Sandåsvägen 18A

8 rum, 6 sovrum, 183 kvm + 99 kvm

Charmig mangårdsbyggnad från 1926-talet

En charmig mangårdsbyggnad, trevligt inbäddad i ett lugnt villakvarter på omtyckta Grubbe. Villan som är omgärdad av 50-tals bebyggelse, ligger mittemot ett grönområde långt ifrån trafiken. Huset byggdes 1926 har många trevliga och tidstypiska detaljer kvar, så som originalgolv i trä, vackra sexrutors- tvåglasfönster samt brutet tak. Med hela fyra våningar samt 8 rum så finns det gott om plats för den större familjen. Två badrum och dusch, separat tvättstuga, samt möjlighet till 6-7 sovrum och två allrum. Det stora lantliga köket inbjuder till härliga middagar med familjen och den delvist oinredda vinden får kreativiteten att flöda. Med fastigheten medföljer även fiskerätt i älven från snett nedanför Backens kyrka ner till runt Lundåkern, samt båtplats. Se kartor i beskrivningen. Välkomna hem.

Område
Grubbe
Adress
Sandåsvägen 18A
Pris
4.695.000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Summa pantbrev
1.200.000 kr
Byggnadsår
1926
Byggnadstyp
2-plansvilla + vind och källare.
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Tak
Plåt
Grundläggning
Källare + krypgrund
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fastighetsbeteckning
Nertsen 19
Tomtarea
745 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Bilplats
Grusad uppfart till carport med uttag för motorvärmare.
Övrigt
Trädgårdstomt med stort jordgubbsland på baksidan som avgränsas med gärdesgård. På tomten finns även krusbär- och vinbärsbuskar samt äppelträd. Vid västra sidan av huset finns en stenbelagd uteplats med svart skiffersten som är perfekt för de varma dagarna då ett vackert träd skuggar härligt över trädgårdsgruppen.
Taxeringsår
2018
Typkod
220
Byggnadsvärde
1.584.000 kr
Markvärde
1.047.000 kr
Skatt/avgift
8.049 kr
Värdeår
1929
El
6.874 kr
Vatten/Avlopp
7.600 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
1.700 kr
Försäkring
3.417 kr
Övrigt
4.800 kr
Antal personer
4
Summa driftkostnader
43.029 kr
Kommentar
Säljarna har för närvarande TV och internet via Telia - 400 kr/mån vilket är lagt under kostnad för övrigt i driftskostnader. Finns fast bredband indraget, Umeå kommuns.
Försäkringsbolag
Länsförsäkringar
Belopp
3.417 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Nätbolag
Umeå Energi
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
4169 kwh
Allmänt om området
Välkommen till Grubbe - en samling anrika kvarter där människor har bott länge. Förr var Grubbe en by i Umeå landsförsamling, men numera är de gamla kvarteren en naturlig del av Umeå stad. Här blandas gamla stall med moderna radhus under storväxta trädkronor. Extra gott mår du nere vid älven eller längs de fina promenadstråken utmed älven och Tvärån. På Grubbe bor du stadsnära, men ändå lantligt. Området angränsar till Grisbacka i öster, Västerhiske och Umedalen i väster och kantas av Umeälven i söder. Dessa områden, som förr var byar, ligger så tätt att det under historien och fortfarande är svårt att dra någon skarp gräns dem emellan. Här ligger villaområden och hyreshus bredvid vidsträckta åkrar och gamla gårdar, och närheten till älven och skogsområden gör att den norrländska naturen aldrig är mer än ett stenkast bort. På Grubbe hittar du dessutom ett bra urval av skolor och förskolor. I området finns gott om plats för motionsaktiviteter och naturliv. Närheten till Umeälven gör att du har nära till bad eller fiske, och på grusvägarna och stigarna som leder kors och tvärs bland gamla gårdar och åkermarker kan du njuta av promenader och löprundor. Här finner du också den omtyckta eko-restaurangen Älvtåets gröna. På Grubbe finns möjligheter till aktiviteter för hela familjen. Förutom allt vad naturen har att erbjuda finns här också bland annat en tennisbana,en pulkabacke, skateboardpark och en fotbollsplan med konstgräs. Någon kilometer bort ligger Iksu spa där du kan gymma, gå på gruppträning, boka spa-behandlingar och njuta av solterapirummet under årets mörka månader. Här finns även restaurangen Bistro Le Garage.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till centrala Umeå. Goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.
