Kungsgatan 63D

Centrum, Umeå

Nyproducerad etta med perfekt läge mitt i Centrum

Möjlighet att köpa en etta med högsta standard mitt i centrala Umeå. Lägenheten har parkettgolv av ask och genomgående golvvärme, Hushållsmaskiner av märket Miele. Helkaklat badrum med Terazzoplattor. Låg månadsavgift 2111 kr/månad. Juridisk person kan köpa! Bör ses!

Fakta

Utgångspris
2 595 000 kr
Månadsavgift

2 111 kr/mån

Rum

1 st

Boarea

34 m²

Våningsplan

6 / 8

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2019

Fastighetsmäklare

Profil

Hans Lundgren

070-330 27 78

hans@maklarcity.se

Övrigt

Garage finns att hyra i källaren via Baltic, 1875 kr/månad inkl moms. Bredband, kabel-TV och grundavgift ip-telefoni ingår i månadsavgiften. Hushållsel debiteras efter faktiskt förbrukning, ingår ej i avgiften. Varmförråd finns till lägenheten.

Interiör

Hall med terazzo klinkergolv, plats för ytterkläder. Helkaklat badrum med terazzoplattor, duschhörna, tvättställ med kommod, badrumsskåp samt tvättbänk, Tvättmaskin och torktumlare av märket Miele. Ljust kök med vita luckor, rostfri bänkskiva och stänkskydd. Inbyggda hushållsmaskiner från Miele. Induktionshäll, fläkt, ugn, mikro, kyl/frys samt diskmaskin. Ljust parkettgolv av ask. Sovalkov med ljust askgolv. Allrum med askgolv och fönster från golv till tak. Lägenheten har genomgående vattenburen golvvärme.

Kökstyp

kök.

Månadsavgift

2 111 kr/mån

inkl värme och VA, kabel-TV

Ventilation

Mekanisk, från och tilluft vvx. Godkänd.

Energideklaration

Utförd

Behövs ej

Närområde

Umeå växer, och i centrala stan ligger många vackra äldre hus bredvid moderna, nybyggda höghus. Njut av ett stort och brett utbud av butiker och gallerior, restauranger och pubar, caféer och museer. Eller ta med dig en filt och en picknickkorg och sätt dig i någon av parkerna som ligger längs Umeälven. Umeå är Europas kulturhuvudstad 2014, vilket märks genom det rika och tillgängliga kulturlivet med bland annat Gitarrmuseet, Bildmuseet, Norrlandsoperan, stadsbiblioteket och den populära skateparken Sparken, mötesplatsen för Umeås unga. Trots det centrala läget har man bekvämt gångavstånd till I20-området med motionsspår för skidåkning och löpning samt skogspromenader med bär och svampplockning.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Lokalbussar går från Vasaplan och region- och länsbussar går från busstationen i närheten av Umeå Centralstation. Du tar dig enkelt med tåg från Umeå Centralstation och Umeå Östra till bland annat Vännäs, Örnsköldsvik, Lycksele, Luleå, Kiruna och Sundsvall. Flygbussen tar dig till flygplatsen på 20 minuter. Parkeringsmöjligheter finns i parkeringshus och på parkeringar utomhus.

Närservice

Affärer och restauranger I centrala Umeå finns ett brett utbud av stora butikskedjor och mindre lokala butiker. Stort utbud av pubar, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg De flesta skolor finns i angränsande stadsdelar. Östermalmsskolan (F-6), Hedlundaskolan (F-9), Minervaskolan (F-9), Hagaskolan (F-9). Gymnasieskolorna som finns i närheten är Dragonskolan, nya Maja Beskow (som färdigställs 2019), Midgårdsskolan, Thorén Business School och Internationella gymnasiet. Det finns även förskolor i angränsande stadsdelar. Umeå universitetet ligger endast 2 km bort.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

2019

Förening

Namn

Brf Glitne i Umeå.

Organisationsnr

769633-3793.

Hemsida

https://brfglitne.se/.

Tillåter delat ägande

Ja.

Ekonomi

2021 - Årets avsättning till underhållsfond 145 560 kr överensstämmer med den ekonomiska planen.

Om föreningen

Välkommen till Glitne, ett hem inne i staden. I kvarteret Forsete med vacker utsikt över rådhuset, älven och staden uppförs moderna och kompromisslösa bostäder. Byggnaden svävar över det existerande kvarteret med en skarp skulptural form. Du bor centralt på taket till Utopiagallerian med tillgång till ett gemensamt och unikt utformat gårdsrum. Byggnadens utformning skapar en naturlig mötesplats för takets boende nära stadens livlighet i en avslappnande och rofylld dimension. Byggnaden består av 49 bostadsrätter som angränsar mot de sedan tidigare uppförda moderna stadsradhusen. Bostäderna är nyskapande i sin sammansättning och erbjuder nya spännande sammanhang mellan uteplatser, uppehållsrum, kök, utsikter och ljusförhållanden. Forsete var Balders och Nanna Nepsdotters son. Han var gudarnas högste domare och löste både gudars och människors tvistemål till allas fördel. Han bodde i den glänsande boningen Glitne och det är därifrån som bostadsrättsföreningen fått sitt namn. Projektet presenteras av Balticgruppen tillsammans med BIG, den världsberömda danska arkitektfirman. BIG står bakom flera prisbelönta projekt världen över.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Garageplats för föreningens medlemmar hyrs via Baltic, belägna i källarvåningen. Hissen tar en från källarvåningen upp till lägenhetsvåningarna. För plats, kontakta Balticgruppen 090-717200. Kostnaden är för närvarande 1875 kr/mån.

Övrigt

Varmförråd finns till samtliga lägenheter.

Renoveringar

De närmsta åren finns inga större underhållsåtgärder planerade då huset är nytt. 2022 - Förbättring av det vattenburna värmesystemet i trapphuset. 2022 - Reparation av golv i förrådsutrymme.

Gemensamma utrymmen

Gemensamt spa finns för föreningens medlemmar som har dusch, bastu och bubbelpool, till detta finns en rymlig uteplats. Det finns även en stor gemensam innergård med soligt läge för föreningens medlemmar.

Tv och bredband

Internetuppkoppling 100Mbit som man väljer själv kostar från 50:- månad beroende på leverantör.

Tillåter juridisk person som köpare

Ja.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

49 st.

Lokaler

1 st.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av Köpare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder