Tavelsjö

Tavelsjö, Tavelsjö

Tomt med lantligt och fint läge i vackra Tavelsjö!

Stor villatomt med bra läge och närhet till naturen. Tomten har ett lantligt läge efter en liten bygata. Kommunalt vatten och fiber kan anslutas. Tomten lämpar sig även för ett större hus. Här bor man på landet med fin utsikt över ängarna ner mot Tavelsjön. I Tavelsjö finns bra service med affärer restauranger och skola.

Fakta

Utgångspris
795 000 kr
/ Bud
Tomtarea

1 941 m²

Dokument

Fastighetsmäklare

Profil

Hans Lundgren

070-330 27 78

hans@maklarcity.se

Vägbeskrivning

Från Umeå: Kör till Tavelsjö via väg 363 - sväng höger efter Sundlinska gården - kör igenom Tavelsjö förbi affären - sväng sedan vänster, se våra skyltar.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten kan anslutas för 117.000 :-. Avlopp för trekammarbrunn kostar ca 100.0000 :- Bredband kostar 32.000 :- att ansluta. El via via Umeå Energi kostar 38.125 :- att ansluta.

Närområde

Tavelsjö är en tätort som ligger ca 2,5 mil från Umeå. Populärt område både på sommar och vinter på grund av den vackra Tavelsjön och den uppskattade Tavelsjöleden. I Tavelsjö finns ett rikt föreningsliv med många föreningar. Tavelsjö byanät, Tavelsjö AIK, Tavelsjö skoterklubb, Tavelsjö bygdegårdsförening är exempel på några av dessa aktiva föreningar. På vintern finns möjlighet att uppleva den populära Tavelsjö AIK isbana som plogas upp på sjön. Runt Tavelsjö finns en trevlig vandrings/cykel/ridled som är ca 20 km lång. Tavelsjö är kommunens klart största sjö och är känd för att erbjuda ett rikt och varierat fiske samt ett rikt djurliv, den sägs till och med husera ett alldeles eget odjur.

Närservice

I Tavelsjö finns det dagligvaruaffär, bensinstation, värdshus, kyrka och badstränder. Vid Sundlinska gården säljs fika och mat. I byn finns Blåeld trädgårdsbutik, idrottsplats och fotbollsplaner, det finns distriktssköterskemottagning och pensionärsboende. I byn finns förskola och skola för årskurserna 1-6 samt familjedaghem. Planer finns på alpin skidanläggning på Vallberget. Under vintertid plogar de upp en skridskobana runt sjön för de som vill åka skridskor, spark eller bara njuta av naturen. En mil från Tavelsjö ligger Kassjö där det finns anläggning för utförsåkning, skiduthyrning samt elljusspår.


Intresseanmälan

Tipsa om tomten


KartaBilder