Närservice
Backenvägen, som sträcker sig genom hela Grubbe, är kantad av små livsmedelsbutiker, klädaffärer, bagerier och blomsteraffärer. Här hittar du även en och annan pizzeria och hamburgerrestaurang. I de angränsande områdena finns dessutom populära Ica Kvantum Kronoparken, stormarknader och byggvaruhus. Tre kilometer österut hittar du Umeå centrum med fullskaligt utbud av butiker, restauranger, pubar och kulturliv. Skolor och barnomsorg På Grubbe finns Grubbeskolan (7-9) och Grisbacka skola (F-6). Folkbiblioteket finns i Grubbeskolan och erbjuder aktiviteter för både barn och vuxna. I området finns det även gott om förskolor. På Backen finns Backen skolan (F-6)
Antal rum
8
Antal sovrum
6
Beskrivning av interiör
Välkomnande entré via farstukvist som är delvis inglasad. I den väl tilltagna hallen möts vi direkt av husets charm med detaljer från byggåret, så som högt i tak, träpanel och en rejäl trätrappa som leder upp till övre plan och vindsvåningen samt ner till källaren. Hallens väggar är klädda med nyligen målad träpanel och på golvet ligger ett rutigt linoleumgolv. Via hallen nås en toalett med blå mosaik på golvet samt delvist kaklade väggar i vitt, golvvärme. Inrett med WC, handfat, spegel samt en inbyggd garderob. Vidare från hallen når vi husets hjärta - köket. Stort och trevligt planerat med stora fönster i två väderstreck. Köket är inrett med ekparkettgolv på golvet, tapetserade väggar, vita skåpluckor samt bänkskiva i ek. Ovanför köksbänken sitter vitt kakel och en rostfri fläktkåpa samt spishäll. I övrigt är köket utrustat med kyl och frys från 2017, inbyggnadsugn och diskmaskin. I anslutning till köket finns ett rum som kan användas som kontor, alternativt gästrum. Här finns ett nyligen slipat trägolv från byggåret, väggarna är ljust tapetserade. Vidare från det rummet finns en mindre hall med tre inbyggda garderober. Mitt emot finns ett duschrum som renoverades av firma för 5 år sedan, även här finns det golvvärme, handdukstork samt en inbyggd garderob. Vidare finns ett stort vardagsrum med fönster i två väderstreck. Samma fina originalgolv i trä som även här är nyslipat. Väggarna är ljust tapetserade. Via den rejäla trätrappen nås övervåningen som idag är inrett med 4-5 sovrum och möjlighet att använda ett av dom som allrum. Rummet till vänster från trappen har tidigare tjänats som övervåningens kök. Stammar och inkommande vatten finns kvar i väggen för den som vill utforska möjligheterna till att skapa en separat lägenhet på övre plan. Sovrummen har samtliga trägolv och tapetserade väggar, en del av sovrummen har även garderober. I den övre hallen finns en garderob lämplig som tex linneskåp. På detta våningsplan finns ett badrum som renoverades av tidigare ägare. Det blev då inrett med WC, badkar, skåp, kommod samt spegel, golvvärme. På golvet ligger klinker, väggarna är delvist kaklade och i övrigt målad i ljust kulör. Bakom en äldre trädörr finns trätrappan som tar oss upp till vindsvåningen. Här finns ett stor utrymme som bara väntar på att få komma till användning! Större delen av vinden är oisolerad och sidovindarna har nyttjats som förråd under husets tid som flerhushållsbostad. På vinden finns ett rum som är isolerat och uppvärmt. Detta har de senaste åren använts som hobbyrum av nuvarande ägare. Från entrén nås även trappan som tar oss ner till husets källare. Här finns det tidigare pannrummet samt en matkällarförråd och tvättstugan som renoverades för 7 år sedan. På golvet ligger klinker och väggarna är vitmålade. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, kondenstumlare samt kallmangel.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Välkommen till Grubbe - en samling anrika kvarter där människor har bott länge. Förr var Grubbe en by i Umeå landsförsamling, men numera är de gamla kvarteren en naturlig del av Umeå stad. Här blandas gamla stall med moderna radhus under storväxta trädkronor. Extra gott mår du nere vid älven…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.