Travbanevägen 30

5 rum, 3 sovrum, 220 kvm + 45 kvm

Totalrenoverad västerbottensgård med mycket stor högklassig maskinhall

Nu kan vi erbjuda en sällsynt möjlighet för er som söker stora utrymmen och ett högklassigt boende i Umeå - denna helrenoverade Västerbottensgård med tillhörande högklassiga maskinhall på Travbanevägen kan vara det ni söker! Byggnaderna har helrenoverats från 2015 till idag, den stora västerbottensgården är i nyskick med bland annat vattenburen golvvärme i båda plan, maskinhallen är på hela 385 kvm och har en takhöjd på 5,20, här finns dessutom ett 140 kvm loft! Fastigheten passar perfekt för den egna företagaren eller för er som har utrymmeskrävande intressen, den kan naturligtvis också generera rejäla hyresintäkter. Ta chansen till detta drömställe!

Område
Röbäck
Adress
Travbanevägen 30
Pris
7.000.000 kr
Upplåtelseform
Frikopt
Summa pantbrev
2.900.000 kr
Byggnadsår
1909
Byggnadstyp
Västerbottensgård
Fasad
Ny träfasad
Stomme
Trä och timmer
Fönster
Nya isolerfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Nya betongpannor
Grundläggning
Torpargrund + källare
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Övrigt om byggnaden
Nya fönster (polarfönster isolerfönster), balkongdörr, ytterdörr VVS, el samt Umenets fiber samt fjärrvärme är installerat i huset. Yttertak och fasad är bytt, huset har tilläggsisolerats i samband med detta.
Renoveringar
Nya fönster (polarfönster isolerfönster), balkongdörr, ytterdörr VVS, el samt Umenets fiber samt fjärrvärme är installerat i huset. Yttertak och fasad är bytt, huset har tilläggsisolerats i samband med detta.
Energi dekl.förbr
138
Fastighetsbeteckning
Område av Röbäck 16:19 enl bifogad karta
Övriga byggnader
Stor högklassig Maskinhall på 28 ggr 14 meter utvändiga mått, invändig är byggnaden på ca 385 kvm + loft på ca 140 kvm. Maskinhallen har en invändig takhöjd på 520 cm på en yta av 18 gånger 14 meter, den är försedd med tre automatiska portar, en av dessa är en högport på 3,5 meter. Loftet har en takhöjd på ca 250 cm. Ca 2/3 av maskinhallen har full takhöjd, under loftet har man inrett tekninkrum samt två separata oinredda rum som är stora vilket ger köparen möjlighet att inreda utrymmet efter egna behov. Industrihallen är i stort sett färdigställd. Ventilationsaggregat och luft/vattenvärmepump till byggnaden ingår i köpet, dessa är ännu i kartong. Luft/vattenvärmepumpen ansluts av köparen till byggnadens golvvärmesystem. Vvs kommer upp på flera ställen i byggnaden. Det finns gott om starkströmsuttag. Maskinhallen är försedd med plåttak. Gammal timrad bagarstuga/förrådsbyggnad med mycket enkel standard, byggnaden är på ca 90 kvm.
Tomtarea
4993 kvm
Bilplats
Grusad parkeringsplats med motorvärmarstolpe.
Uteplats
På husets västra sida framför köket har man byggt en fin uteplats med kvällssol.
Övrigt
Uppfarten till fastigheten har grusats, delar av tomten har såtts in med ny gräsmatta. På tomten finns lönn, björkar, vinbärsbuskar, flaggstång, trädgårdsbelysning och gräsmatta. Avstyckning av fastigheten pågår nu, den nya beräknade tomtytan är 4993 kvm. Travbanevägen planeras att inom kort ändras till en återvändsgata.
Taxeringsår
2017
Typkod
120
Byggnadsvärde
0 kr
Markvärde
650.000 kr
Skatt/avgift
4.875 kr
Uppvärmning
20.539 kr
El
22.139 kr
Vatten/Avlopp
6.850 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
2.330 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
51.858 kr
Belopp
0 kr
Fullvärdeförsäkring
Yes
Nätbolag
Umeå Energi
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
26861 kwh
Allmänt om området
Barnvänliga och naturnära Röbäck ligger 5 km sydväst om Umeå centrum, på den södra sidan om Umeälven. Här bor du nära elljusspår, motionsslingor, tennisbanor och motionshall.
Kommunikation
Goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.
Närservice
Mataffär med vissa posttjänster ligger centralt i området. Det tar bara några minuter i bil till det nya handelscentret Avion och Ikea. Skolor och barnomsorg Röbäcks skola (F-6), Linblommans skola (F-6) och Linneaskolan (7-9). I området finns det gott om förskolor.
Antal rum
5
Antal sovrum
3
Beskrivning av interiör
Entrén till huset sker via en överbyggd farstukvist. Hall med avhängningsytor och trapp ned till källaren. Till höger om hallen finns ett helkaklat badrum med vikdusch. På golvet ligger ett mönstrat klinkerkgolv, på väggarna sitter det vitt kakel. I badrummet finns handfat med underskåp med dubbla lådor, belyst spegel och ett högskåp. I taket sitter infälld spotlightbelysning. Härligt stort lantkök med gråmålad köksinredning. Köket har generöst med arbetsytor med bänkskivor i ek och ett stort platsbyggt skafferi som man kan gå in i. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i köksinredningen, dessutom finns det induktionshäll med inbyggnadsugn och en rostfri kåpfläkt. Sovrum . Stort vardagsrum med inmurad conturakamin. Övervåning: Allrum med utgång till balkong. Allrummet kan vid behov ändras till ett sovrum. Till höger om allrummet finns ett mycket stort sovrum med två sidofönster och två gavelfönster, om man vill så kan man enkelt avdela detta stora sovrum till två sovrum med var sitt sido- och gavelfönster, dessa sovrum blir då ca på ca 16 kvm per styck. Till vänster om allrummet finns ytterligare ett stort sovrum och ett badrum. Badrummet är försett med våtrumsvinyler och har duschvägg i glas samt dubbla handfat med förvaringslådor under, ovan handfaten sitter spegelskåp. I taket på badrummet sitter det infälld spotlightbelysning. KV: Nedre hall, tvättstuga, hobbyrum och förråd. Källaren är en betongkällare, det del av huset som inte grävts ut har torpargrund. Huset är in och utvändigt helrenoverat sedan 2015. Det är genomgående trägolv i husets bostadsytor, väggarna och taken är försedda med vitmålad panel. Båda våningsplanen är försedda med vattenburen golvvärme. Såväl huvudbyggnaden som maskinhallen är försedd med smakfull fasadbelysning.

Planritning

Bilder

Karta

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.