Östra Hyvlargränd 16F

4 rum, 3 sovrum, 121 kvm + 15 kvm

Unikt radhus med gårdshus intill skogsområde

Välkommen till ett fint genomgående renoverat radhus med ett fristående och varmbonat gårdshus, endast några hundra meter från sjukhus och universitetsområdet. Övervåningen har en öppen planlösning med nyslipad ekparkett, ett ljust, stort vardagsrum med vacker braskamin och ett ljust och renoverat kök (2013) med rymligt skafferi. Huset har tre sovrum och två helkaklade badrum varav ena med bastu. Den lummiga tomten, i söderläge, angränsar fint mot ett skogsparti. Här finns en fint uppvuxen trädgård med bärbuskar, plommonträd och pallkragar för odling. Tre uteplatser, en uppe och två i markplan, ger solmöjligheter från morgon till kväll. Huset har fjärrvärme och bredband. Tegeltaket byttes 2019-2020. I området finns både förskolor och skolor. Missa inte den här chansen!

Område
Sofiehem
Adress
Östra Hyvlargränd 16F
Pris
3 985 000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Summa pantbrev
1 989 000 kr
Byggnadsår
1962
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 2000
Byggnadstyp
2 plan
Fasad
Puts
Stomme
Betong
Fönster
2-glas/3-glas
Tak
Takpannor från 2020
Grundläggning
Betongplatta
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fastighetsbeteckning
Tallskogen 18
Övriga byggnader
Fristående och varmbonat gårdshus. Garage i länga med vägg mellan varje garage.
Tomtarea
286 kvm
Bilplats
Garage i länga.
Uteplats
Fina uteplatser på tomten mot söder. Solterass på övre planet.
Övrigt
Fint uppvuxen tomt med stenläggningar och pallkragar för trädgårdsodling.
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 474 000 kr
Markvärde
837 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Värdeår
1965
Uppvärmning
10 141 kr
El
15 992 kr
Vatten/Avlopp
5 355 kr
Sotning
300 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
1 340 kr
Försäkring
3 500 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
36 628 kr
Belopp
0 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Nätbolag
Umeå Energi
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
12991 kwh
Allmänt om området
Sofiehem är en stadsdel belägen i sydöstra delen av Umeå, mellan Ålidhem, sjukhuset, Gimonäs och Umeälven. Här finns mindre villor blandade med mindre hyreshus. Nära universitetssjukhuset och universitetet. Nära strövområden och Strömpilen handelsområde.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Det är goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, vilket även det ligger inom bekvämt gång och cykelavstånd. Via vackra Kolbäcksbron tar du dig snabbt och smidigt över till flygplatsen samt IKEA och Avion.
Närservice
Gångavstånd till Strömpilen där du finner bland annat stormarknad, klädbutik, blomsteraffär, systembolag, frisör och snabbmatsrestaurang. Skolor och barnomsorg Sofiehemsskolan F-5. I området finns det flera förskolor.
Antal rum
4
Antal sovrum
3
Beskrivning av interiör
Hall Välkomnande hall med vit tapet och nyslipad parkettgolv av ek. Det finns möjlighet till ytterligare förvaring av skor och kläder under trappen, där det även finns en mindre frysbox. Rakt fram, till höger finns ett förråd/pannrum med fjärrvärmeväxlaren. Till vänster finns en klädkammare. Trapp upp till övre planet. Ingångar till sovrummen och till ett badrum. Sovrum 1 Till höger från hallen finns ett ljust sovrum med vita väggar och parkettgolv av ek. Sovrum 2 Rakt fram från hallen hittar ni i söderläge det rymligaste sovrummet med lindblomsgröna väggar, parkettgolv och utgång till den nedre anslutande uteplatsen. Badrum 1 Längst in från hallen når man ett stort helkaklat badrum med golvvärme, bubbelbadkar, bastu samt tvättavdelning med tvättmaskin och tumlare (båda inköpta 2017). Sovrum 3 Innanför badrummet finns ett mysigt sovrum med ljusa väggar, parkettgolv och utgång till den anslutande uteplatsen på baksidan. Övervåningen: Trapp med nyslipad ekparkett. Den vackra ledstången i massivt trä är kvar sen huset byggdes på 60-talet. Vardagsrum Du kommer upp i ett rymligt och ljust vardagsrum (tidigare var det också ett sovrum här) med nyslipat parkettgolv av ek och fin braskamin. Härifrån kommer du ut till den övre solterrassen i söderläge. Kök Rakt fram från trappen finns det tilltalande moderna köket (renoverat 2013) med inspiration från 60-talet. Golven av ekparkett är nyslipade. Ljusgråa skåpluckor och lådor samt vitt kakel. Spis med induktionshäll, varmluftsugn, spiskåpa, mikrovågsugn. Kylen i rostfritt stål är från 2018. I anslutning finns ett stort skafferi med frys. Badrum 2 Till höger om trappen finns ett helkaklat badrum i retrostil (renoverades 2015) med mosaikgolv, golvvärme och duschhörna. Gårdshus På tomten finns ett fristående, varmbonat arkitektritat gårdshus i funkisstil med sedumtak på ca 15 kvm - perfekt för hemmakontoret eller studion/ateljén eller som ett extra sovrum. Framför gårdshuset kan du njuta av kvällssolen i ett skyddat läge på den tredje uteplatsen. Bakom gårdshuset finns en kompost och pallkragar. Radhuset ligger med ett mycket barnvänligt läge på södertomt mot ett litet skogsområde. Endast några hundra meter från sjukhus och universitetsområdet.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Sofiehem är en stadsdel belägen i sydöstra delen av Umeå, mellan Ålidhem, sjukhuset, Gimonäs och Umeälven. Här finns mindre villor blandade med mindre hyreshus. Nära universitetssjukhuset och universitetet. Nära strövområden och Strömpilen handelsområde.…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.