadsliden till öster.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till centrala Umeå, Umeå universitet, Norrlands universitetssjukhus och Umeå Centralstation. God bussförbindelse.
Närservice
Längs Östra kyrkogatan som sträcker sig genom hela området finns mataffär, pizzeria, gym med mera. Skolor och barnomsorg Hagaskolan (F-9), Sandaliden (F-3). I området finns det gott om förskolor.
Antal rum
5
Antal sovrum
3
Beskrivning av interiör
Entrén till huset sker via en grus och stenlagd yta, garaget ansluter direkt mot husgaveln. Hall med klinkergolv. Från hallen nås ett renoverat wc med klinkergolv samt en klädkammare. Påkostat ekkök från 2012 med bänkskivor i granit, ovan dessa sitter svart kakel. Köket är fint planerat och välutrustat: här finns induktionshäll, kåpfläkt, ugn i arbetshöjd, Kyl/frys samt integrerad diskmaskin, under överskåpen sitter det infälld spotlightbelysning. Vardagsrum med vacker öppen spis, vardagsrummet har vita väggar och ekparkettgolv. Från rummet har man utgång till den skyddade, soliga västeraltanen och trädgården som ansluter mot samfällighetens gräsytor. Tvättstuga med tvättmaskin, fjärrvärmeväxlaren är placerad här. Tvättstugan har klinkergolv och vitmålade väggar. Hela bottenvåningen är försedd med vattenburen golvvärme och ekparkettgolv där det inte är klinkrat. ÖV: Övre hall med laminatgolv och vitmålade väggar. Sovrum med ljusblå tapet och laminatgolv. Detta sovrum har två fasta garderober med överskåp och utgång till balkong med västerläge. Sovrum med ljusgrön tapet och laminatgolv, sovrummet är försett med en dubbelgarderob. Sovrum med gul tapet och laminatgolv. Även detta sovrum har två garderober. Helkaklat badrum med ljusgrått klinkergolv och vitt kakel, detta har vattenburen golvvärme och infälld spotlightbelysning i taket. I badrummet finns wc, badkar med takdusch och duschvägg i glas samt en bred kommod med tvättställ, ovanför detta sitter det ett överskåp med speglar och belysning. Vindsvåning: Allrum alternativt fjärde sovrum med mörkt laminatgolv, vita väggar och vitmålat paneltak. Murstocken som är synlig i rummets ena kortsida har vitmålat tegel, i anslutning till denna finns det tre garderober. Från allrummet nås två kallförråd. Övrigt: Husets två trappor är vitmålade. Utförda renoveringar uppgivna av tidigare ägare: Ca 2004 Yttertak utbytt. 2007 Trapprenovering. Nytt slipbart ekgolv på första våningen. Klinkergolv lagt i hall. Badrummet helrenoverades av Comfort med ny rördragning och ny el. 2008 Byte av dörr till wc och kapprum. 2009 Ombyggnad av uteplats mot väster samt omläggning av marksten på framsidan. Spaltventiler i fönster och balkongdörr monterade för förbättrad ventilation. 2010 Renovering wc, pannrum ombyggt till tvättstuga. Renovering av dörrar och fönster på baksidan samt gaveln. Ommålning av garage. Spolning och besiktning av stammar i huset samt garaget. 2012 Ombyggnad och renovering av kök. Under 2019 har hall, vardagsrum, trapphus, övre hall, de tre sovrummen och övre allrummet målats om av säljaren. Innertaken är generellt välmålade.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Stadsdelen Haga är ett omtyckt och populärt bostadsområde strax norr om Umeå centrum. Stadsdelen är en av Umeås äldre, och började byggas på 1920-talet. Här finns bland annat omtyckta Gammlia, fotbolls- och friidrottsanläggning och trevliga parker. Natur och fritid Haga ligger även nära Gammlia, ett friluftsmuseum där du kan uppleva…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.