Sjöråvägen 7

5 rum, 4 sovrum, 120 kvm

Fräscht radhus med bra läge på Tomtebo

Modernt och fint radhus med barnvänligt läge på omtyckta Tomtebo. Huset har en luftig planlösning, när man kommer in från den praktiska hallen öppnar huset upp sig med ett stort kök med köksö och generöst tilltagen matplats. Från vardagsrummet når man den skyddade trädgården med stor västeraltan. Båda badrummen är påkostade och helkaklade, huset har genomgående ekparkett och är smakfullt färgsatt. Här bor man nära Nydalasjön och dess fina strövområden, man har även nära till skolor, förskolor, NUS och Universitet. Här är det bara att flytta in, välkomna på visning!

Område
Tomtebo
Adress
Sjöråvägen 7
Pris
3.495.000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Summa pantbrev
2.050.000 kr
Byggnadsår
2010
Byggnadsår kommentar
Byggt av Vännäsbyggarna
Byggnadstyp
2 plans radhus
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Grundläggning
Betongplatta
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Övrigt om byggnaden
Fastigheten är ansluten till Telia triple play.
Renoveringar
Fastigheten är ansluten till Telia triple play.
Energi dekl.förbr
97
Fastighetsbeteckning
Bäckamannen 14
Övriga byggnader
Carport och isolerat förråd i länga.
Tomtarea
149 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Uteplats
Stor altan med västerläge
Övrigt
Fin trädgård med gräsmatta och rabatter. Stenläggning vid entrén ut mot gatan. Äppelträd ingår ej, disputationsgåva.
Taxeringsår
2018
Typkod
220
Byggnadsvärde
1.814.000 kr
Markvärde
548.000 kr
Skatt/avgift
8.349 kr
Värdeår
2010
El
9.800 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
19.200 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
3.200 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
41.000 kr
Kommentar
I samfällighetsavgiften ingår sophämtning med återvinning, snöröjning, sandning, sopning, schablon för kallvatten, samfälld el, samfällighetsförsäkring, Telia Triple Play (bredband hastighet 100/100, snabbare går att köpa till), avsatta medel för underhåll av gemensamma ytor, avgifter för domännamn, administration, avsättning till underhålls- och förnyelsefond.
Belopp
0 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Nätbolag
Umeå Energi
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
6600 kwh
Allmänt om området
Tomtebo är ett av Umeås nyaste bostadsområden som ligger naturskönt vid Nydalasjöns sydspets, cirka 5 km från centrala Umeå. Tomtebo är ett område som utvecklas och bebyggs hela tiden, naturnära men ändå med stadsmässig karaktär. Här blandas flerfamiljshus och villor med bostads- och hyresrätter. Även tomter för eget byggande finns i området. Området ligger nära universitetsområdet, sjukhuset och träningsanläggningen Iksu. Natur och fritid Som boende på Tomtebo har du Nydalasjön runt knuten: ett omtyckt rekreationsområde med promenadvägar, grillplatser, motionsslingor, och äventyrslekpark. Längs sjön finns flera platser där du kan fiska, bada, grilla, spela beachvolley, leka eller klättra i äventyrsparken eller bara promenera och njuta av naturen. I närheten finns Grössjöns naturreservat: Ett stadsnära vildmarksområde med en grund fågelsjö, fågeltorn, gammelskog och hjortronmyrar. Flera markerade stigar med rastplatser, eldstäder och informationstavlor. Grössjön runt är en 4,5 km markerad stig. Vintertid kan du åka långfärdsskridskor och längdskidor på Nydalasjön. Vid Nydalasjöns norra sida finns även ett längdskidspår med konstsnö.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet, Umeå Östra resecentrum och Iksu, norra Europas största träningsanläggning. Även goda bussförbindelser.
Närservice
En mindre närbutik, frisör och två restauranger finns i området. Stora Coop som färdigställdes i slutet av 2018 finns i området. Vid Ålidhems centrum, cirka 1 km bort, finns mataffärer och apotek, Coop, Ica samt Lidl. Där hittar du även en restaurang med nattklubb. Strömpilens handelsområde ligger några kilometer bort. Här du finner bland annat stormarknad, klädbutik, blomsteraffär, systembolag, frisör och snabbmatsrestaurang Skolor och barnomsorg I området finns ett flertal förskolor samt skolor och fler planeras att byggas framöver. Exempelvis så finns förskolan Skatteelden, Tomtebogårds skola (F-3), Sjöfruskolan (F-6), Norra Ålidhemsskolan (7-9) med flera. I närheten av Sjöfruskolan finns en stor sporthall.
Antal rum
5
Antal sovrum
4
Beskrivning av interiör
BV: Hall med grått klinkergolv vid entrén. Dubbel skjutgarderob med spegel. Innanför hallen har man det härligt luftiga köket med generöst tilltagen matplats. Fin köksinredning i vitt med kyl och frys i rostfritt, ugn och micro i högskåp, intergrerad diskmaskin, induktionshäll med fläkt. Köket är försett med en praktisk köksö med förvaringslådor. Den extra breda bänkskivan gör det möjligt att sitta och äta vid köksön. Köksväggarna är ljusgrå, ovan bänskivorna sitter svart kakel och infälld spotlightbelysning. Tvättstuga med klinkergolv, tvättpelare och rostfri bänk. Vardagsrum med ljus tapet och utgång till den stora västeraltanen. Denna är delvis överbyggd och försedd med terassmarkis. Terassen är insynsskyddad. Helkaklat badrum med mörkgrå klinker samt grått och vitt kakel. Badkar och tvättställskommod med en låda. Belyst spegel ovanför. Förråd under trappen. ÖV: Övre hall med ljus tapet. Sovrum med dubbelskjutgarderob med speglar. Ljusa väggar och en fondväggstapet. Sovrum med vitmålade väggar och dubbel skjutgarderob med speglar. Sovrum med vita väggar och en ljusgul fondvägg, en garderob, markis över fönstret. Sovrum med dubbel skjutgarderob med speglar och utgång till stor västerbalkong med terrassmarkis. Fin grå tapet. Helkaklat badrum med mörkgrå klinker samt grått och vitt kakel. Väggfast skåp vid kommod. Vikdusch i glas, elgolvvärme. Tvättställskommod med en låda och belyst spegel ovanför. Huset har genomgående ekparkettgolv där det inte ligger klinker, stora fönsterpartier ger ett fint ljusflöde inomhus, färgsättningen i bostaden är modern. Husets samtliga fönster är försedda med jalusier eller persienner och fönstren mot väster dessutom med markiser.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Tomtebo är ett av Umeås nyaste bostadsområden som ligger naturskönt vid Nydalasjöns sydspets, cirka 5 km från centrala Umeå. Tomtebo är ett område som utvecklas och bebyggs hela tiden, naturnära men ändå med stadsmässig karaktär. Här blandas flerfamiljshus och villor med bostads- och hyresrätter. Även tomter för eget byggande finns…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.